Στις 22:43 το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου, πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στους Δίδυμους. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Επηρεάζει εσάς που έχετε γεννηθεί στα εξής διαστήματα:

12 με 14 Μαρτίου,

12 με 14 Ιουνίου,

27 με 29 Ιουνίου,

14 με 16 Σεπτεμβρίου,

13 με 15 Δεκεμβρίου,

27 με 29 Δεκεμβρίου.

NM 13 6 18

Επηρεάζει επίσης εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία και μεσοδιαστήματα στην 23η μοίρα των Μεταβλητών Ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) και στην 7η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω από αντισκιά.   


Αυτή η Νέα Σελήνη δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, όχι γιατί δεν υπάρχουν θετικά ή αρνητικά, αλλά διότι είναι το σημείο εκείνο που τα πάντα είναι απολύτως ουδέτερα. Για αυτό δεν υπάρχει καλό ή κακό, απλά υπάρχει. Αυτό σημαίνει πως μέσα από τα άσχημα μπορεί να ξεπηδήσει κάτι καλό, αλλά και το αντίθετο. Γενικά όμως, θα έλθουμε σε επαφή με καταστάσεις κι έννοιες που δεν μπορούμε να τους αποδώσουμε χαρακτηρισμό, επειδή ακριβώς είναι μέρος της ζωής.


Δύο δρόμοι ανοίγονται με αυτήν την Νέα Σελήνη, όπως αρμόζει στην διττή φύση των Διδύμων. Το πρόβλημα αρχίζει και ξεκινά με την αδυναμία μας να επιλύσουμε αυτά που μας αφορούν, μας ενοχλούν, μας καταπιέζουν. Εκεί οφείλεται η κακή μας διάθεση, η ατονία, η έλλειψη θάρρους, τα οποία μαθηματικά μας οδηγούν σε κακές επιλογές, και άσχημα τελειώματα. Η Νέα Σελήνη όμως μας δείχνει πως τα πράγματα είναι άσχημα επειδή η οπτική μας γωνία είναι τέτοια που τα βλέπουμε ως έτσι. Φτώχεια, πείνα, κακία, χωρισμοί, βία, πόνος, θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε αυτήν την αλήθεια και να κάνουμε κάτι για αυτό. Ένα άτομο μεγαλωμένο μέσα στην φτώχεια μπορεί να καταλήξει στα ναρκωτικά, στην εγκληματικότητα και γενικά στο περιθώριο της ζωής. Όμως αυτό συμβαίνει όταν κάποιος ενδίδει στην απόγνωση, και βλέποντας τα πάντα μαύρα. Το ίδιο το άτομο μπορεί όμως να παλέψει, να εργασθεί σκληρά, να σπουδάσει και να γίνει ένα χρήσιμο μέλος της κοινωνίας. Το ίδιο και μία κακοποιημένη γυναίκα. Μπορεί να παραμείνει στην αρρωστημένη σχέση εξάρτησης που έχει, ή να κάνει την μεγάλη ρήξη, να χωρίσει και να βρει την αγάπη κάπου αλλού. Απλά, με αυτήν την Νέα Σελήνη δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε συνειδητά, κι ας κατηγορούμε τους άλλους για την δική μας θέση. Στο χέρι μας είναι η επιλογή!Νέα Σελήνη και Ελλάδα

Η Νέα Σελήνη είναι δύσκολη για την χώρα καθώς προμηνύονται δυσάρεστες ανατροπές. Ο βασικός ένοχος είναι ο Πλούτωνας, ο οποίος είναι ανάδρομος, επάνω στον Ωροσκόπο, με επιρροές από τον Δωδέκατο Οίκο και χωρίς όψεις. Τι περιμένουμε λοιπόν;

Ο  Πλούτωνας κυβερνά τον 10ο Οίκο, άρα την κυβέρνηση ή την θέση της χώρας ανάμεσα στα άλλα κράτη. Οι μυστικές συζητήσεις, η μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα, η διάθεση για δύναμη και επιβολή αυτής, ειδικά με το θέμα των Σκοπίων στην επικαιρότητα, θα προκαλέσει μία δυαδικότητα στην εσωτερική συνοχή της χώρας, καθώς θα ξεσπάσει ένας γενικευμένος πόλεμος ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους προοδευτικούς, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε ταραχές. Γενικά, αυτό που δείχνει η διάθεση της κυβέρνησης, είναι να επιβάλει την θέλησή της επάνω στον Λαό (Ο Πλούτωνας δεν συμπαθεί ιδιαίτερα την Σελήνη εκεί που βρίσκεται), αδιαφορώντας για το τι λέει η κοινή γνώμη.


Ο Πρωθυπουργός θα κάνει κινήσεις για κάτι καινούριο, το οποίο θα είναι θεωρητικά κάτι εποικοδομητικό, αλλά κι εκείνος περιμένει την κοινή γνώμη τι θα πει (ο κυβερνήτης του είναι ο Ερμής, ο οποίος έχει μπει στον Καρκίνο, το ζώδιο της Σελήνης). Επειδή η κοινή γνώμη είναι αρνητική, στον πρωθυπουργό θα υπάρξουν άνωθεν πιέσεις ώστε να φιμωθεί η φωνή της δυσαρέσκειας (ο Ερμής πάει να κάνει αντίθεση με τον Κρόνο). Επίσης, φαίνεται ότι πάει να γίνει συμφωνία ερήμην του Λαού, η οποία όμως δεν φαίνεται να έχει καλή κατάληξη (η Αφροδίτη, φυσικός κυβερνήτης των συμφωνιών, αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στον Λέοντα, που κυβερνά τον Ήλιο, αλλά μπαίνει σε εμπεριεχόμενο οίκο και πρόκειται να κάνει αντίθεση με τον Άρη πάνω στους δεσμούς της Σελήνης).    
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Νέα Σελήνη φέρνει σε εσάς τους Κριούς ένα νέο ξεκίνημα που μπορεί να σας φέρει δόξα, τιμή, αναγνώριση, τύχη, όσο ακούτε την φωνή της λογικής και της διάθεσης να δοκιμάσετε να κάνετε αυτό που πρέπει, αδιαφορώντας για το αν είναι ορθό ή όχι. Σημασία έχει να ακολουθήσετε αυτό που λέει το μυαλό σας ότι είναι ορθό. Αν ακούσετε την φωνή του συναισθήματος, θα οδηγηθείτε σε αδυναμία εφαρμογής των ιδεών σας, δεν θα μπορέσετε να αντιδράσετε σε αυτά που σας λένε, και γενικά θα δείξετε ηττοπάθεια.


Για εσάς τους Ταύρους πάνω από όλα έχει σημασία η ασφάλειά σας, σε όλα τα επίπεδα. Με την Νέα Σελήνη θα πρέπει να πείτε όχι στην φωνή εκείνη που σας λέει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε την ζωή σας και ότι πρέπει να παραμείνετε σκυφτοί προκειμένου να μην χάσετε αυτά που έχετε. Η λογική αυτή θα σας οδηγήσει σε τσακωμούς με συνεργάτες, με τους ή τις συντρόφους σας, ακόμη και στην καταστροφή. Για να αποφύγετε αυτή την εκδοχή, θα πρέπει να αποφασίσετε να βάλετε έναν φραγμό στην φωνή του συναισθήματος και να αποδεχθείτε την φωνή της λογικής που σας λέει ότι είναι καιρός να βασιστείτε στις δικές σας δυνάμεις και στα δικά σας πιστεύω, και όχι σε αυτά που θέλουν οι άλλοι από εσάς να αποδεχθείτε.


Εσείς οι Δίδυμοι θα είστε οι άμεσα επηρεαζόμενοι από την Νέα Σελήνη, καθώς πραγματοποιείται στο ζώδιό σας. Ως αέρινο ζώδιο δεν ακούτε εύκολα την φωνή του ψυχισμού σας, καθώς αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δεν είναι λευκό ή μαύρο, σωστό ή λάθος, αλλά θέμα οπτικής γωνίας. Η Νέα Σελήνη σας δίνει την ευκαιρία να αποφύγετε την κόπωση που προκαλεί η συνεχής ανησυχία για τα πάντα. Θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα είναι πιο απλά. Ακόμη και μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις, εσείς μπορείτε να βγείτε νικητές, αρκεί ό,τι κάνετε να το κάνετε συνειδητά και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών των αποφάσεών σας. Δικαιολογίες ότι φταίνε οι άλλοι, δεν χωρούν πλέον.


Εσείς οι Καρκίνοι θα έχετε μία δύσκολη Νέα Σελήνη επειδή ως πλήρως συναισθηματικό ζώδιο δυσκολεύεστε αφάνταστα να σκεφθείτε λογικά. Άλλωστε η λογική είναι κάτι που σας φοβίζει επειδή θέλετε με κάθε τρόπο να διαιωνίζετε καταστάσεις. Μάλιστα, η δικαιολογία ότι φταίνε οι άλλοι για ό,τι σας συμβαίνει, σας βοηθά στο να μένετε προσκολλημένοι σε μία εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας, έστω κι αν αυτή ουσιαστικά σας πνίγει. Όσο θα σκέφτεστε με βάση το συναίσθημα, τόσο θα δυσκολεύεστε να κάνετε το κάτι καινούριο, την υπέρβαση, την ανανέωση. Η χαριστική βολή θα έλθει όταν τελικά λόγω της συμπεριφοράς σας θα σας αποξενώσουν οι άνθρωποι που σας αγαπούν.   

 

Εσείς οι Λέοντες θα έχετε την ευκαιρία με την Νέα Σελήνη να ανοίξετε έναν νέο κύκλο στις ζωές σας, όπου η ελπίδα θα επιστρέψει και θα τις μπολιάσει με θετική ενέργεια. Ακούστε αυτό που λέει το μέσα σας, αυτό που αναγνωρίζει ότι για να υπάρχει φως θα πρέπει να υπάρχει και σκοτάδι, και όχι εκείνο του συναισθήματος, το οποίο τελικά ευνουχίζει κάθε σας προσπάθεια για να γίνετε εξαιρετικοί. Είστε άνθρωποι που αναγνωρίζετε την απλή αλήθεια, ότι ο αγώνας για την κορυφή κτίζει χαρακτήρες, και όχι το γενικευμένο συναίσθημα που ισοπεδώνει τα πάντα προκειμένου να μην «ενοχληθούν» οι ανίκανοι. Οπότε σταματήστε να είστε γατάκια και γίνετε λιοντάρια. Βρυχηθείτε και αφήστε τους άλλους να σας τρέμουν!


Εσείς οι Παρθένοι, με την Νέα Σελήνη, θα νιώσετε ότι σας τραβούν δύο πράγματα ταυτόχρονα σε δύο αντίθετες καταστάσεις. Το διακύβευμα αυτής της διελκυνστίδας, είναι η ίδια η πορεία της ζωή σας. Από την μία η λογική σας λέει ότι τα πράγματα είναι απλά, και ότι εσείς πρέπει να σταματήσετε επιτέλους να κατηγορείτε την ζωή για τα δεινά που σας έχει φέρει. Η ζωή είναι απλή και δεν έχει κάτι μαζί σας, απλά υπάρχει. Από την άλλη το συναίσθημα, σας λέει πως δεν μπορείτε να καταφέρετε κάτι, επειδή ότι και να κάνετε είσαστε χαμένοι. Η Νέα Σελήνη σας λέει πως όταν συνειδητοποιήσετε τις απλές αλήθειες και πως για ότι σας συμβαίνει κύριοι υπεύθυνοι είστε εσείς, τότε θα σας ανοίξει την πόρτα στην επιτυχία και την ευτυχία.


Εσείς οι Ζυγοί, με την Νέα Σελήνη καλείστε να βρείτε την ισορροπία στα όνειρά σας. Η λογική είναι κάτι που σας έλκει, αλλά αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι η αρμονία. Για αυτό γνωρίζετε όσο κανένας ότι η ζωή είναι ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις. Κάθε τι υπάρχει, καλό ή κακό, για να συμπληρώνει κάτι άλλο, κι έτσι να υπάρχει ισορροπία στο Σύμπαν. Άρα, τώρα, αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να αποδεχθείτε το αυτονόητο, ότι για τα όνειρά σας είστε υπεύθυνοι εσείς. Θέλει σθένος, δύναμη, και θάρρος για να πετύχει κανείς. Όσο υπάρχουν δικαιολογίες, ότι κάποιος άλλος φταίει που εσείς δεν πάτε μπροστά, τόσο θα μένετε στάσιμοι.


Η Νέα Σελήνη θα ξυπνήσει σε εσάς τους Σκορπιούς το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα, την απώλεια που συνοδεύεται από την αναγέννηση. Το πρόβλημα είναι ότι για γίνουν όλα σωστά, θα πρέπει να αφήσετε κατά μέρος τους συναισθηματισμούς και να ακούσετε την φωνή της λογικής. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνετε διότι αν συνεχίσετε να ενδίδετε στις συναισθηματικές επιταγές, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διαιωνίζετε την ταλαιπωρία σας. Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας αντί για το θυμικό, και θα διαπιστώσετε ξαφνικά ότι ανοίγονται πολλές πόρτες στα αδιέξοδα στα οποία βρεθήκατε.


Η Νέα Σελήνη επηρεάζει άμεσα εσάς τους Τοξότες καθώς επηρεάζει τις σχέσεις σας με τους άλλους, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για εσάς. Αν νιώθετε κουρασμένοι, απαυδησμένοι, αδύναμοι να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις και τα προβλήματα στις ζωές σας, είναι επειδή αφήνετε να σας επηρεάζουν αρνητικά. Τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να χαλαρώσετε και να βρείτε την χαρά, την ευτυχία, την επιτυχία, την αναγνώριση, ανάμεσα σε αξιόλογους ανθρώπους, αρκεί το φίλτρο που θα χρησιμοποιήσετε να βασίζεται στην αντικειμενικότητα και όχι σε επιθυμίες που τις χαρακτηρίζει η υποκειμενικότητα.


Για εσάς τους Αιγόκερους, η Νέα Σελήνη στους Διδύμους, ανοίγει ένα κεφάλαιο όπου θα αναγνωρίσετε ότι τα λάθη που κάνετε είναι επειδή αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις με τα δικά σας, υποκειμενικά, κριτήρια. Κάποιες από τις επιθυμίες σας μπορούν να γίνουν η φυλακή σας. Κάποιες από τις αποφάσεις σας, σας κρατούν εγκλωβισμένους. Αυτό οφείλεται στο ότι επικρατεί το θυμικό έναντι της λογικής. Εδώ έρχεται η Νέα Σελήνη για να σας πει ότι μέχρι εδώ ήταν τα λάθη. Αν θέλετε να βγείτε από τον φαύλο κύκλο των λαθών σας, θα πρέπει να αποδεχθείτε ότι κάποια πράγματα είναι όπως είναι και ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αντί λοιπόν να πέφτετε επάνω σε τοίχους, είναι καιρός να πηδήξετε από πάνω τους.


Για εσάς τους Υδροχόους η Νέα Σελήνη φυλάει κάτι καλό, αρκεί να το αντιληφθείτε. Ένας νέος κύκλος στις ερωτικές σας γνωριμίες και γενικά στην ερωτική σας ζωή ξεκινά. Αν χωρίσατε πρόσφατα, αν είστε ελεύθεροι, ή ακόμη και αν είστε δεσμευμένοι με πεσμένη την ερωτική σας διάθεση, είναι καιρός να αφήσετε τις συναισθηματικές εμπλοκές που έχετε θέσει στους εαυτούς σας, να παραδεχθείτε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι, ότι δεν θα τους αλλάξετε, αλλά ούτε και θα σας αλλάξουν, ότι κάποια πράγματα λύνονται με απλή λογική και όχι με σενάρια συναισθηματικής ιστορίας. Δεχθείτε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά, ότι η ζωή συνεχίζεται, είτε την ακολουθείτε είτε όχι, και απλά αφεθείτε στο καινούριο.

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει εσάς τους Ιχθύες ως μέλος των Μεταβλητών ζωδίων. Μπορεί να μην σας αρέσει επειδή είστε ζώδιο του νερού και άρα άκρως συναισθηματικοί, αλλά δεν θα σώσετε εσείς τον κόσμο. Αυτό δεν απαγορεύει να το να μην προσπαθήσετε, αλλά να δείτε το αυτονόητο, ότι τα προβλήματα θα υπάρχουν, πάντα και όταν λύνετε το ένα ακολουθεί πάντα το άλλο. Πολλά από τα λάθη σας οφείλονται στο γεγονός ότι δεν αφήνετε την λογική να οργανώσει το χάος της συναισθηματικής σας σκέψης, με αποτέλεσμα μονίμως να νιώθετε απογοητευμένοι. Κάντε ένα διάλειμμα, κατεβείτε από το ροζ συννεφάκι σας, δείτε τα πράγματα όπως είναι και κάντε μία νέα αρχή. Ίσως και η μετακόμιση σε ένα νέο μέρος να σας κάνει καλό.     


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan