Ας δούμε ποίες είναι οι Φυλές και τί συμβολίζουν.

Ράβδοι (Μπαστούνια)

Οι Ράβδοι είναι συντονισμένοι με το στοιχείο της Φωτιάς. Αντιπροσωπεύουν την ανάγκη του ατόμου για δράση και ανάπτυξη. Συνδέονται με την ενεργητικότητα, το θάρρος, τα πάθη, τον ενθουσιασμό, την αισιοδοξία, την επιθετικότητα, το επάγγελμα, την δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες.

Νομίσματα (Δηνάρια, Πεντάκτινα)

Τα Νομίσματα είναι συντονισμένα με το στοιχείο της Γης. Αντιπροσωπεύουν την πρακτικότητα, τον ρεαλισμό, την παραγωγικότητα, τις επιδεξιότητες. Συνδέονται με χρήματα, την εργασία, την σταδιοδρομία, την κοινωνική θέση, τα αποκτήματα και τα υλικά αγαθά. Συνδέονται επίσης με την ασφάλεια, τον συντηρητισμό, τα ένστικτα, την υγεία, και την ηδονή.

Ξίφη (Σπαθιά)

Τα Ξίφη είναι συντονισμένα με το στοιχείο του Αέρα. Αντιπροσωπεύουν την δραστηριότητα που μπορεί να γίνει και για καλό και για κακό. Σχετίζονται κυρίως με τον πνευματικό αγώνα των ανθρώπων. Συμβολίζουν την λογική, την σκέψη, την σύγχυση, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις αποφάσεις, τις επιλογές, την αίσθηση της δικαιοσύνης, την επικοινωνία, τον διάλογο, την νευρικότητα, τον φόβο, τις συγκρούσεις, τους διαπληκτισμούς, το απρόσωπο.

Κύπελλα (Κούπες)

Τα Κύπελλα είναι συντονισμένα με το στοιχείο του Νερού. Σχετίζονται με τα συναισθήματα, τα όνειρα, την φαντασία, την δημιουργική έκφραση, την διαίσθηση, την εμπιστοσύνη, την φροντίδα, την προστασία, την κοινωνικότητα και γενικά την ανθρωπιά. Μιλάνε επίσης για τον έρωτα, την αγάπη, την γονιμότητα, την οικογένεια, την χαρά, την απόλαυση και τις σχέσεις.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan