Στις 10.12’ το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου, έχουμε Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Τοξότη-Διδύμων. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!


Επηρεάζονται οι γεννημένοι κυρίως στα διαστήματα μεταξύ:

5 με 7 Ιανουαρίου,

4 με 6 Μαρτίου,

4 με 6 Ιουνίου, 

5 με 7 Ιουλίου,

6 με 9 Σεπτεμβρίου,

5 με 7 Δεκεμβρίου.


Επηρεάζει επίσης, εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα στην 16η μοίρα των Μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες), και στην 15η μοίρα του άξονα Καρκίνου- Αιγόκερω από αντισκιά. 

l.e 5 6 20 a


Το μήνυμα της Εκλείψεως

Μία έκλειψη στον άξονα Τοξότη-Διδύμων φαινομενικά δεν είναι δύσκολη. Ο συγκεκριμένος άξονας έχει πάντα νέα, ή, την ανάγκη η γνώση να γίνει κτήμα άλλοτε των πολλών και άλλοτε των λίγων, άλλοτε να γίνει πρακτική άλλοτε θεωρητική. Η συγκεκριμένη έκλειψη δεν έχει απλά κλείσιμο κύκλων. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενώσουμε το συνειδητό μέρος της προσωπικότητάς μας με το ασυνείδητο, και αυτό θα γίνει όχι με λόγια αλλά με έργα. 


Η Σελήνη στον Τοξότη ζητά από εμάς να αναλάβουμε άθλους και να προετοιμαστούμε για αυτά που έρχονται. Θα είναι πολύ εύκολο να χάσουμε τον δρόμο μας, βασιζόμενοι τόσο σε εντελώς ανέφικτα σχέδια όσο και ότι η ίδια μας η σκέψη θα γίνει εντελώς μη πρακτική. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταλήξουμε να κάνουμε λάθη και να αποτυγχάνουμε στα θέλω μας. Όμως, αν καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι στον κυκλώνα των καταστάσεων που θα ζήσουμε, τότε ο Ήλιος θα είναι αυτός που θα μας δείξει τον τρόπο για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. 


Ο Ήλιος στους Διδύμους είναι έτοιμος να αναλάβει ως άλλος Ηρακλής τους άθλους που μας περιμένουν μπροστά μας. Θα χρειαστεί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να αρχίσουμε να πραγματοποιούμε τα θέλω μας, με μία όμως διαφορά, ότι τα θέλω μας θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτά των άλλων και να μην είναι ανεξάρτητα. Με λίγα λόγια, ο Ήλιος θα αναδείξει την ύψιστη μορφή των Διδύμων, την ένωση δυνάμεων για το κοινό καλό. Όπως ο Άτλας σήκωνε στις πλάτες του τον Κόσμο, έτσι κι εμείς θα πρέπει να αναλάβουμε δράση όχι τόσο για το δικό μας καλό αλλά για τους δικούς μας ανθρώπους, για τους ανθρώπους γύρω μας, για όσους έχουν χάσει τον δρόμο τους και πρέπει να τον βρουν ξανά, όχι μόνοι αλλά ως μέρη ενός συνόλου. 


Ο Άρης από τους Ιχθύες, ο μεγάλος ενδιάμεσος ανάμεσα στον Ήλιο και στην Σελήνη, θα βγάλει τον δυναμισμό του με δύο τρόπους, χαρακτηριστικό γνώρισμα της διττής φύσεως των Ιχθύων, Ο πρώτος είναι η προστασία με κάθε τρόπο του καλού και των συμφερόντων μας, επιδιώκοντας την ασφάλεια και την σιγουριά με κάθε τίμημα. Ο άλλος είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι τώρα που απειλούνται όλα εκείνα που έχουμε αποκτήσει με κόπο, θα πρέπει να τα υπερασπιστούμε με δυναμισμό, ακόμη και με σκληρότητα. Η περίοδος αυτή θα μας ξυπνήσει άσχημα αλλά, άπαξ και άνοιξαν τα μάτια δύσκολα θα κλείσουν ξανά. Το γεγονός ότι θα παλέψουμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον αντί για το ατομικό, θα μας κάνει άκρως αντιπαθείς στον κόσμο, διότι καλώς ή κακώς, όταν φτιάχνεις μία κοινωνία ατόμων που σκέφτονται μόνο το προσωπικό συμφέρον και δεν φέρονται ως μέλη ενός συνόλου, το κοινό καλό ορίζεται στην καλύτερη των περιπτώσεων ως ηλιθιότητα. Αυτό είναι και το στοίχημα του Άρη στους Ιχθύες, να θυσιάζεσαι για το κοινό καλό και να μην περιμένεις επιβράβευση. Και κάτι σημαντικό, ο αγώνας έχει τα χαρακτηριστικά του Μαραθωνίου και όχι του αγώνα ταχύτητος. 

l.e 5 6 20 b

Η Έκλειψη και η Ελλάδα

Την Ελλάδα η έκλειψη την επηρεάζει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Πρώτα απ’ όλα ενεργοποιεί τον γενέθλιο Άρη της στον 7ο Οίκο, που σημαίνει ότι οι σχέσεις με τους γείτονές μας θα ειναι στο προσκήνιο. Το γεγονός ότι ενεργοποιείται από αποκλίνουσα όψη σημαίνει ότι αυτά που βλέπουμε τώρα είναι ο προάγγελος των καταστάσεων που θα ζήσουμε στην επανενεργοποίηση της εκλείψεως τον Μάρτιο του 2021. Το θέμα είναι πολύ απλό και συνάμα δύσκολο. Οι προκλήσεις θα ενταθούν και θα δεχτούμε σοβαρές ήττες, ειδικά εάν μείνουμε ως χώρα κολλημένοι στο προσωπικό όφελος του ατόμου. Πλέον οι καταστάσεις απαιτούν να λειτουργήσουμε ως έθνος ειδάλλως τα διακοσιοστά γενέθλια της Ελλάδος θα είναι και τα τελευταία ως η χώρα των Ελλήνων. Ο κόσμος θα πρέπει να αφυπνιστεί αλλά όχι άναρχα. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να αρχίσουμε να πετάμε τα βαρίδια του ωχαδελφισμού και της ηττοπάθειας που καλλιεργείται χρόνια τώρα.  


Από εκεί και πέρα, στο καθαυτό ωροσκόπιο της εκλείψεως, ο ωροσκόπος είναι στον Αιγόκερω. Με Κρόνο, Πλούτωνα και Δία στον Πρώτο Οίκο, δείχνει πως ετοιμαζόμαστε για το πέμπτο μνημόνιο. Τα ξένα κεφάλαια θα επανέλθουν στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβουν και πάλι τις τύχες της χώρας. Φαίνεται πως αυτό θα γίνει στα τέλη του Ιουνίου. 


Ο Κόσμος (Σελήνη) αντιλαμβάνεται την αλήθεια και ότι πλέον όλα είναι στον αέρα. Το κυριότερο όμως είναι το εξής, ότι το αίσθημα της κατωτερότητας θα γίνει η μάστιγα αυτής της έκλειψης. Ο Απλανής Σαρίν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση αρκεί ο κόσμος να οργανωθεί και να μην ξεσπά άναρχα. 


Ο Πρωθυπουργός (Ήλιος), βρίσκεται στον Έκτο Οίκο και πάνω στον Απλανή Κούρσα. Φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει το ρόλο του Σωτήρα (πολύ δημοφιλής ρόλος για έναν Ιχθύ). Σκοπός του είναι να αναλάβει προσωπικά τον μετασχηματισμό του κράτους πάνω στο δικό του όραμα με την βοήθεια των ξένων (Ερμής στον Καρκίνο, κυβερνήτης του 9ου Οίκου, στον 7ο Οίκο). Εννοείται ότι πλέον αυτή η πορεία θα είναι μοναχική καθώς η κυβέρνηση του σταδιακά θα απομακρύνεται από εκείνον (Ανάδρομη Αφροδίτη, κυβ. 10ου Οίκου). 


Όσο για την Αντιπολίτευση, σαφώς και δεν ασκεί τον ρόλο της διότι θέλει απλά η Κυβέρνηση να έχει την αναμενόμενη τριβή, η οποία τριβή θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. 


Η Έκλειψη σε Παγκόσμιο Επίπεδο  

Αυτή η Έκλειψη θα βοηθήσει τον Πρόεδρο Τραμπ να κατανικήσει τους αντιπάλους του, αναλαμβάνοντας ο ίδιος μία προσωπική σταυροφορία έναντι των εχθρών του, και βέβαια να κερδίσει τις εκλογές.


Δεν αποκλείεται να υπάρξει επίθεση με αέριο Σαρίν σε χώρα που κυβερνά ο Τοξότης, το πιθανότερο στην Λιβύη.    


Η Πανσέληνος και τα ζώδια

Εσείς οι Κριοί, θα έχετε το «δύσκολο» έργο να κάνετε πράξη αυτό που έχετε βάλει στόχο. Ο δρόμος είναι δύσκολος μεν αλλά οι περισσότερες δυσκολίες είναι μόνο στο μυαλό σας. Θα πρέπει να σταματήσετε να δίνετε έμφαση στο τί λέει ο κόσμος και να κάνετε αυτό που λέει η λογική σας. Τώρα είναι που πρέπει να βγείτε μπροστά και να δείξετε προς τα πού πρέπει να πάνε όλοι εκείνοι που θέλουν να δουν μία άσπρη μέρα στην ζωή τους. Οι Άλλοι θα σας προκαλέσουν ακούσια ή εκούσια πόνο, αλλά αυτό που δεν σας σκοτώνει σας κάνει πιο δυνατούς.    

Εσάς τους Ταύρους, αυτή η Σεληνιακή Έκλειψη θα σας αναγκάσει εκ των πραγμάτων να σηκώσετε στην πλάτη σας όλα τα οικονομικά βάρη. Μην μπείτε στην διαδικασία να σκεφτείτε τι κάνουν οι άλλοι για να τα βγάλουν πέρα ή τί ανατροπές βιώνουν. Εσείς θα πρέπει να κοιτάξετε πώς θα τα βγάλετε πέρα. Αν όμως σας ζητηθεί βοήθεια θα πρέπει να την δώσετε. Να έχετε στον νου σας ότι σε αυτά που έρχονται μπροστά, όλοι θα επηρεαστούμε. Εσείς, ως ζώδιο, έχετε την ικανότητα να γίνετε ο βράχος όπου θα στηριχθεί το οικοδόμημα της ασφάλειας. Επίσης, τώρα που θα δοκιμαστεί στην πράξη το σύστημα αξιών σας θα πρέπει να το υπερασπιστείτε με νύχια και με δόντια.  

Εσείς οι Δίδυμοι, θα επηρεαστείτε εντονότατα από αυτήν την έκλειψη αλλά οι επιρροές θα είναι θετικές. Την εσωτερική σας δυσαρέσκεια, κυρίως αυτήν που συσσωρεύετε από τους άλλους, θα την εκφράσετε, όχι όμως άναρχα. Το γεγονός ότι ο κόσμος γύρω σας καίγεται δεν είναι κάτι που θα σας τρομάξει. Τουναντίον, θα διαπιστώσετε ότι τελικά είστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από πολύ κόσμο, οπότε θα νιώσετε απίστευτα καλά με τους εαυτούς σας. Από εκεί και πέρα, το Σύμπαν ευνοεί το να αποκτήσετε την σχέση που πάντα ονειρευόσασταν, αρκεί να πάρετε εσείς όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. 

Εσάς τους Καρκίνους, η έκλειψη θα σας επηρεάσει σε έναν πολύ δύσκολο άξονα, στον άξονα της προσφοράς. Το Σύμπαν σας καλεί να αντιληφθείτε την πραγματική Αλήθεια, η οποία είναι να αγαπάτε και να γίνεστε στήριγμα στους ανθρώπους χωρίς να κοιτάτε το προσωπικό σας συμφέρον. Μπορεί αυτό να ακούγεται ακραίο στα αυτιά σας, αλλά, σκεφτείτε πόσα έχετε χάσει προσπαθώντας να κάνετε πεισματικά αυτό που θέλετε εσείς. Τώρα είναι που θα ξυπνήσει ο πραγματικά ανθρώπινος εαυτός σας, αγαπώντας άδολα, δίνοντας χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα. Ίσως τώρα να έχετε την ευτυχία να αποκτήσετε ένα παιδί!  

Εσάς τους Λέοντες η έκλειψη θα σας οδηγήσει κυριολεκτικά στην κατάκτηση άθλων. Η περίοδος αυτή ευνοεί να βγάλετε τον αρχηγικό σας εαυτό, το πραγματικά βασιλικό λιοντάρι, αυτό που μόνο του θα αναλάβει στις πλάτες του την σωτηρία και την ευημερία του κόσμου. Μην σκέφτεστε με γνώμονα τις παροδικές χαρές αλλά τις μακροπρόθεσμες επιτυχίες. Επίσης, μπορείτε να αναδείξετε κόσμο που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα τα κατάφερνε μόνος του. Για κάποιους από εσάς είναι η εποχή για ανάληψη πολιτικής δράσης, ενώ για κάποιους άλλους θα είναι η υγιής έκφραση του ερωτισμού τους!

Εσείς οι Παρθένοι, ετοιμαστείτε να γίνετε το σημείο αναφοράς όλων όσων υποφέρουν. Όσο κι αν φανεί παράξενο στους γύρω σας, τώρα που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, θα δείξετε ότι κυριολεκτικά είστε γίγαντες. Χάρη σε εσάς το οικοδόμημα της ζωής που έχετε στήσει εσείς ή έχουν στήσει οι άνθρωποι γύρω σας, δεν θα καταρρεύσει. Θα βγείτε λοιπόν μπροστά και θα αποδείξετε ότι δεν είστε τα «ταπεινά χαμομηλάκια» που όλοι πιστεύουν για εσάς, αλλά ως άλλος Ηρακλής, θα αποδείξετε ότι μπορείτε να κατανικήσετε κάθε άθλο που θα σας δοθεί. Ετοιμαστείτε λοιπόν να διαπρέψετε ως υπάλληλοι, ως γονείς, ως εργοδότες, ως σύντροφοι, ως συνεργάτες.  

Εσείς οι Ζυγοί, με αυτήν την έκλειψη θα πάψετε να ασχολείστε με τα απλά και καθημερινά. Αντ’ αυτού θα ασχοληθείτε με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, με το πνεύμα σας, και με την διάθεση να ονειρευτείτε έναν καλύτερο Κόσμο, τόσο για εσάς όσο και για τους αγαπημένους σας. Άλλωστε έχετε αντιληφθεί ότι από αυτά τα μικρά, τα καθημερινά έχει συσσωρευτεί όλη η μιζέρια σας. Ακούστε λοιπόν την φωνή μέσα σας που σας ζητά να δραστηριοποιηθείτε ελεύθερα και δημιουργικά. Πάρτε την απόφαση και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη! Επίσης, το Σύμπαν είναι διατεθειμένο να σας εκπληρώσει μία επιθυμία που πάντα ονειρευόσασταν αλλά ποτέ δεν τολμούσατε να την κάνετε πράξη.    

Εσείς οι Σκορπιοί, θα πρέπει επιτέλους να μάθετε να εμπιστεύεστε τον κόσμο. Καλώς ή κακώς, με την Έκλειψη αυτή θα αντιληφθείτε πόσο μάταιο ήταν να εμμένετε στις προσωπικές σας πεποιθήσεις, την ώρα που βλέπετε ότι πλέον είναι παρωχημένες. Επιλέξτε λοιπόν τον δρόμο της εξερεύνησης και ανακαλύψτε έναν καινούριο κόσμο. Αυτή η ανανέωση θα βοηθήσει να εκδηλωθεί η υγιής σεξουαλικότητά σας. Το γεγονός ότι δεν θα έχετε το άγχος της επιβεβαίωσης, θα σας βοηθήσει να βρείτε τα κατάλληλα άτομα!

Εσείς οι Τοξότες, με την Έκλειψη αυτή έχετε μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε πως όταν κάνετε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι και φέρεστε αλλοπρόσαλλα, βγαίνετε μόνο χαμένοι. Καλό θα ήταν να αρχίσετε να βλέπετε και πέρα από τον εαυτό σας, και θα διαπιστώσετε πως όταν ενώσετε τις δυνάμεις σας με κάποιον Άλλον, θα αναπτυχθείτε και θα εξελίξετε ό,τι καλό έχετε μέσα σας. Ειδικά οι δεσμευμένοι του ζωδίου, αρχίστε να βλέπετε το τι σας προσφέρει το ταίρι σας, αναγνωρίστε την αξία της συντροφικότητας, και μπορεί η εξέλιξη αυτή να σας χαρίσει και ένα παιδί!

Για εσάς τους Αιγόκερους, η Έκλειψη σηματοδοτεί το κλείσιμο μίας περιόδου κακών επιλογών, οι οποίες πάρθηκαν υπό το καθεστώς του άγχους και του φόβου. Επίσης, κλείνει και ο κύκλος των ατυχών γεγονότων που προήλθαν από αυτές τις κακές επιλογές. Τώρα θα πρέπει να στηλώσετε γερά τα πόδια σας και να αναλάβετε με υπευθυνότητα τις υποχρεώσεις σας. Ο Άρης από τους Ιχθύες θα σας κάνει να καταλάβετε το διακύβευμα των επιλογών σας και θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον φόβο σας. Κάποιοι από εσάς, ίσως χρειαστεί να προστρέξετε στην βοήθεια από τα αδέρφια σας για κάποια θέματα που δεν μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας.

Για εσάς τους Υδροχόους, η περίοδος αυτή που σηματοδοτείται από την Έκλειψη, θα είναι άκρως δημιουργική και χαρούμενη αρκεί να σταματήσετε να κυνηγάτε Χίμαιρες. Οι αποφάσεις που πήρατε το προηγούμενο διάστημα, οι στόχοι που θέσατε, οι ελπίδες που είχατε, αποδείχτηκαν στην πράξη στην καλύτερη των περιπτώσεων, ουτοπικές. Η Έκλειψη θέλει από εσάς να αφεθείτε στα χέρια του Έρωτα, της δημιουργικής δύναμης του Σύμπαντος. Σπάστε τα τείχη που σας έχουν αποστερήσει την ευτυχία, νιώστε την χαρά να σας κατακλύζει, και η θετική ενέργεια θα σας βοηθήσει να σηκώσετε οποιοδήποτε βάρος!

Εσάς τους Ιχθύες η Έκλειψη θα σας επηρεάσει με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά κυρίως τα επαγγελματικά σας, αλλά και γενικά τις επιλογές που έχετε κάνει στην ζωή σας. Οι αποτυχίες οφείλονται στο γεγονός ότι στο παρελθόν αντιμετωπίσατε την Ζωή με μία σχετική επιπολαιότητα. Η Έκλειψη έρχεται να κλείσει αυτόν τον ατυχή κύκλο. Τώρα θα πρέπει να κάνετε τα  επόμενα βήματά σας πατώντας γερά στην γη, δημιουργώντας στέρεες βάσεις για το μέλλον σας και να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα δρέψετε τους πρώτους καρπούς των κόπων σας. Ο δεύτερος αφορά την οικογένειά σας. Σε γενικό επίπεδο, θα πρέπει να γίνεται ο βράχος όπου η οικογένειά σας θα βασιστεί επάνω, διότι τα μαντάτα στην ευρύτερη κοινωνία δεν είναι ευχάριστα. Σε προσωπικό επίπεδο, θα πρέπει να αγαπήσετε την μητέρα σας και να συμφιλιωθείτε με τις επιλογές της, ειδικά εάν ο πατέρας σας ήταν το παράδειγμα προς αποφυγή.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan