Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου θα έχουμε βουλευτικές εκλογές μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της προηγούμενης  βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κατάσταση που σιγοβράζει από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, φθάνει στην κορύφωσή του!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

anoigma

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ: Αιγόκερως

Κυβερνήτης Ωροσκόπου: Κρόνος στον Τοξότη στον 10ο Οίκο

Κυβέρνηση: Σκορπιός

Κυβερνήτης της Κυβερνήσεως: Πλούτων στον Αιγόκερω και στον 12ο Οίκο

Αντιπολίτευση: Ταύρος

Κυβερνήτης της Αντιπολιτεύσεως: Αφροδίτη στον Υδροχόο στον 1ο Οίκο.

Η Σελήνη θα κινηθεί μεταξύ 9, 15 έως 16, 20’ Κριού.

Ο Ωροσκόπος Αιγόκερως μισό τετράγωνο με τον Άρη/Ποσειδώνα, ο οποίος βρίσκεται στους Ιχθύες και στον 2ο Οίκο.

Η έκφραση των  ημερών  είναι πολύ απλή. Ο κόσμος θέλει να συγκρατήσει αυτά που έχει, αυτά που κατέκτησε, αλλά ξέρει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης ενδεχομένως να το πληρώσει αργότερα, για αυτό και ο νέος διπολισμός έχει ερείσματα στο φοβικό σύνδρομο των ψηφοφόρων. Το σίγουρο είναι ότι πίσω από την ψήφο είναι ο θυμός για τις οικονομικές θυσίες που έχουν γίνει (Άρης στους Ιχθύες/2ος Οίκος). Παράλληλα, ο κόσμος ξέρει πως τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων είναι ανεφάρμοστα αλλά θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει κάτι θετικό.

Ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου, Κρόνος, βρίσκεται στον Τοξότη και στον 10ο Οίκο. Σχηματίζει τρίγωνο με την Σελήνη/ΝΔ/Ουρανό, εξάγωνο με τον Ήλιο, τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. 

Ο Κρόνος στον χάρτη της χώρας(1830, 12.00μμ) είναι κυβερνήτης του 9ου Οίκου, και σε συνδυασμό με το ότι είναι στον Τοξότη και στον 10ο στον χάρτη της ημέρας, μας δείχνει πως το εξωτερικό έχει σαφέστατα επιρροή στο εκλογικό αποτέλεσμα και ότι ενδιαφέρεται με τί είδους κυβέρνηση θα έχει να κάνει μετά το κλείσιμο των καλπών. Επιθυμεί μία κυβέρνηση που θα την υπακούει (εξάγωνο με τον Ήλιο), και να τελειώνει με τις εκλογές ώστε ο κόσμος να ξεθυμάνει (τρίγωνο με την Σελήνη/ΝΔ/Ουρανό). Σίγουρα δεν επιθυμεί την διαίωνηση της οικονομικής αστάθειας, ούτε τις μεγαλόστομες οικονομικές υποσχέσεις από την Αριστερά (τετράγωνο με τον Άρη/Ποσειδώνα).

Η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της (ακμή 10ου Σκορπιός). Η υπερσυντηρητική πολιτική της λιτότητας δημιούργησε αρνητικό κλίμα προς το μέρος της και μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της. Όλη της η προεκλογική καμπάνια ήταν μία τρομοκράτηση (Πλούτωνας στον 12ο) και όχι κάτι ουσιαστικό. Βεβαίως θα υπάρξουν εκείνοι που θα την ψηφίσουν επειδή όντως φοβούνται για το τί θα γίνει, αλλά ο θυμός του κόσμου είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι μπορεί να συγκρατήσει. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε και τον άλλο πυλώνα της καταστροφικής της πολιτικής, ότι χρησιμοποίησε άνομα μέσα για φυλακίσει τους κυριότερους πολιτικούς της αντιπάλους. Ως κυβέρνηση (Ήλιος) αναζητά στηρίγματα στο εξωτερικό (Κρόνος-Παραδοσιακός Κυβερνήτης) αλλά επί της ουσίας θα εισπράξει τον θυμό του κόσμου (τετράγωνο Πλούτωνα-Σελήνης/ΝΔ/Ουρανού). Επί πλέον, την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες ο Ήλιος είναι σε αδυναμία και σε εμπεριεχόμενο οίκο. Είναι δηλαδή σαν να μην υπάρχει ή να μην την ακούει κανένας.

Η αντιπολίτευση από την άλλη θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι αξίζει την ψήφο (Αφροδίτη στον Υδροχόο) και ότι μπορεί να επαναφέρει την σταθερότητα (ακμή 16η Ταύρου, το πλέον σταθερό σημείο των σταθερών ζωδίων). Ως φύση η Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι ανατρεπτική και ευνοεί τα επαναστατικά κόμματα. Το μυαλό της όμως βρίσκεται τόσο στο εξωτερικό(Κρόνος) όσο και στο πώς θα επωφεληθεί από  τον θυμό του κόσμου (Ουρανός). Επί της ουσίας θα πορευτεί με την θυμική και αρνητική ψήφο παρά με το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει (Αφροδίτη μισό τετράγωνο με την Σελήνη/ΝΔ/Ουρανό, Πλούτωνα και ένα και μισό τετράγωνο με τον ΒΔ, του οποίου είναι και κυβερνήτης).

Ο Λαός (Σελήνη) προσέρχεται στις κάλπες έτοιμος να ανατρέψει στην οποία ζεί, με πολύ θυμό και διάθεση να τιμωρήσει εκείνους που τον έφθασαν στο σημείο αυτό αλλά και την πολιτική της λιτότητας (Σελήνη/ΝΔ/Ουρανός τετράγωνο Πλούτων). Το μυαλό του κόσμου βρίσκεται στην άσχημη οικονομική κατάσταση (κυβερνήτης της Σελήνης ο Άρης ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα). Αυτός είναι και ο λόγος που θα πέσει ο ίδιος στην παγίδα, στο να πιστέψει δηλαδή ότι με το να επαναφέρει δοξασίες και επαναστατικότητα του παρελθόντος  θα βγει από την δύσκολη θέση. Πρακτικά όμως κάτι τέτοιο στο σύγχρονο περιβάλλον δεν είναι δυνατόν να γίνει, οπότε σύντομα θα τον δούμε να απογοητεύεται. Στην παρούσα φάση αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να τελειώνει όπως όπως την τωρινή κατάσταση (Σελήνη=Ερμής/Κρόνος).

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΛΠΩΝ

kleisimo

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ: Λέων

Κυβερνήτης Ωροσκόπου: Ήλιος στον Υδροχόο/6ος Οίκος

Η κάλπη φαίνεται να βγάζει κυβέρνηση που όμως θα είναι αδύνατο να κυβερνήσει (ο Ήλιος βρίσκεται από οίκο και ζώδιο πολύ αδύναμος), ακόμη κι αν κατακτήσει την αυτοδυναμία. Με το που θα γίνουν οι πρώτες υποχωρήσεις το κλίμα θα αναστραφεί. Ο κόσμος έχει επενδύσει πάρα πολλά σε αυτήν την κυβέρνηση (η Σελήνη εξαίρει τον Ήλιο) και η αποτυχία του οικονομικού προγράμματος ή και η αποτυχία υλοποιήσεως των υποσχέσεων (Δίας (αν) αντίθεση Ερμής (αν)), θα οδηγήσει και πάλι στις κάλπες (η Σελήνη κυβερνάται από τον Άρη, ο οποίος κάνει χιαστί με τον ΒΔ).  Επίσης, ο κόσμος προετοιμάζεται για ένα νέο γύρο διαφωνιών και διαπληκτισμών, ειδικά όταν νιώσει τις προσδοκίες του να μην πραγματοποιούνται (Σελήνη= Άρης/Ωροσκόπος=Αφροδίτη/Ποσειδών)!

 

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan