Η φετινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα είναι και σεληνιακή έκλειψη. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Μπορείτε, εάν επιθυμείτε, να παρακαλουθήσετε το βίντεο εδώ

Στις 21.10 το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, πραγματοποιείται η τρίτη έκλειψη του 2017. Η συγκεκριμένη, είναι Μερική Σεληνιακή και θα επηρεάσει όσους κι όσες έχετε γεννηθεί μεταξύ 5 και 7 Μαΐου, 6 με 8 Αυγούστου, 6 με 8 Νοεμβρίου και 4 με 6 Φεβρουαρίου. Επηρεάζει επίσης, εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα στην 16η μοίρα των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και στην 14η μοίρα του άξονα Σκορπιού-Ταύρου από αντισκιά.

Η συγκεκριμένη Σεληνιακή Έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος (Σεληνιακών) 119. Είναι η 61η εμφάνισή της. Ο κύκλος αυτός άνοιξε στις 14 Οκτωβρίου 935 και θα κλείσει στις 25 Μαρτίου 2396. Η προηγούμενη εμφάνισή της ήταν στις 28 Ιουλίου 1999 και η επόμενη θα είναι στις 19 Αυγούστου 2035.

Το ιστορικό της προηγούμενης εμφανίσεως του Κύκλου 119 

17 Αυγούστου 1999- Μεγάλος σεισμός στην επαρχία Κοτζαελί της βορειοδυτικής Τουρκίας με περισσότερους από 15.000 νεκρούς.

19 Αυγούστου 1999- Στο Βελιγράδι, δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι συγκεντρώνονται για να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

7 Σεπτεμβρίου 1999- Σεισμός στην Αθήνα βαθμών 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Το εργοστάσιο της εταιρείας Ρικομέξ καταρρέει, με 39 νεκρούς εργαζόμενους. Οι νεκροί από το σεισμό υπολογίζονται συνολικά γύρω στους 145.

14 Σεπτεμβρίου 1999- Αεροπορική τραγωδία με σφοδρές αναταράξεις σε υπηρεσιακό αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης, λίγο πριν την προσγείωσή του στο Βουκουρέστι. Απολογισμός, 6 νεκροί, ανάμεσά τους κι ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

17 Σεπτεμβρίου 1999- Αρχίζει το μεγάλο κραχ του χρηματιστηρίου Αθηνών, από το μέγιστο επίπεδο των 6.355 μονάδων όπου είχε φθάσει.

 

lunar7 8 17

Ξεκινάμε με τα “θέλω” του Ηλίου. Ο Ήλιος στον Λέοντα λατρεύει τον εαυτό του. Στην μοίρα που πραγματοποιείται η έκλειψη, οι ποιότητες του Λέοντα βρίσκονται στο μεγαλείο τους. Ακριβώς επειδή το ζώδιο είναι αυτάρεσκο, είναι πολύ εύκολο οι θετικές ποιότητες να μετατραπούν σε αρνητικές. Ο Ήλιος βρίσκεται πάνω στον απλανή αστέρα Dubhe, ο επονομαζόμενος και πλάτη της Άρκτου. Πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως η επιρροή του, διότι είναι φύσεως Άρη και ο Άρης πολύ σύντομα θα ενεργοποιήσει και πάλι την έκλειψη. Αυτό που φαίνεται ότι μας λέει η έκλειψη, είναι προσοχή, διότι θα είναι πολύ εύκολα να χάσουμε το μέτρο και να γίνουμε άκρως επιθετικοί κι επιθετικές, ειδικά όταν νιώσουμε ότι απειλούμαστε. Το παραμικρό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να γίνει η έκρηξη. Βέβαια, αν το ωροσκόπιο λέει κάτι τέτοιο, οι πιο καταπιεσμένοι θα βρουν το σθένος να αντιπαλέψουν τον καταπιεστή τους. 

Η Σελήνη από τον Υδροχόο φωνάζει για ψυχραιμία. Γνωρίζει ότι κατέχει τα όπλα για να οπλίσει το Εγώ μας, αλλά πριν το κάνει, θέλει να γνωρίζουμε γιατί κάνουμε το οτιδήποτε. Αν το Εγώ θέλει να προασπίσει το Εμείς, θα του τα δώσει. Αν το Εγώ θελήσει να επιτεθεί για εγωιστικούς λόγους, θα του εναντιωθεί. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι η Σελήνη δεν έχει αρκετή δύναμη για να συγκρατήσει το αφηνιασμένο ζώο που ετοιμαζόμαστε να εξαπολύσουμε. Για αυτό, μας προειδοποιεί ότι όποιος παίζει με την φωτιά, καίγεται.

Η Έκλειψη ενεργοποιεί τρία μεσοδιαστήματα, του Ποσειδώνα/Πλούτωνα, του Δία/Ποσειδώνα και της Αφροδίτης/Κρόνου.

Το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα-Πλούτωνα συμβολίζει το Άγνωστο, το μυστήριο, το απροσδόκητο.

Το μεσοδιάστημα Δία/Ποσειδώνα συμβολίζει την Κερδοσκοπία και τον Ιδεαλισμό.

Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Κρόνου συμβολίζει την συναισθηματική ψυχρότητα, τον αισθηματικό περιορισμό και την στέρηση της έκφρασης των συναισθημάτων. 

Περίεργες ασθένειες. Εξαπάτηση. Μοναχική ζωή.

Παράξενη γυναίκα. Αστάθεια, σπατάλη. Γυναίκα ζει μακρυά από τον άνδρα της ή μονάχη. 

Τα μεσοδιαστήματα της Έκλειψης ζητούν να έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη θέση ως προς το τί ζητάμε. Η άλογη απαίτηση να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς, χωρίς να υπολογίζουμε κανέναν, θα μας οδηγήσει να ζήσουμε μία μοναχική ζωή. Επίσης, ζητά από όλους όσους ζουν μοναχικές ζωές να εκφραστούν δυναμικά, χωρίς φόβο και πάθος. Πρέπει για μια φορά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα στο άγνωστο. Η διαχείριση του θυμικού μας, θα είναι αυτή που θα επιτρέψει στο Εγώ να εκφραστεί κατάλληλα, και όχι όπως ετοιμάζεται να καταστρέψει τα πάντα. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο Ωροσκόπος είναι Ιχθύες. Η έκλειψη, ναι μεν ενεργοποιεί τον άξονα 6ου-12ου Οίκων, είναι όμως μέσα στο εμπεριεχόμενο τμήμα τους. Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι ο ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθύες.

Ας δούμε την πολιτική σκηνή της χώρας. Η επικράτηση της Αριστεράς στην χώρα με την πλέον χυδαία μορφή της, είναι γεγονός (πριν ειπωθεί κάτι σε προσωπικό επίπεδο υπενθυμίζω ότι ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος). Η παντοδυναμία της βασίζεται στο γεγονός ότι βρίσκει ευήκοα ώτα ανάμεσα στις νεώτερες ηλικίες της κοινωνίας (Ποσειδώνας τρίγωνο Αφροδίτη). Το γεγονός ότι ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος, δείχνει ότι σαφώς και δεν πρόκειται να παραδώσουν την εξουσία.

Ο Πρωθυπουργός που βρίσκεται; Πρώτα από όλα ο Πρωθυπουργός είναι ένας κόσμος μόνος του. Πλέον είναι αποκομμένος από το κόμμα που τον εξέθρεψε, (αποκλίνουσα χιαστί Ποσειδώνα-Ηλίου) αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που θα ήθελε (ο Ήλιος βρίσκεται σε εμπεριεχόμενο Οίκο). Παρ’ όλα αυτά κοιτάζει το συμφέρον του, και πλέον τον μόνο που ακούει είναι τον εαυτό του. Ένα ακόμη στοιχείο, αν νομίζει κάποιος ότι είναι ξεγραμμένος, πλανάται πλάνην οικτράν. Η εκδίκησή του θα είναι αμείλικτη σε όποιον τον προκαλέσει. Δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέτρο για να πετύχει αυτό που θέλει. Μπορεί να φέρεται ότι εργάζεται για το καλό του Λαού, (η ακμή της εξωτερικού τμήματος του Οίκου είναι Καρκίνος) αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που κοιτάει είναι τον εαυτό του. Για αυτό κάνει ισχυρούς εχθρούς, τόσο από τα Αριστερά όσο και από τα Δεξιά. Σε αυτό το παιχνίδι πάντως κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη.

Η Αντιπολίτευση από την άλλη, έρχεται σύντομα με υπερφίαλη διάθεση να αντιταχθεί στην πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στην χώρα. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να φάει τα μούτρα της και να υποχωρήσει (ο Ερμής συμβολίζει την Αντιπολίτευση και σύντομα αναδρομεί).

Και ο Λαός; Εγκλωβισμένος. Αδύναμος. Χωρίς φωνή και με ολύμπια ψυχραιμία σε όλα όσα ζει. Όμως ο Λαός έχει κάτι που όλοι οι κυβερνήτες φοβούνται, την δύναμη της ανατροπής. Κι επειδή όλοι οι λαοί του κόσμου είναι ευμετάβλητοι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι τους ελέγχει τελείως. Για αυτό και όποιος παίζει με την φωτιά, στο τέλος καίγεται. Από ότι όμως φαίνεται, ο δικός μας ο Λαός δεν πρόκειται να κάνει κάτι, εκτός κι αν συμβεί κάτι εξωφρενικό στην επόμενη ενεργοποίηση της εκλείψεως, το διάστημα 13 με 15 Αυγούστου (μπορεί να έχουμε φωτιές, βομβιστικές ενέργειες, τρομοκρατικά κτυπήματα). 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Εσείς οι Κριοί, με αυτήν την έκλειψη θα πρέπει να συγκρατήσετε την αχαλίνωτη λίμπιντό σας, αν και κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί άθλος. Προσπαθήσετε όμως, διότι με τον αέρα ότι εσείς είστε οι καλύτεροι και οι καλύτερες θα ενοχλήσετε τους εραστές ή τις ερωμένες σας. Γενικά να ξέρετε πως η περίοδος αυτή θα σας δώσει πολύ σεξ, αλλά το μάθημα είναι να μάθετε να εκφράζετε και το συναίσθημά σας. Προσοχή σε όλους κι όσες έχετε καταπιεσμένες ερωτικές επιθυμίες. Η περίοδος αυτή ευνοεί την έκφρασή τους, αλλά με ανυπολόγιστες συνέπειες εάν ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Εσείς οι Ταύροι θα έχετε μία δύσκολη περίοδο, καθώς προβλήματα με γυναίκες, με την εργασία, με το σπίτι, την οικογένεια τους γονείς, θα είναι ικανά να σας βγάλουν εκτός εαυτού και να καταστρέψετε τα πάντα στο διάβα σας. Αν μάλιστα έχετε και καταπιεσμένες επιθυμίες, αυτές θα βγουν στην επιφάνεια ανεξέλεγκτα. Πρέπει να καταλάβετε ότι η εκπλήρωση των επιθυμιών σας χωρίς να λάβετε κανέναν υπ’ όψιν, ελλοχεύει τον κίνδυνο να κάνετε πολύ μεγάλη ζημιά στην δημόσια εικόνα σας. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να συγκρατήσετε το θυμικό σας υπό έλεγχο, ειδικά μεταξύ 13 και 15 Αυγούστου.

Εσάς τους Δίδυμους η έκλειψη θα σας επηρεάσει σε δύο τομείς. Ο ένας θα είναι με τους συγγενείς σας. Η αδυναμία συνεννοήσεως ανάμεσα σε εσάς και στους συγγενείς σας θα πυροδοτήσει έντονες διαφωνίες καθώς εσείς δεν θα ακούτε κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό σας. Ο άλλος θα είναι η επικοινωνία σας. Όσο οι άλλοι θα σας ζητούν να είστε προσεκτικοί, μετρημένοι,ψύχραιμοι τόσο εσείς θα δαιμονίζεστε. Για εσάς μόνο μία αλήθεια υπάρχει, η δική σας, και όποιος πει το αντίθετο δεν θα διστάσετε να του επιτεθείτε.

Εσείς οι Καρκίνοι θα περάσετε μία σημαντική κρίση όσον αφορά τα οικονομικά σας αλλά και την αυτοεκτίμησή σας. Τα χρήματα θα γίνουν αυτοσκοπός και όσο περισσότερα κερδίζετε τόσο λιγότερο θα θέλετε να τα μοιραστείτε με άλλους. Η γενναιοδωρία σας θα μετατραπεί σε φιλαργυρία και το μόνο που θα σας νοιάζει είναι το πώς θα καλύψετε τις δικές σας επιθυμίες. Η αυτοεκτίμησή σας αυτήν την περίοδο θα πάρει μία πολύ δυνατή ώθηση. Αν καταφέρετε να την δαμάσετε τότε θα μπορέσετε να διεκδικήσετε όλα όσα επιθυμείτε. Αν όχι, τότε θα γίνετε αλαζόνες που το μόνο που θα αναζητούν είναι οι άλλοι να κάνουν αυτό που θέλετε εσείς.

Με την έκλειψη να πραγματοποιείται στο ζώδιό σας, εσείς οι Λέοντες θα έχετε ένα πολύ δύσκολο έργο, να δαμάσετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Το αμάρτημα της υπέρμετρης λατρείας του εαυτού σας, θα σας οδηγήσει στο να μην ακούτε κανέναν και τίποτα, καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα είναι εχθροί σας. Παντού λοιπόν θα βλέπετε εχθρούς και το μόνο που θα επιθυμείτε είναι η εξόντωσή τους. Προσέξτε διότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ εύκολο να χάνετε την ψυχραιμία σας. Αν καταφέρετε να τον δαμάσετε, τότε σας περιμένει μία περίοδος ευημερίας αλλά χωρίς να είστε εσείς οι αρχηγοί.   

Εσείς οι Παρθένοι, θα έχετε μία δύσκολη περίοδο καθώς η έκλειψη ενεργοποιεί τις φοβίες που είχατε κρύψει πολύ βαθιά, και τις οποίες είχατε ξεχάσει ότι υπήρχαν. Όμως αυτές είναι εκεί, και περιμένουν πότε θα εμφανιστούν στο προσκήνιο. Την τόσο επιθυμητή απελευθέρωση που περίμεναν τόσο καιρό, τους την προσφέρει η Έκλειψη, και ιδιαίτερα το διάστημα 13 με 15 Αυγούστου. Προσοχή λοιπόν διότι θα βλέπετε παντού εχθρούς την ώρα που οι άνθρωποι δίπλα σας θα προσπαθούν να σας βοηθήσουν. Αντί λοιπόν να επιτεθείτε επειδή οι φοβίες σας θα αναλάβουν την διαχείριση της προσωπικότητάς σας, βρείτε το θάρρος και αντιμετωπίστε εσείς οι ίδιοι και οι ίδιες τους εαυτούς σας. Δείτε την περίοδο αυτή ως ευκαιρία να ξεφορτωθείτε επιτέλους τα σκουπίδια που τόσο καιρό κουβαλούσατε μέσα σας.  

Εσείς οι Ζυγοί, θα πρέπει να προσέξετε να μην παίζετε με την φωτιά όσον αφορά την ερωτική σας ζωή. Το γεγονός ότι ζείτε πολύ έντονες ημέρες λόγω της γοητείας αλλά και της ευρύτερης κοινωνικοποίησής σας, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε τον έρωτα όπως θα τον θέλατε. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να σκεφθείτε πολύ σοβαρά ποιος ή ποια σας κάνει πραγματικά, και μην θρέφετε φρούδες ελπίδες. Επιλέξτε άτομα τα οποία σέβονται την ιδιοσυγκρασία σας και όχι επειδή είστε ένα όμορφο πρόσωπο το οποίο μπορούν να επιδεικνύουν ως τρόπαιο.

Εσείς οι Σκορπιοί, θα νιώσετε πολύ έντονα αυτήν την έκλειψη, καθώς θα βγει στην επιφάνεια ένας πολύ ισχυρός χαρακτήρας, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να δημιουργήσει αλλά και να καταστρέψει συνάμα. Όλα θα εξαρτηθούν από το εάν θα μπορέσετε να δαμάσετε τον εσωτερικό σας κόσμο, και να επιτρέψετε στην ψυχρή λογική να συμμαζέψει την ένταση που θα νιώσετε. Διαφορετικά, θα νιώσετε την ανάγκη να βρείτε εχθρούς να καταστρέψετε. Η καταστροφή τους, θα σας γεμίσει με απίστευτη ευφορία και θα σας κάνει να νιώσετε βασιλιάδες και βασίλισσες. Στην πραγματικότητα, παίζετε με την φωτιά και είναι πολύ εύκολο να καείτε.

Εσείς οι Τοξότες θα νιώσετε το Εγώ σας να φουσκώνει σε τέτοιον βαθμό που η αλαζονεία σας θα γίνει και η καταστροφή σας. Προσέξτε λοιπόν και μην αφήσετε τα μεγάλα όνειρα να πλημμυρίσουν την σκέψη σας. Το να κάνετε αυτά τα όνειρα δεν είναι κακό, κακό όμως θα είναι όταν η αποτυχία σας σας οδηγήσει στον να κατηγορήσετε όλον τον κόσμο εκτός από τον βασικό υπαίτιο, δηλαδή εσάς. Για αυτό δεν θα ήταν κακό να έχετε τα αυτιά σας ανοικτά σε συμβουλές από ανθρώπους που θέλουν το καλό σας και που βλέπουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα από ότι εσείς. Αυτά τα άτομα δεν είναι εχθροί σας οπότε μην τους φερθείτε ανάλογα.

Εσείς οι Αιγόκεροι, θα νιώσετε μία πελώρια ώθηση η οποία σας οδηγεί στο να κυριαρχήσετε επάνω στους άλλους. Το να έχετε φιλοδοξίες για να φθάσετε στην κορυφή δεν είναι κακό. Το πρόβλημα είναι οι λόγοι που σας ωθούν σε αυτήν την πορεία, και αυτοί πηγάζουν από την παθολογική σας ανάγκη για εκτίμηση από τους άλλους. Προσπαθήστε, αν και θα είναι δύσκολο, να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας. Τότε μόνο θα καταλάβετε ότι δεν έχετε κανέναν ανάγκη για να σας πει το πόσο αξίζετε. Η πηγή της ασφάλειας, προέρχεται από μέσα σας για αυτό ακούστε την φωνή που σας μιλάει, και μην ενδώσετε στο θυμικό σας.

Εσείς οι Υδροχόοι, με την έκλειψη αυτή, θα νιώσετε την πίεση όλου του κόσμου επάνω σας. Ενώ εσείς προσπαθείτε να παραμείνετε η φωνή της λογικής σε έναν τρελλό κόσμο, ενούτοις φαίνεται πως έχουν όλοι βαλθεί να σας επιτίθενται με όλη τους την κακία και την αλαζονεία. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και ψύχραιμες, διότι διαφορετικά θα εμπλακείτε σε μία διαμάχη όπου ακόμη και οι νικητές θα βγουν χαμένοι. Την μεγαλύτερη πίεση θα την δεχθείτε το διάστημα μεταξύ 13 και 15 Αυγούστου, όπου οι επιθέσεις που θα δεχθείτε θα είναι απροκάλυπτες.

Για τους Ιχθύες, ολοκληρώνεται μία περίοδος όπου πρέπει να τα δώσετε όλα στην εργασία. Πρέπει να παλέψετε σαν λιοντάρια εάν θέλετε να κατακτήσετε την κορυφή. Προσέξτε όμως να μην εμπλακείτε σε έριδες και ανταγωνισμούς, διότι τότε τα λάθη θα κοστίσουν. Ακούστε την φωνή μέσα σας, που σας λέει ότι χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση, και ότι πρέπει να βλέπετε πέρα από το άμεσο μέλλον. Προσέξτε επίσης την υγεία σας. Θα εμφανιστούν απότομα προβλήματα που δεν πιστεύατε ότι τα είχατε ή ήταν πολύ χαμηλής έντασης για να τους δώσετε σημασία. Τώρα όμως, αυτά θα βγουν στην επιφάνεια, και θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή. Ειδικά στην περίπτωση που εμφανίσετε αδικαιολόγητο πυρετό, να πάτε αμέσως να σας δει ιατρός.   


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan