Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!


Ο Κρόνος εισέρχεται για τελευταία φορά στον Αιγόκερω και θα παραμείνει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Εμείς θα δούμε τον Κρόνο στην ανάδρομη πορεία του και πως θα μας επηρεάσει. Η διέλευση του πλανήτη θα επαναφέρει καταστάσεις και γεγονότα που συνέβησαν το διάστημα μεταξύ 5ης Φεβρουαρίου και 21ης Μαρτίου 2020. 


Την Ελλάδα θα την επηρεάσει κυρίως σε θέματα Ογδόου Οίκου.


Το μήνυμα του ανάδρομου Κρόνου

Η επιστροφή του Κρόνου για τελευταία φορά στο ζώδιο του Αιγόκερω θα ξυπνήσει τις μνήμες του φόβου και του μαζικού περιορισμού που ζήσαμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Για τους περισσότερους η περίοδος αυτή θα είναι ένας συνεχής αγώνας εξεύρεσης λύσεων πάνω σε ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα, τα οποία είναι αποτελέσματα του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος. Καλώς ή κακώς, η ζωή μας μπαίνει ξανά σε στάση. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, σταθερότητα και υπομονή, διότι τώρα οι οι φιλοδοξίες μας και ο παρορμητισμός μας δεν θα μπορούν να βρουν διέξοδο. Ειδικά για όσους ανήκουν στα τρίτα δεκαήμερα των παρορμητικών και των μεταβλητών ζωδίων, η περίοδος αυτή θα είναι δύσκολη διότι θα βιώσουν αισθήματα καταπίεσης και εσωστρέφειας, ενώ θα υπάρξουν αναστολές σε κάθε είδους σχέσεις.  Είναι όμως καλή περίοδος για να επανασυνδέσεις και για επανορθώσεις λαθών.   

 

κρονος στον αιγόκερω

Ο Ανάδρομος Κρόνος και η Ελλάδα

Ο Κρόνος στο ωροσκόπιο της επιστροφής του επηρεάζει τον Όγδοο και Ένατο Οίκο. Παράλληλα σχηματίζει χιαστί όψη με τον Βόρρειο Δεσμό της Σελήνης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε σημαντική κινητικότητα στα θέματα που αφορούν τις οικονομικές μας σχέσεις με το Εξωτερικό. Όλες οι αποφάσεις που θα παρθούν, είτε με την μορφή Μνημονίου, είτε με την μορφή υπογραφών συμφωνιών Α.Ο.Ζ. με τρίτες χώρες, θα γίνουν με τέτοιον τρόπο ώστε θα ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.


Ο Πρωθυπουργός (Ήλιος) σκέφτεται πως θα αξιοποιήσει οικονομικά τον υπόγειο πλούτο της χώρας προσδοκώντας συνεργασίες με το εξωτερικό (εξαίρει τον Δία στον Αιγόκερω), οι οποίες όμως και κακές είναι και θα δεσμεύσουν την περιουσία της χώρας σε συμφωνίες που θα αποδώσουν πινάκιο φακής. 


Ο Λαός (Σελήνη) μόλις μπήκε στον Τοξότη, πολύ καλύτερη θέση από ότι στον Σκορπιό. Το γεγονός ότι σκεφτόμαστε την δουλειά μας δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε τι γίνεται με αυτά που κάνει η Κυβέρνηση. Απλά αντιλαμβανόμαστε ότι τα λεφτά που περιμένουμε από το εξωτερικό δεν έρχονται και θα θελήσουμε μέτρα από την Κυβέρνηση, κυρίως μέσω της Εφορίας (Σελήνη τρίγωνο Άρης). 

Επίσης, επειδή ο Άρης είναι στον 11ο Οίκο αλλά στο εμπεριεχόμενο τμήμα του, δείχνει πως ένα νέο δυναμικό κόμμα αναδεικνύεται αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμο να βγει στο προσκήνιο. Μπορεί επίσης, να σημαίνει ότι θα έχουμε μέτρα μέσα σε δύο μήνες ή να έχουμε προκήρυξη εκλογών το αργότερο σε έξι.     


Η γενική πολιτική κατάσταση που αντιπροσωπεύεται από τον Ωροσκόπο, μας δείχνει πως αν και θέλουμε γενικά την σταθερότητα (Ταύρος) θέλουμε και αλλαγές (η Αφροδίτη στους Διδύμους). Οι αντιδράσεις της Κοινωνίας θα εξαρτηθούν από αυτά που θα βγουν στην επιφάνεια και από τα νέα που θα έχουμε, κυρίως από τις αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί και αναμένεται να μας τις ανακοινώσουν. Δεν αποκλείεται να γίνουν και εκρηκτικές, εάν δούμε κάτι που δεν μας αρέσει (ο Ουρανός είναι στον Ωροσκόπο υπό την χορηγία της Αφροδίτης).Εσείς οι Κριοί, θα αντιμετωπίσετε θέματα ξανά με την εργασία σας. Τώρα είναι που θα δείτε τα αποτελέσματα του περιορισμού κατά την διάρκεια της καραντίνας, τόσο σε επίπεδο κίνησης στην εργασία σας όσο και των προβλημάτων που δημιούργησε το Κράτος σε εσάς. Μπορεί κάποιοι από εσάς να πάρετε την αποζημίωση ή κάποια ενίσχυση αλλά θα είναι τόσο μικρή που θα σας κάνει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το μέλλον σας. Το σημαντικό είναι να καθίσετε και να βρείτε εσείς τις λύσεις που χρειάζονται και να μην περιμένετε από τους άλλους βοήθεια. Κάποιοι από εσάς με αυτά που θα δείτε θα πολιτικοποιηθείτε αλλάζοντας πλήρως τις ιδέες σας.  


Εσείς οι Ταύροι θα πρέπει να αναθεωρήσετε τους στόχους που έχετε θέσει στις ζωές σας και να τους κάνετε πιο βατούς διότι το Σύμπαν με τόσους ανάδρομους και με την επιρροή του Κρόνου, δεν θα σας αφήσει να κάνετε όνειρα για κάτι καλύτερο. Αυτό που θέλει το Συμπαν από εσάς είναι να προσαρμοστείτε στα δεδομένα και να λειτουργήσετε με αυτά που έχετε. Καλώς ή κακώς, στη περίοδο των ισχνών αγελάδων, πρέπει να μάθετε στην λιτότητα και στο πώς θα την εφαρμόσετε μέσα στους επόμενους μήνες. Κάποιοι από εσάς θα δείτε την περίοδο ως ευκαιρία να κάνετε κάτι που θέλατε πολύ αλλά δεν το κάνατε διότι ήσασταν συμβιβασμένοι με τις καταστάσεις. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν κι εσείς θα πρέπει να κινηθείτε.


Εσείς οι Δίδυμοι, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι θα υπάρξει σημαντική στασιμότητα, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Η περίοδος αυτή θα σας γεμίσει με άγχος, ειδικά εάν είστε από εκείνους τους άτυχους που θα πέσουν θύματα της ανεργίας. Τα χρέη θα αρχίσουν να αυξάνονται κι εσείς θα πρέπει να βρείτε τρόπους προκειμένου να μην σας πνίξουν. Για αυτό και η περίοδος αυτή θα σας αναγκάσει να μαζευτείτε και να αρχίσετε να ξοδεύετε χρήματα μόνο σε απαραίτητες δαπάνες. Μία μικρή μερίδα από εσάς θα καταλάβει ότι ο φόβος και η ανασφάλεια είναι εκείνα που δεν σας αφήνει να εξελιχθείτε. Το Σύμπαν όμως θα σας δείξει με τον τρόπο του πως να ωριμάσετε ως προσωπικότητες και να νιώσετε ασφαλείς μέσα από τον ίδιο σας τον εαυτό.    


Εσείς οι Καρκίνοι, θα νιώσετε και πάλι κάτι να σας βαραίνει στις σχέσεις σας. Όμως αυτήν την φορά η αίσθηση δεν θα είναι τόσο αφόρητη όσο ήταν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Το ένα να έχετε επιστροφή πρώην ερωτικών συντρόφων. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν αισθάνεστε ότι έχετε κάτι να δώσετε τότε ετοιμαστείτε για την πολυπόθητη επανασύνδεση. Να ξέρετε πάντως πως αν είχατε ξεκινήσει να ζείτε λίγο πιο ελεύθερα, δημιουργώντας νέες παρέες ή μαθαίνοντας καινούρια πράγματα, θα σταματήσουν διότι θα επιστρέψετε πλήρως στο προηγούμενο μοτίβο. Το δεύτερο είναι να επανέλθουν άτομα στην ζωή σας τα οποία με τον τρόπο τους θα σας προκαλέσουν ασφυξία, κι επί της ουσίας θα αναστείλουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την πορεία σας προς τα εμπρός.    


Εσείς οι Λέοντες, ετοιμαστείτε να έχετε και πάλι προβλήματα σε θέματα εργασίας και υγείας. Η εργασιακή ανασφάλεια θα είναι εκείνη που θα προκαλέσει εξάρσεις άγχους και οι οποίες θα σας κάνουν να νιώθετε άχρηστοι. Από την άλλη, επειδή φαίνεται ότι «Μένουμε (ξανά) Σπίτι», θα αρχίσετε να εργάζεστε όλο και περισσότερο από την οικεία σας. Μπορεί επίσης να μην μπορέσετε να εργασθείτε επειδή θα πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές κινήσεις στον χώρο της εργασίας, όπως να σας περιορίσουν τον χώρο σας, να σας αλλάξουν θέση, να κλείσουν τον χώρο για ανακαίνιση. Από την άλλη, σε πιο προσωπικό επίπεδο, θα έχετε την ευκαιρία να καθίσετε και να αντιμετωπίσετε τα λάθη που κάνετε και να τα διορθώσετε. Μπορεί αυτά τα λάθη να αφορούν το τρόπο που εργάζεστε, μπορεί ακόμη και να είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζατε τα θέματα της υγείας.   


Εσείς οι Παρθένοι, θα νιώσετε αρκετά περίεργα τώρα που ο Κρόνος επιστρέφει ξανά στον Πέμπτο Ηλιακό σας Οίκο. Ο Έρωτας, οι σχέσεις με τα παιδιά σας, οι δημιουργικές σας ασχολίες, ο,τιδήποτε σας κάνει να χαίρεστε, θα επηρεαστούν ξανά. Οι περισσότεροι θα νιώσετε μία αίσθηση παραίτησης διότι με όλα όσα περνάτε εδώ και καιρό οι αντοχές σας φθίνουν μέρα με την ημέρα, οπότε πού διάθεση για χαρά και έρωτα. Ο Κρόνος σε εσάς λοιπόν θα φέρει περισσότερη απαισιοδοξία. Όμως, ο Κρόνος δεν είναι κακός μαζί σας. Ο πλανήτης επιστρέφει στο σπίτι του, το οποίο σημαίνει ότι έρχεται να σας αφυπνήσει, και να σας υπενθυμίσει ότι στην ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο, για αυτό, αφήσετε την γκρίνια, βγείτε έξω, πιάστε τις ασχολίες που σας κάνουν να χαίρεστε, ερωτευθείτε, περάστε χρόνο με τα παιδιά σας. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, για αυτό ό,τι κάνετε κάντε το τώρα!


Εσείς οι Ζυγοί, θα αρχίσετε και πάλι να ζείτε καταστάσεις που δεν θέλετε, οι οποίες μπορεί να είναι του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου, μπορεί και να είναι παλαιότερες, οι οποίες επανεμφανίζονται προκειμένου να κλείσει ένας κύκλος αρνητικών εμπειριών. Το σίγουρο είναι ότι, όλο το προηγούμενο διάστημα αργά αλλά σταθερά είχατε αρχίσει να κινείστε προς τα εμπρός, να κάνετε πράγματα που σας αναδεικνύουν, γνωρίσατε καινούριο κόσμο, μάθατε καινούριες γνώσεις, και τώρα με την επιστροφή του Κρόνου όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν ή να πληρώσετε ένα ακριβό τίμημα και να συνεχίσετε αυτήν σας την πορεία. Η αλήθεια είναι ότι αυτό θέλει το Σύμπαν από εσάς, αλλά σας ταλαιπωρεί προκειμένου να μάθετε να μην εξαρτάστε από τους άλλους, και ότι δεν είναι κακό να έχετε την δική σας άποψη για το τί είναι το καλύτερο για εσάς!   


Εσείς οι Σκορπιοί, θα δοκιμαστείτε ξανά, έστω και ηπιότερα, σε αρκετούς τομείς. Ο ένας αφορά έγγραφα ή νέα που ήταν να σας βοηθήσουν να κλείσετε ανοικτές οικονομικές σας υποχρεώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, λόγω πολλών καθυστερήσεων και παλινωδιών, τα πράγματα θα μπουν προσωρινά σε αναστολή. Επειδή δεν θα μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα, βρείτε την ευκαιρία να ελέγξετε τους φακέλους σας ή ότι αυτές που έχετε ως πληροφορίες είναι αξιόπιστες. Ένας δεύτερος τομέας αφορά τις σχέσεις σας με τους συγγενείς σας με τους οποίους έχετε οικονομικές διαφορές. Το επόμενο διάστημα οποιαδήποτε συμφωνία κι αν είχατε κάνει, θα αναιρεθεί. Ένας τρίτος, αφορά την επιχείρησή σας, η οποία λόγω του κωροναϊού και των γεγονότων που επαναλαμβάνονται εξ αιτίας του, θα έχετε καθίζηση εσόδων. Ένας τέταρτος, λόγω υποχρεώσεων θα χρειαστεί να εγκαταλείψετε σπουδές ή θα στραφείτε σε πρακτικές γνώσεις.


Εσείς οι Τοξότες, θα έχετε αρκετά οικονομικά θέματα, τα οποία όμως δεν είναι καινούρια. Απλά τώρα με την επιστροφή του Κρόνου στον Δεύτερο Ηλιακό σας Οίκο, θα πρέπει να καθίσετε και να βάλετε τα οικονομικά σας σε τάξη. Ας μην γελιώμαστε, πρέπει να μαζευτείτε, ασχέτως εάν το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά καλό και σας βοήθησε να ανοιχτείτε και πάλι. Τώρα θα πρέπει να κάνετε τα κουμάντα σας διότι σύντομα θα έλθουν ημέρες που θα είναι χαρούμενες μεν αλλά θα πρέπει να έχετε και χρήματα στην τσέπη προκειμένου να τις χαρείτε δε. Μία μικρή μερίδα από εσάς, λόγω ανασφάλειας, μπορεί να τινάξετε στον αέρα πρόσφατες συνεργασίες ή σχέσεις που κάνατε. Για αυτό, καλό θα είναι πρώτα να σκέφτεστε και μετά να δράτε. Μόνο έτσι θα γλιτώσετε από την ταλαιπωρία που σας ετοιμάζει ο Κρόνος.


Εσείς οι Αιγόκεροι, με την επιστροφή του κυβερνήτη σας Κρόνου στο ζώδιό σας, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στα θέματα που νιώθατε ότι, είτε σας μείωναν, είτε σας φόβιζαν, είτε σας εγκλώβιζαν σε καταστάσεις. Πλέον θα πρέπει να κάνετε αυτό που είναι αναγκαίο, αλλά με σαφήνεια και απλότητα. Κυρίως θα πρέπει να μάθετε ότι δεν πρέπει να θυσιάζεστε για άτομα που δεν το αξίζουν ή για καταστάσεις που υποτίθεται έχετε να κερδίσετε φήμη, δύναμη, χρήματα. Αν μη τι άλλω, το διάστημα του Φεβρουαρίου-Μαρτίου σας δίδαξε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι το μόνο τελικά που αξίζει είναι να είστε εσείς καλά. Από εκεί και πέρα σας περιμένει και πάλι σκληρή εργασία, την οποία θα την κάνετε μόνοι σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κάποιοι από εσάς θα πρέπει να κοιτάξετε ξανά τα θέματα υγείας σας.       

  

Για εσάς τους Υδροχόος η επιστροφή του Κρόνου στον Δωδέκατο Ηλιακό σας Οίκο δεν είναι και ό,τι καλύτερο διότι θα ενισχυθεί ξανά η αίσθηση του περιορισμού αλλά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο τραγικά όσο θα τα βλέπετε. Ο πλανήτης επιστρέφει σε αυτήν την θέση ώστε να κλείσει τον κύκλο των γεγονότων του Φεβρουαρίου-Μαρτίου, τα οποία έχουν μείνει σε εκκρεμότητα. Ο πλανήτης έρχεται να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό με ο,τιδήποτε σας κρατάει φυλακισμένους, εκτός κι αν τον φοβηθείτε, οπότε θα νιώσετε φυλακισμένοι, αδύναμοι, απογοητευμένοι. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να προσέξετε δύο ακόμη θέματα. Το ένα αφορά θέματα υγείας, είτε δικά σας είτε των γονέων σας, τα οποία επανέρχονται στο προσκήνιο. Το δεύτερο που θα πρέπει να προσέξετε είναι τις επιθέσεις κρυφών εχθρών, οι οποίοι θα βρουν ευκαιρία να σας κτυπήσουν κυρίως στην δημόσια εικόνα σας.


Σε εσάς του Ιχθύες η επιστροφή του Κρόνου στον Αιγόκερω είναι απελευθερωτική καθώς θα μπορέσετε να πάρετε μεγάλες ανάσες, τουλάχιστον όσο θα παραμένει στο ζώδιο αυτό. Αυτό που θα νιώσετε είναι ότι για να βρείτε ξανά την ελπίδα θα πρέπει να σοβαρευτείτε και να σκληρύνετε. Η σύντομη παραμονή του Κρόνου στον Υδροχόο σας δίδαξε ότι δεν πρέπει να θυσιάζεστε αδιακρίτως μόνο και μόνο επειδή υπάρχει πόνος. Για αυτό ετοιμαστείτε να σοβαρευτείτε, και όσο ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος σκεφτείτε τι θέλετε να διώξετε από τις ζωές σας. Επίσης, μπορεί να έχετε θέματα με την Εφορία αλλά να αφορούν υποθέσεις που είχατε αφήσει σε εκκρεμότητα και οι οποίες θα πρέπει να κλείσουν. Το πιθανότερο να έχουν να κάνουν με υποθέσεις που αφορούν την ακίνητη περιουσία σας ή να πρέπει να ξεδιαλύνετε το χάος που έχουν δημιουργήσει οι γονείς σας.   

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan