Μπορείτε να δείτο το βίντεο εδώ!

Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω ξεκινά στις 21.50 της Παρασκευής 26 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Θα επηρεάσει κυρίως τα τρίτα δεκαήμερα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), τα αντίστοιχα των Γήινων Ζωδίων (Ταύρος, Παρθένος), και μερικώς τα πρώτα δεκαήμερα του άξονα Διδύμων-Τοξότου. Επίσης, όσους έχουν Σημεία, Πλανήτες και Μεσοδιαστήματα μεταξύ 21ης μοίρας και 24ης μοίρας Αιγόκερω.Η συγκεκριμένη περίοδος θα είναι αρκετά έντονη καθώς θα βγουν στην επιφάνεια αρκετά κρυμμένα μυστικά, καρμικές υποχρεώσεις, κρατική βία, μεγάλη ανασφάλεια, ακόμη και θυμός που όμως θα καταπιεστεί μπροστά στον φόβο.


Σε προσωπικό επίπεδο, οι πιέσεις που θα δεχθούμε θα είναι αφόρητες. Ο κόσμος θα μικραίνει σε βαθμό που θα μας πνίγει. Οι πολύ δυνατοί χαρακτήρες θα χρησιμοποιήσουν την θέλησή τους προκειμένου να λυγίσουν μεν αλλά να μην σπάσουν δε.

Τα δυνατά πάθη που θα εκδηλωθούν θα έχουν καρμικό χαρακτήρα, καθώς οι ψυχές που ενώνονται με τα δεσμά που υπάρχουν εκτός χωροχρόνου, θα νιώσουν απίστευτη έλξη για να βρεθούν ξανά μαζί, ακόμη κι αν το Σύμπαν λέει πως δεν πρέπει να συμβεί αυτό.   

Ο θυμός από τα χρέη που πνίγουν θα είναι έκδηλος αλλά οι προοπτικές για να αλλάξει το σκηνικό είναι ελάχιστες. Ο φόβος να μην χαθούν αυτά τα λίγα που μπορεί να κατέχει ο καθένας μας θα μας οδηγήσει στο να σκύψουμε το κεφάλι στους δανειστές μας ή στο να παραμένουμε σε μία εργασία για ένα ξεροκόμματο.

Οι φιλόδοξοι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν την Νέμεση διότι αυτοί που χρησιμοποίησαν αυτήν την περίοδο για να ανέβουν θα βρεθούν ενώπιων των επιλογών τους. Και ό,τι ανεβαίνει ψηλά κάνει βαρύ κρότο όταν πέφτει.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού θα μας οδηγήσει στο να χάσουμε κάθε ίχνος διπλωματικότητας. Κάθε τι που δεν συμφωνεί με το δικό μας αφήγημα θα είναι κατακριτέο, και ως εκ τούτου θα του επιτεθούμε.


Σε πολιτικό επίπεδο, θα έχουμε μακρόχρονη προεκλογική περίοδο. Τα αφηγήματα του Συστήματος θα φοβήσουν τον Λαό να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει και θα τον οδηγήσουν να ψηφίσει εκεί που θέλει το Σύστημα Εξουσίας. Επί της ουσίας, οι επιλογές του Λαού θα θα διαιωνίσουν το υφιστάμενο καθεστώς, και όλα αυτά για να μην χαθούν πράγματα που έχουν ήδη χαθεί.   Εσείς οι Κριοί θα νιώσετε αφόρητο το βάρος της ζωής. Τα πάντα θα σας πνίγουν. Η δουλειά, η σχέση σας, η οικογένεια, η πολιτική κατάσταση, ο εργοδότης σας, τα χρέη, τα πάντα. Η ψυχολογία θα πέσει στο ναδίρ. Όμως, δεν είστε από εκείνους που σπάνε στις δυσκολίες. Μπορεί να δοκιμαστείτε σκληρά το επόμενο διάστημα αλλά δεν θα σπάσετε. Θα πρέπει όμως να προσέξετε τον θυμό σας και την εκδήλωση αυτού, κυρίως μέσα στον χώρο της εργασίας σας.


Εσείς οι Ταύροι θα νιώσετε ότι πρέπει να κάνετε λίγο πίσω σε θέματα που αφορούν κυρίως την επίτευξη των ονείρων σας. Είτε θα μείνετε από χρήματα, είτε θα υπάρξουν προβλήματα με τις σπουδές σας, είτε προβλήματα με τον Νόμο, δεν θα μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα προκειμένου να αλλάξετε την κατάστασή σας. Προσωρινά μείνετε με αυτά που έχετε και αποφύγετε τα ανοίγματα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έλθετε σε επαφή με καρμικά γεγονότα.


Εσείς οι Δίδυμοι θα πρέπει να προσέξετε οπωσδήποτε τα χρέη σας. Οι τράπεζες και οι δανειστές σας θα κάνουν απαιτητά τα χρήματά τους, και ό,τι κι αν κάνετε σας έχουν δέσμιους. Θα πρέπει να αποφύγετε βιαστικές κινήσεις. Προσπαθήσετε να έλθετε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ή να κάνετε εργασίες που θα σας αποφέρουν μαύρα χρήματα. Γενικά, θα είναι περίοδος που θα δοκιμαστείτε μεν αλλά θα αντέξετε δε. Παράλληλα, μία παθιασμένη καρμική σχέση θα κάνει την εμφάνισή της.

 

Εσείς οι Καρκίνοι θα μπλέξετε στα γρανάζια είτε καρμικών γεγονότων είτε σημαντικών προβλημάτων με τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους. Η επόμενη περίοδος θα έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της καταπίεσης. Ό,τι κι αν κάνετε θα νιώθετε ότι έχετε πέσει σε μία κατάσταση όπου άνθρωποι και καταστάσεις επαναλαμβάνονται, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα να νιώθετε ότι πνίγεστε. Εδώ θα υπάρχει και το εξής οξύμωρο φαινόμενο, όσο θα αντιδράτε τόσο θα σας σφίγγουν την θηλιά. Για αυτό τουλάχιστον το επόμενο διάστημα κάντε υπομονή. Παράλληλα, ετοιμαστείτε να ζήσετε έντονες στιγμές με ένα άτομο από το παρελθόν σας ή με αυτό που ορίζουμε ως καρμική σχέση.


Εσείς οι Λέοντες θα βιώσετε κυρίως την έλλειψη εργασίας, η οποία θα οδηγεί σε απώλεια εσόδων, έλλειψη διάθεσης για να παλέψετε τις δυσκολίες, και γενικά θα νιώσετε ότι οι φιλοδοξίες σας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Παράλληλα, προβλήματα με χρέη αλλά και με ανθρώπους που θέλουν να σας έχουν δέσμιους σε έναν φαύλο κύκλο απογοήτευσης, θα κάνουν την ψυχολογία σας να πέσει. Όμως, δεν θα πρέπει να σπάσετε. Απλά η περίοδος αυτή είναι δύσκολη και θα δοκιμάσει τις αντοχές σας. Φροντίστε να μην χαλάσετε αυτά που έχετε φτιάξει με τόσο κόπο.  


Εσείς οι Παρθένοι θα έχετε προβλήματα σε δύο τομείς, στα παιδιά και στον έρωτα. Ερωτικά αυτό το διάστημα θα χαρακτηρίζεται από την αδυναμία να βρείτε κάτι καλό. Εσείς θέλετε να ζήσετε τον έρωτα όσο το δυνατόν πιο άνετα, αλλά, τα άτομα που θα γνωρίζετε θα είναι ιδιαιτέρως καταπιεστικά. Δεν αποκλείεται να έχετε την επιστροφή ενός ή μίας πρώην, μία επιστροφή που δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή. Με τα παιδιά σας θα έχετε πρόβλημα επειδή είτε δεν θα έχετε χρήματα για να τους δώσετε όλα όσα χρειάζονται, είτε θα πρέπει να τα φροντίζετε επειδή θα είναι πολύ στριμωγμένα οικονομικά και επαγγελματικά.


Εσείς οι Ζυγοί θα κάνετε μία εσωτερική βουτιά. Είτε θέματα με την οικογένεια, είτε με τα επαγγελματικά, είτε ακόμη και προσωπικής ψυχολογίας, θα νιώσετε ότι έχετε πιαστεί στα δίκτυα μίας μαύρης τρύπας. Ό,τι κι αν κάνετε δεν μπορείτε να ξεφύγετε από καταστάσεις που δεν ορίζετε εσείς. Εκεί όμως που θα λέτε ότι δεν αντέχετε, κάτι θα συμβεί και θα μπορέσετε να σταθείτε γερά στα πόδια σας. Είναι πολύ πιθανόν να μάθετε κρυμμένα μυστικά για την οικογένειά σας ή για την καταγωγή σας.


Εσείς οι Σκορπιοί θα δυσκολευτείτε αφάνταστα να επικοινωνήσετε με τον κόσμο γύρω σας. Παρότι είστε σταθεροί σε αυτά που πιστεύετε και σε αυτά που θέλετε να πείτε, η θολωμένη κρίση σας θα σας οδηγήσει στο να κόψετε κάθε δίαυλο επικοινωνίας. Κάθε τί που δεν θα συμφωνεί με τον δικό σας τρόπο σκέψεως θα είναι όχι απλά κατακριτέο αλλά και θα επιτεθείτε σε αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη από εσάς. Κάποιοι από εσάς θα αντιμετωπίσετε ένα σοβαρό οικονομικό θέμα με τους στενούς σας συγγενείς.


Εσείς οι Τοξότες θα βιώσετε είτε μία περίοδο μεγάλης ανασφάλειας ή έντονης οικονομικής στενότητας.Τα οικονομικά σας θα έχουν σημαντική καθίζηση τόσο λόγω της μείωσης των εσόδων σας όσο και της αύξηση των χρεών σας. Αν αφήσετε αυτήν την περίοδο να σας επηρεάσει στον μέγιστο βαθμό, τότε τα χρέη και το άγχος θα σας πνίξουν. Το σημαντικό είναι να μην σας πιάσει ανασφάλεια, ειδικά εάν δεν λαμβάνετε κάτι από τους ανθρώπους γύρω σας. Σε αυτήν την περίπτωση θα είστε ικανοί να κόψετε καλημέρες ή θα είστε μονίμως μουτρωμένοι.


Εσείς οι Αιγόκεροι θα βιώσετε στον μέγιστο βαθμό την πίεση αυτής της περιόδου. Οι προσωπικές εμμονές και η διάθεση να μην προσαρμοστείτε στις δομικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στις ζωές σας, είναι οι αιτίες που θα νιώθετε απογοητευμένοι και αγχωμένοι. Από εσάς το Σύμπαν χρειάζεται αυτοκυριαρχία, και κυρίως κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι τα πράγματα αλλάζουν, είτε θέλετε είτε όχι. Με ειλικρίνεια κι ευθύτητα θα πρέπει να δείτε την περίοδο αυτή ως κάθαρση κι όχι ως τιμωρία.


Εσείς οι Υδροχόοι θα βιώσετε πλήρως αυτό που ονομάζεται καρμικό βάρος. Την επόμενη περίοδο θα νιώθετε ότι για κάποιον λόγο πληρώνετε αμαρτίες. Παράλληλα θα έρχονται άνθρωποι γύρω σας που θα νιώθετε και οικεία αλλά και ότι κάτι τους χρωστάτε. Για αυτό και αυτό που θα ζήσετε θα έχει τον χαρακτήρα του ακραίου. Μπορεί κάλλιστα να νιώσετε απίστευτο πάθος, μπορεί όμως και να νιώσετε ότι πνίγεστε.


Εσείς οι Ιχθύες, για όσο διάστημα ο Πλούτωνας θα παραμείνει ανάδρομος, θα νιώσετε ότι η ελπίδα χάνεται μέρα με την ημέρα. Οι φιλοδοξίες σας επειδή δεν θα προχωρούν θα νιώθετε ότι πνίγεστε στην στασιμότητα. Το άγχος για τα χρέη θα σας οδηγήσει να πιστεύετε ότι θα σας γονατίσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για αυτό θα σας είναι πολύ εύκολο να σταματήσετε να μιλάτε στους ανθρώπους σας και να τους κατηγορείτε ότι εκείνοι είναι υπεύθυνοι για ό,τι σας συμβαίνει. Κυρίως όμως το Σύμπαν σας δοκιμάζει προκειμένου να βλέπετε τα πράγματα αλλά και τις αντοχές σας με πρακτική ματιά.   


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan