Ο Δίας ορθοδρόμισε και πλέον συνεχίζει το ταξίδι του, για να τελειώσει την πορεία του στον Ζυγό και να μπει στον Σκορπιό.

Ο Δίας στάθηκε και ορθοδρόμισε στην 14η μοίρα του Ζυγού, την επονομαζόμενη μοίρα της θεατρικότητας. Η μοίρα αυτή είναι δίκοπο μαχαίρι διότι το μάθημα που μας δίνει ο Δίας στο συγκεκριμένο σημείο θα δοκιμαστεί άμεσα με την συγκλίνουσα χιαστί που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα, το συγκλίνον τετράγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα και την συγκλίνουσα σύνοδο με τον απλανή αστέρα Algorab.

 

Το μάθημα του Διός είναι να ξεπερνάμε τις δυσκολίες με το να είμαστε μέλη μίας ομάδος κι όχι άτομα. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους με σεβασμό κι εκτίμηση. Όσοι τολμήσουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων με αθέμιτα μέσα ή να τους εκμεταλλευθούν, σύντομα θα διαπιστώσουν πόσο βαριά θα είναι η τιμωρία τους.  

 

Αν το μάθημα που δίδαξε ο Δίας όλο το προηγούμενο διάστημα με την ανάδρομη πορεία  του το εμπεδώσαμε, τότε θα μπορέσουμε να χαλιναγωγήσουμε τα πάθη, την εκφραστικότητα, ακόμη και τις κινήσεις μας, και θα τα μετατρέψουμε σε κάτι πραγματικά δημιουργικό. Όταν θα επανέλθουν οι δυσκολίες, εμείς θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε με ευθύτητα, σοβαρότητα και με την βοήθεια των αγαπημένων μας.

 

Αν δεν το πήραμε το μάθημα, τότε ο Δίας ως δύναμη επέκτασης, θα μας εντείνει την τάση μας να παίξουμε ένα ρόλο άκρως αποκρουστικό για τον κόσμο γύρω μας. Θα βγει στην επιφάνεια εκείνος ο κενός άνθρωπος που δεν έχει ήθος, εκμεταλλεύεται τους άλλους, είναι έρμαιο των παθών του, είναι χυδαίος, κόλακας, ψεύτης, προδότης. Αυτός ο άνθρωπος, όσο και να θέλει να ξεφύγει από την τιμωρία του, εφευρίσκοντας δικαιολογίες, θα τιμωρηθεί σκληρά.

 

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΤΑ ΖΩΔΙΑ;

 

Εσείς οι Κριοί θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι δίπλα σας είναι φίλοι και όχι εχθροί σας. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας είχαν ανεβοκατεβάσματα την περίοδο της αναδρόμισης αλλά αυτό θα πρέπει να σας δώσει το έναυσμα να εκτιμήσετε τους ανθρώπους. Σε αντίθετη περίπτωση, ο εγωιστικός σας χαρακτήρας σας θα σας οδηγήσει στην καταστροφή.

 

Εσείς οι Ταύροι θα μπορέσετε να κάνετε πολλά περισσότερα στην εργασία σας, αν χαλιναγωγήσετε την διάθεση που έχετε για να αναδειχθείτε στην εργασία σας. Το να έχετε φιλοδοξίες δεν είναι κακό και μάλιστα έχετε αρκετή εύνοια, αρκεί να είστε μέλη μίας ομάδος παρά ένας αριβίστας ή μία αριβίστρια. Αν τολμήσετε να αναρριχηθείτε με κάθε κόστος τότε σύντομα θα τιμωρηθείτε.

 

Εσείς οι Δίδυμοι περνάτε μία περίοδο όπου ο έρωτας έχει απίστευτα ανεβοκατεβάσματα. Μπορείτε να ζήσετε τον απόλυτο έρωτα αρκεί να είστε τόσο εσείς όσο και οι ερωτικοί ή ερωτικές σας σύντροφοι απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ σας. Προσέξτε διότι αν εσείς γίνετε χυδαίοι και χυδαίες και εκμεταλλευθείτε τους ανθρώπους, θα τιμωρηθείτε με σκληρό τρόπο. Αν όμως είστε εντάξει απέναντί τους τότε εσείς θα είστε αυτοί κι αυτές που θα αναγνωρίσετε τα άτομα που σας εκμεταλλεύονται και θα γίνετε ο τιμωρός τους.

 

Για εσάς τους Καρκίνους αυτή η περίοδος έβγαλε στην επιφάνεια όλα όσα είχατε κρύψει μέσα σας. Αρκετοί κι αρκετές από εσάς τους Καρκίνους αμφισβητήσατε τους εαυτούς σας. Τώρα όμως ανοίγονται δύο δρόμοι για εσάς. Ο ένας της αρετής, θα σας οδηγήσει στην αναγνώριση που τόσο επιθυμείτε από τους άλλους. Ο άλλος της κακίας, ο οποίος θα είναι πολύ εύκολο να τον ακολουθήσετε καθώς για λόγους εκδίκησης θα προσπαθήσετε να εκμεταλλευθείτε τους ανθρώπους. Να ξέρετε πως η τιμωρία δεν θα είναι πολύ μακρυά, αν επιλέξετε το εύκολο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά σας.

 

Εσείς οι Λέοντες είναι καιρός να κάνετε πράξη τις φιλοδοξίες που έχετε στο μυαλό σας με γνώμονα πάντα το συμφέρον του συνόλου και όχι μόνο το ατομικό σας. Ο κόσμος θα αναγνωρίσει την προσπάθειά σας αρκεί να είστε ειλικρινείς. Αν όμως επιλέξετε να επιβάλετε τον δικό σας τρόπο σκέψεως ή προσπαθήσετε να εξαπατήσετε τον κόσμο, υποσχόμενοι τα πάντα, αλλά επί της ουσίας απλά τους εκμεταλλεύεστε, τότε η τιμωρία σας θα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Κανείς δεν πρόκειται να ακούσει τις ψευδείς δικαιολογίες που θα ξεστομίσετε.

 

Εσείς οι Παρθένοι θα έχετε εύνοια στα οικονομικά σας, επειδή είστε καλοί και καλές στο να τα διαχειρίζεστε. Θα κερδίσετε πολλά περισσότερα όσο λειτουργείτε με γνώμονα το κοινό καλό και παραμείνετε σοβαροί και σοβαρές. Αν όμως τολμήσετε και εκμεταλλευθείτε ξένα χρήματα για δικούς σας σκοπούς, εξαπατήσετε κόσμο προς ιδίον όφελος, γίνετε τσιγκούνηδες, τότε θα χάσετε όχι μόνο την οικονομική σας ευημερία, αλλά θα γίνετε και η χλεύη του κόσμου.

 

Εσείς οι Ζυγοί, έχετε την μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσετε τους ίδιους σας τους εαυτούς και να μεγαλουργήσετε. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είστε σοβαροί και σοβαρές, μετρημένοι και μετρημένες, και πάνω από όλα να έχετε ισορροπία στις ζωές σας όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίσετε. Προσέξτε διότι θα είναι πολύ εύκολο να γίνετε εκείνοι οι κενοί άνθρωποι που χαίρονται όταν προξενούν κακό στους άλλους. Η τιμωρία θα είναι σκληρή και θα προέλθει κυρίως από τις τύψεις σας.

 

Εσείς οι Σκορπιοί θα πρέπει να μάθετε με τον πιο δύσκολο τρόπο ότι πρέπει να είστε ισορροπημένοι και ισορροπημένες όσον αφορά τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους. Πρέπει να μάθετε να συγκρατείτε τα πάθη σας, διότι διαφορετικά θα γίνετε έρμαια αυτών. Αν βυθιστείτε στα πάθη σας, πολύ σύντομα θα χαθείτε μέσα σε αυτά και μόνο καλό τέλος δεν θα έχετε.

 

Εσείς οι Τοξότες έχετε μπροστά σας δυσκολίες. Αν όμως θέλετε να παραμείνετε οι εαυτοί σας, θα πρέπει να παραμείνετε πιστοί και πιστές στις αρχές σας, να είστε καλοί και καλές με τους ανθρώπους και να ζητήσετε την βοήθεια των φίλων σας όταν την χρειαστείτε, αλλά και εσείς να την παρέχετε όταν σας ζητηθεί. Αν όμως παίξετε τον ρόλο του κακώς εννοούμενου “Ζορμπά” ή του “κακόμοιρου”, τότε σας περιμένουν άσχημα νέα.

 

Εσείς οι Αιγόκεροι, έχετε επιτέλους την ευκαιρία να αποκτήσετε την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση που τόσο επιθυμείτε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν αρκεί να είστε τίμιοι και τίμιες, ειλικρινείς, και πάνω από όλα να σέβεστε τους ανθρώπους. Αλίμονο σε εσάς που θα επιλέξετε να πετύχετε πατώντας πάνω στους άλλους. Ό, τι ανεβαίνει κατεβαίνει, και όσο πιο ψηλά τόσο μεγαλύτερος ο θόρυβος της πτώσης.

 

 

Εσείς οι Υδροχόοι μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να ξεπεράσετε προβλήματα επικοινωνίας, να μάθετε καινούρια πράγματα. Τι δεν μπορείτε; Δεν μπορείτε να είστε εκείνοι οι δογματικοί τύποι που κατηγορούν τους άλλους, αλλά δεν αναγνωρίζουν ότι κάνουν το ίδιο. Δεν μπορείς να απαγορεύεις την γνώμη του άλλου, επειδή δεν σου αρέσει, ακόμη κι αν κάνει λάθος. Η “δικτατορία του πολιτικά ορθού” είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

 

Εσείς οι Ιχθύες έχετε την δυνατότητα να κερδίσετε πολλά χρήματα. Χρειάζεται όμως να είστε ψύχραιμοι, μεθοδικοί, ισορροπημένοι και ειλικρινείς. Αν όμως προσπαθήσετε να ξεγελάσετε τον κόσμο με χυδαίο τρόπο και τους εκμεταλλευθείτε (και σεξουαλικώς συν τοις άλλοις) τότε ετοιμαστείτε να γίνετε αποδέκτες του θυμού όλων εκείνων που κοροϊδέψατε. Μην απορήσετε αν δεχθείτε την επίσκεψη της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην πόρτα σας.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan