Το Μεγάλο Τετράγωνο ή Κοσμικός Σταυρός συγκροτείται από τέσσερεις πλανήτες που σχηματίζουν μεταξύ τους τέσσερα τετράγωνα και δύο αντιθέσεις.

Με το Μεγάλο Τετράγωνο έχουμε έμφαση σε μία από τις Τετραπλότητες (Παρορμητική, σταθερά, μεταβλητή). Εδώ έχουμε την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερος εσωτερικός αγώνας ώστε να επιτευχθεί ένα είδος ισορροπίας ανάμεσα σε πτυχές τις προσωπικότητος που δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Η δυναμική του σχηματισμού υποχρεώνει να διεκπεραιωθούν με σκληρή εργσία όλα όσα το άτομο έχει ξεκινήσει ή να πάρει κρίσιμες αποφάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, απαιτώντας να συντονιστεί περισσότερο με τις εσωτερικές του πεποιθήσεις , παρά με τους κανόνες της κοινωνικής αποδοχής.   


Cosmic Square 

 

Παράδειγμα

(Μεγάλο Τετράγωνο Παρορμητικών) Πλούτων τετράγωνο Ήλιος, Ήλιος τετράγωνο Σελήνη, Σελήνη τετράγωνο Ουρανός, Πλούτων τετράγωνο Ουρανός, Ήλιος αντίθεση Ουρανός, Σελήνη αντίθεση Πλούτων: Το άτομο βίωσε την απομάκρυνση του πατρός του από την οικογένεια, με αποτέλεσμα να κατηγορεί ενδόμυχα την μητέρα του ότι κυριαρχεί επάνω του στην καθημερινή ζωή του. Είναι θυμωμένο και με τον πατέρα του επειδή του προξένησε ανασφάλεια. ΟΙ κρίσεις στην ζωή του πάνω σε θέματα σχέσεων θα του δείξουν τί πρέπει να κάνει ώστε να έλθει σε ισορροπία.

 

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

paparizou cosmic cross

Η Έλενα Παπαρίζου έχει γεννηθεί με Μεγάλο Τετράγωνο στα Παρορμητικά Ζώδια. Σε γενικές γραμμές τα Μεγάλα Τετράγωνα στα Παρορμητικά φέρνουν στην επιφάνεια γεγονότα και αλλαγές που αφορούν την βασική δομή της ζώης του ατόμου. Προκαλούν την μία κρίση πίσω από την άλλη προκειμένου να προσφέρουν διδάγματα μέσα από τις εμπειρίες. Στην περίπτωση της Έλενας Παπαρίζου έχουμε αρκετά θέματα, αλλά θα δώσουμε κάποια στοιχεία που δείχνουν τι συμβαίνει όταν ενεργοποιείται ο σχηματισμός.

Όταν έφυγε από την Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει αν αντέξει η σχέση της (ενεργοποίηση Νοτίου Δεσμού) εμφάνισε ψυχολογικά προβλήματα (τα οποία προϋπήρχαν). Δήλωσε: «Πήγα σε ψυχολόγο. Πάθαινα αγοραφοβία, υψοφοβία, δεν μπορούσα να κάτσω στο μπαλκόνι».

Η άποψή της για τις σχέσεις: «Έχω ανάγκη να είμαι με έναν άνθρωπο μαζί (Ζυγός, ανάγκη για οικογένεια-Βόρρειος Δεσμός στον Καρκίνο), δεν μπορώ να ζήσω μόνη, θα πεθάνω (Άρης-Κρόνος-Πλούτωνας στον Ζυγό). Αν μου συμβεί ξανά, δεν πειράζει, ας φάω τα μούτρα μου (Σελήνη στον Κριό)». 

Η Διέλευση του Πλούτωνα πάνω από τον σχηματισμό της την οδήγησε σε διαζύγιο. Επί πλέον, αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζει θέματα με τον πρώην σύζυγό της για μία οικία που είχαν αγοράσει μαζί (ο Κοσμικός Σταυρός της ενεργοποιημένος στο 100%).  

 

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan