Το Κάρμα και η Επανενσάρκωση είναι δύο έννοιες που χρησιμοποιούνται συχνά στο λεξιλόγιό μας αλλά, τι σημαίνουν; Πώς μπορούμε να δούμε πρακτικά δύο τόσο αφηρημένες έννοιες; Η Αστρολογία μπορεί να δώσει πληροφορίες για αυτές;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις επί του συγκεκριμένου θέματος. Το να μελετάς την Αστρολογία δεν σημαίνει αυτόματα ότι πιστεύεις στο Κάρμα και στην Επανενσάρκωση. Η Αστρολογία για ορισμένους είναι μαθηματικά τα οποία λειτουργούν και τους φθάνει αυτό. Για άλλους η Αστρολογία είναι κομμάτι της Μεταφυσικής και ασχολούμενοι με αυτήν μπορείτε να δείτε το Κάρμα και την Επανσάρκωση στον χάρτη σας. Άλλοι πάλι πιστεύουν (μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος) ότι το Κάρμα είναι ο Νόμος του Αιτίου και του Αιτιατού και η Επανενσάρκωση δεν είναι τίποτα άλλο από το σύνολο του γενετικού μας υλικού.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το να ορίσουμε τις έννοιες αυτές.

ΚΑΡΜΑ: Το κάρμα είναι λέξη που στα σανσκριτικά σημαίνει «δράση». Συμβολίζει -Ορίζει τον Νόμο του Αιτίου και του Αιτιατού. Με απλούστερα λόγια σημαίνει πως κάθε πράξη στην ζωή μας έχει ένα αποτέλεσμα, κάθε δράση μας έχει μια αντίδραση. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις μπορεί όμως και να περάσει ως «χρέος» στην ψυχή μας.

ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ: Η πιο δύσκολη έννοια για να της δώσεις ορισμό, καθώς όπως όλοι ξέρουμε κανένας δεν γύρισε από τον θάνατο για να μας πει με σιγουριά ότι είναι πραγματική. Παρόλα αυτά έχουν γίνει προσπάθειες να επιβεβαιωθεί, είτε με την λεγόμενη αναδρομή είτε με τους κανόνες που μας πέρασαν οι αστρολόγοι της ανατολής, και ειδικά οι Ινδοί.   

Εμείς όμως θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να δούμε αστρολογικά αυτές τις έννοιες. Η προσέγγιση θα είναι απλή ώστε να γίνει κατανοητή από όλους.

Το ωροσκόπιό μας είναι η ταυτότητά μας. Είναι τα εργαλεία μας σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Όμως τα εργαλεία από μόνα τους δεν λένε τίποτα, καθώς δεν υπάρχει ένας αντικειμενικός σκοπός, ώστε να χρησιμοποιηθούν. Επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σε ορισμένους ανθρώπους τα πράγματα πάνε πολύ καλά, ενώ εμείς βασανιζόμαστε. Γιατί εμείς να έχουμε τετράγωνα ανάμεσα στους πλανήτες μας και όχι τρίγωνα; Γιατί οι πλανήτες μας βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και όχι κάπου αλλού, καλύτερα;

Στην Αστρολογία το ωροσκόπιό μας όλο εργάζεται για κάνει πράξη τους Δεσμούς της Σελήνης. Ο Νότιος Δεσμός είναι εκείνος που ορίζει τι μας είναι ήδη γνωστό ή από που προερχόμαστε. Αυτό είναι το Κάρμα στον Χάρτη μας, δηλαδή το σύνολο των αποτελεσμάτων των πράξεων μας ή το σύνολο των αποκτηθέντων εμπειριών. Από την άλλη ο Βόρειος Δεσμός είναι εκείνος που μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να διορθώσουμε λανθασμένες επιλογές μας και να αποκτήσουμε καινούργιες εμπειρίες, ώστε να συνεχίσουμε την εξελικτική πορεία της ψυχής μας. Για αυτό ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης συμβολίζει το Ντάρμα, ή τον Νόμο της Εναρμόνισης με την Τάξη.

Αν θέλουμε να δούμε γιατί μας συμβαίνουν αυτά που μας συμβαίνουν και γιατί έλκουμε συγκεκριμένους ανθρώπους στην ζωή μας δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε τον Δραγωνικό μας Χάρτη, ο οποίος είναι η «φωτογραφία» του Νοτίου Δεσμού μας.

Στον τροπικό χάρτη μας οι πλανήτες είναι τοποθετημένοι στον ανάλογο δεκανό, ο οποίος καρμικά δείχνει εάν η εμπειρία που έχει ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι αρκετή, ώστε να περάσει στην επόμενη εξελικτική φάση.

Τρεις είναι οι πλανήτες που ελέγχουν την εξελικτική μας πορεία. Αυτοί είναι ο Δίας, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας. Ο Δίας είναι ο σοφός δάσκαλος ο οποίος επιβλέπει τον Νόμο της Εναρμόνισης με την Τάξη. Ο Πλούτωνας είναι εκείνος που επιβλέπει το παρελθόν και φροντίζει να διαλύει τα πάντα στις ζωές μας, όταν μένουμε στάσιμοι. Είναι επίσης εκείνος που αναβιώνει τις παρελθοντικές μας μνήμες. Ο Κρόνος είναι εκείνος ο οποίος επιβλέπει τα όρια. Είναι εκείνος που μας δοκιμάζει, δεν μας αφήνει να χαθούμε στο παρελθόν και μας προετοιμάζει για το μέλλον.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στην αστρολογία δεν υπάρχει καλό ή κακό. Υπάρχει το αίτιο και το αιτιατό. Εάν κάνω κάτι Α, θα έχω το αποτέλεσμα Β. Αν έχω κάνει σωστή χρήση των εργαλείων που μου έχουν δοθεί, τότε θα μάθω να κάνω αριστουργήματα. Αυτήν την σημασία έχει η όψη του τριγώνου στο ωροσκόπιό μας. Αν δεν κάνω σωστή χρήση των εργαλείων, τότε θα πρέπει να παλέψω ακόμη περισσότερο, για να καταφέρω το αριστούργημα. Αυτή είναι η έννοια της όψης τετραγώνου.

Οι όψεις των πλανητών με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, κυρίως η σύνοδος, δείχνει την ανάγκη να εργασθούμε σκληρά πάνω στο συγκεκριμένο αρχέτυπο. Συνήθως εκεί βρίσκουμε να υπάρχουν οι δυσκολίες στον χαρακτήρα του ατόμου του οποίου τον χάρτη μελετάμε. Η όψη ενός πλανήτη με τον Βόρειο Δεσμό σημαίνει ότι έχει ήδη επιβραβευθεί για την εναρμόνιση με την φυσική τάξη για αυτό και ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι πηγή χαράς και τύχης.

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μία γεύση για το πώς η Αστρολογία βλέπει το Κάρμα και την Επανενσάρκωση. Για όλους όσους πιστεύουν στην μεταφυσική έννοια των δύο αυτών λέξεων θα πρέπει να προσθέσω και το εξής…

«Η Αστρολογία είναι το πώς, το Κάρμα είναι το ΓΙΑΤΙ».    


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan