Οι Δεσμοί της Σελήνης φεύγουν από τον άξονα Λέοντα-Υδροχόου και εισέρχονται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Η περίοδος αυτή θα έχει σημαντικές προκλήσεις, καθώς φεύγοντας από τον γκρίζο χώρο της διαφορετικότητας (που τελικά όλα είναι ένα) εισερχόμαστε σε έναν χώρο όπου η δύναμη και το χρήμα δεν μπορούν να υπερισχύσουν των πατροπαράδοτων αξιών.

Τι περιμένουμε στο διάστημα της διέλευσης των Δεσμών στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω

Αν στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου μάθαμε τι σημαίνει διαφορετικότητα, αν αγαπήσαμε αυτό που είμαστε αντί να το εχθρευόμαστε, τότε θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο, εκεί που θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας προκειμένου η καρδιά μας να ανοίξει, χωρίς να υπάρχει λόγος να καταπιέζουμε τον άλλον προκειμένου να μας δώσει αυτά που χρειαζόμαστε, ούτε να δημιουργούμε κλειστοφοβικό περιβάλλον στους αγαπημένους μας. Όταν αντιληφθούμε ότι τα χρήματα και η καταξίωση δεν αξίζουν χωρίς να υπάρχει μία οικογένεια να μας περιμένει, τότε πραγματικά θα νιώσουμε τί σημαίνει πραγματική χαρά. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλες, διότι οι δοκιμασίες θα προέλθουν από την κατάρρευση ενός συστήματος το οποίο πλέον έφθασε στον μέγιστο βαθμό φθοράς.   Τι περιμένουμε στο διάστημα της διέλευσης των Δεσμών στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω σε Παγκόσμιο επίπεδο;

Στο Παγκόσμιο επίπεδο θα βιώσουμε την κατάρρευση ενός μεγάλου μέρους του οικονομικού και πολιτικού συστήματος εξουσίας, το οποίο θα επηρεάσει τον ίδιο τον Δυτικό Πολιτισμό. Οι υπερεθνικοί Οργανισμοί (όπως η Ε.Ε) που επιβάλλουν την βία με την οικονομική ή και την στρατιωτική τους ισχύ, θα αρχίσουν να χάνουν έδαφος επειδή θα αναδεικνύονται οι εθνικές ταυτότητες, οι οποίες μέσα στον αγώνα για μεγαλύτερες και παγκοσμιοποιημένες αγορές, απαξιώθηκαν. Όμως, η γενική οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις πληθυσμών που πραγματοποιούνται προκειμένου οι υπερεθνικοί-οικονομικοί κολοσσοί να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, θα ξυπνήσουν την αγάπη προς την πατρίδα, οπότε σταδιακά τα εθνικιστικά κινήματα θα καταλαμβάνουν θέσεις ισχύος, εξοβελίζοντας τις κοσμοπολίτικες θεωρίες και ιδεολογίες.


Πώς θα επηρεάσουν οι δεσμοί της Σελήνης του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω αυτούς που έχουν γεννηθεί με τους αυτούς δεσμούς;


23/12/1962-25/08/1964 Καρκίνος-Αιγόκερως

Για εσάς που έχετε γεννηθεί σε αυτό το διάστημα, η τρίτη επιστροφή των δεσμών έρχεται να ισορροπήσει τους αγώνες που έχετε δώσει στην ζωή σας. Πλέον εσείς πραγματοποιείται το δέον του νοήματος των δεσμών σας.  


24/09/1981-16/03/1983 Καρκίνος-Αιγόκερως

Εσείς που έχετε γεννηθεί σε αυτό το διάστημα, θα βιώσετε την κρίση ανάμεσα στην διάθεση να κάνετε οικογένεια, και την ανάγκη σας να κάνετε σταδιοδρομία. Πολλές θα είναι οι δοκιμασίες φύσεως Καρκίνου προκειμένου να αποδεχθείτε την πραγματικότητα και να ξεφύγετε από τον κόσμο του Αιγόκερω. Όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο είστε έτοιμοι να περάσετε στον Κόσμο του Καρκίνου. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να έχετε μάθει να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας και να τα εκφράζετε με σωστό τρόπο.


10/04/2000-25/10/2001 Καρκίνος-Αιγόκερως

Εσείς που έχετε γεννηθεί σε αυτό το διάστημα, θα βιώσετε για πρώτη φορά το τι σημαίνουν οι δεσμοί της Σελήνης. Οι δοκιμασίες που θα έχετε θα είναι φύσεως Αιγόκερου, διότι πρέπει να αφήσετε αυτόν τον κόσμο και να πάρετε την πρώτη γεύση του κόσμου του Καρκίνου, κάτι που θα χρειαστεί όταν ζήσετε την δεύτερη επιστροφή των δεσμών σας.
09/10/1953-03/04/1955 Αιγόκερως-Καρκίνος

27/04/1972-27/10/1973 Αιγόκερως-Καρκίνος

18/11/1990-01/08/1992 Αιγόκερως-Καρκίνος

Εσείς που έχετε γεννηθεί σε αυτά τα διαστήματα, θα βιώσετε την σύγκρουση των δύο κόσμων. Εσείς πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας διότι το παρελθόν και το μέλλον θα γίνουν ένα, οπότε αναμένεται να δημιουργηθεί χάος. Όμως δεν είναι κακό, διότι θα δείτε προς τα που είστε έτοιμοι να πάτε.


Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν επηρεάζουν τα ζώδια. Επηρεάζουν κυρίως τους πλανήτες, τα σημεία ή τα μεσοδιαστήματα που θα βρουν στην πορεία τους. Αισθητοί θα γίνουν με την σύνοδο ακριβείας, όπυ και θα βγάλουν στην επιφάνεια το καρμικό ή νταρμικό φορτίο του πλανήτη. Αν δεν έχετε πλανήτες στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω δείτε ποίους οίκους καταλαμβάνει ο άξονας. Εκεί ή θα βιώσετε κινητικότητα στα ζητήματα του άξονα των οίκων ή θα έλθετε σε επαφή με άτομα που θα σας διδάξουν πως να διαχειρίζεστε τον συγκεκριμένο άξονα.


Παράδειγμα

Αν έχετε τους Δεσμούς στον άξονα του Τρίτου-Ενάτου Οίκου και με ΒΔ. στον Τρίτο, τότε είναι πιθανό να απορρίψετε κοσμοπολίτικα ιδεολογήματα που είχαν σαν κύριο στόχο την απόκτηση χρημάτων και να ασχοληθείτε με όσα καθημερινά συμβαίνουν στην πατρίδα. Μπορεί να έλθετε σε επαφή με ανθρώπους με χαρακτήρα Αιγόκερω και να τους απορρίψετε, και συγχρόνως να έλθετε σε επαφή με ανθρώπους με χαρακτήρα Καρκίνο, που θα σας μάθουν να ακούτε τα συναισθήματά σας, να αγαπήσετε την οικογένειά σας, ακόμη και να επιστρέψετε στην πατρίδα σας.


Ας δούμε τι σημαίνουν οι δεσμοί της Σελήνη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.

Σε προσωπικό επίπεδο, όσοι έχουν τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα  Καρκίνου-Αιγόκερω καλούνται να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, καθώς ο άξονας αυτός έχει έντονο το άρωμα καταπίεσης από τους γονείς. Ο Αιγόκερως είναι σκληρός, φιλόδοξος, θέλει την καταξίωση, την οικονομική και την επαγγελματική, και όλα αυτά επειδή θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τον πατέρα του ή από το σκληρό περιβάλλον που μεγάλωσε. Ο Καρκίνος του δείχνει τον δρόμο να αποδεχτεί τα συναισθήματά του, και να αντιληφθεί ότι χωρίς να απολαμβάνει την αγάπη της οικογένειας η επιτυχία και η καταξίωση γίνονται έννοιες κενές.


Με αυτούς τους δεσμούς, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα χρήματα και η εξουσία είναι εκείνα που κινούν τον κόσμο, και όσο περισσότερα χρήματα και εξουσία κατέχεις τόσο πιο ευτυχισμένος μπορεί να είσαι. Για αυτό, όταν νιώσουν ότι όλα όσα έχουν καταφέρει τους έχουν κάνει σκληρούς και τους έχουν απομακρύνει από τους ανθρώπους, τότε θα καταλάβουν ότι είναι καιρός να χαλαρώσουν και να δώσουν κάτι στους αγαπημένους τους.


Αν κάνουν το λάθος και εμμένουν στις επιταγές του Αιγόκερω, τότε θα παραμείνουν σε έναν κόσμο όπου τα πάντα μετρώνται με το κατά πόσο μπορείς να βρεθείς στην κορυφή. Για αυτό και θα πατήσουν επί πτωμάτων προκειμένου να φθάσουν ψηλά. Αν έχουν οικογένεια, θα την ξεχάσουν προκειμένου να κάνουν τις φιλοδοξίες τους πράξη. Αν δεν έχουν, είναι πιθανό να μην αποκτήσουν ποτέ διότι θεωρούν ότι η οικογένεια αποτελεί τροχοπέδη.


Αν κάνουν το λάθος και αποδεχθούν τα κελεύσματα του Καρκίνου αδιακρίτως, τότε θα πραγματώσουν τις αρνητικές πτυχές του Καρκίνου, όπως την κυκλοθυμικότητα, τις συναισθηματικές εξάρσεις, το παράπονο, την αφόρητη πίεση στα μέλη της οικογένειας τους, εμμονές για όσα δεν πέτυχαν στο παρελθόν, μπορεί ακόμη και να εγκαταλείψουν μία επιτυχημένη σταδιοδρομία προκειμένου να αφιερωθούν πλήρως στα αγαπημένα τους πρόσωπα.


Το δέον αυτών των δεσμών είναι να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματα. Η εξουσία είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί θετικά εάν υπάρχει αγάπη και θέληση για προστασία όσων υπήρξαν άτυχοι στην ζωή τους. Η οικογένεια δεν είναι κάτι κακό, ασχέτως εάν βιώσαν είτε την καταπίεση είτε την υπερπροστασία. Μέσα από την οικογένεια και την επιτυχημένη σταδιοδρομία θα είναι πλήρεις άνθρωποι. Μπορεί να αγαπήσουν την πατρίδα τους και να κάνουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, όχι για την απόκτηση εξουσίας αλλά για να γίνουν οι πολιτικοί που ο κόσμος θέλει ως ηγέτες.


Καρμικό Μάθημα

Αν έχετε γεννηθεί με αυτούς τους Δεσμούς οι προηγούμενες ενσαρκώσεις σας, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δύσκολες και περιοριστικές συνθήκες. Η ζωή σας ίσως δεν είχε σταθερότητα, ή ένα μέρος που να το ονομάζετε σπίτι-οικογένεια-πατρίδα. Μπορεί ακόμα να μεγαλώσατε σε ένα πολύ προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Σε αυτήν την ενσάρκωση καλείστε μέσα από ιδεολογίες ή από την εστίαση της ενέργειάς σας, στην δημιουργία μίας σταθερής οικογενειακής ζωής. Το να είστε τα άτομα με τον κομβικό ρόλο στην οικογένεια, είναι αυτό που σας δίνει την μεγαλύτερη χαρά. Τις καταστάσεις και τους ανθρώπους τα πλησιάζετε με συναίσθημα κι ευαισθησία. Η μεγάλη φαντασία σας θα μπορέσει να βρει δημιουργική διέξοδο. Θα χρησιμοποιήσετε τις γνωριμίες που θα κάνετε προκειμένου να πάτε όπου θέλετε. Κατά την διάρκεια της ζωής σας θα χρειαστεί να πατήσετε πάνω σε ανθρώπους προκειμένου να ανεβείτε ψηλά. Αυτό όμως δεν θα το δειτε αρνητικά, και παρόλο που μπορεί να ακούγεται εγωιστικό δεν είναι. Στην πραγματικότητα, μόλις φθάσετε ψηλά, θα τραβήξετε και όλους εκείνους που χρησιμοποιήσατε στον δρόμο προς την άνοδό σας. Θα αποκτήσετε αυτοεκτίμηση και ικανότητα να ορίζετε τον εαυτό σας.  


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan