Το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου 2015 ένα νέο κόμμα έκανε την εμφάνισή του.

Πρόεδρος του κόμματος αυτού, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Η ίδρυση του κόμματος αυτού προκάλεσε αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό λίγες ημέρες πριν τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Γ.Α. Παπανδρέου

Γεννήθηκε στην Μινεσότα των Η.Π.Α το 1952. Είναι υιός του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Τσαντ. Έχει ανώτατο πτυχίο στην Κοινωνιολογία. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1981 στον νομό Αχαΐας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υπηρέτησε ως υπουργός Εθνικής Παιδείας και Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Σημίτη. Το 2004 εκλέχθηκε αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2009 κέρδισε τις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση μέχρι το 2011.  Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος. Αντικαταστάθηκε το 2012 από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του η Ελλάδα μπήκε υπό την επιτήρηση του Δ.Ν.Τ.

 

KDS

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ας δούμε τον ωροσκόπο του κόμματος. Ο ωροσκόπος είναι Δίδυμος με κυβερνήτη τον Ερμή στον Αιγόκερω στον 8ο Οίκο. Είναι επίσης ο καθρέπτης του ιδρυτού του, ο οποίος είναι Δίδυμος και αυτός.

 

Ο Ωροσκόπος στους Διδύμους μας προϊδεάζει για ένα κόμμα σύγχρονο, επικοινωνιακό, ανοικτό στον διάλογο και στα νέα πρόσωπα, και την αναζήτηση ενός δικού του δρόμου. Η 4η μοίρα των Διδύμων είναι κρίσιμη και κατά τον Καρέλι η συγκεκριμένη μοίρα δίνει «διακεκριμένη θέση χάρη στις προσωπικές αρετές» και «έμφυτη αξιοπρέπεια, η οποία ελκύει την προσοχή και τον σεβασμό των άλλων». Έχει επίσης αποδιδόμενες τάσεις τις «Σταθερές Ιδέες» και το «Αθάνατο Όνομα». Πράγματι, το κόμμα Παπανδρέου διεκδικεί θέση στο πολιτικό στερέωμα χάρη στις προσωπικές αρετές  του αρχηγού του (όποιος έχει υποτιμήσει Δίδυμο, πολλές φορές έχει βρεθεί νικημένος), στο όνομα που έχει φτιάξει ο ίδιος σαν πολιτικός, και βέβαια κάνοντας χρήση του ονόματος Παπανδρέου, το οποίο φέρνει έντονες συνειρμικές εικόνες στον Ελληνικό λαό. Παράλληλα, θέλει να διαμορφώσει την εικόνα ενός μαζικού, λαϊκού κόμματος, εξ' ου και η λέξη «Κίνημα» στα αρχικά του.

 

Ο κυβερνήτης Ερμής στον Αιγόκερω δείχνει ένα κόμμα που προσπαθεί να προσδώσει ψύχραιμο, σταθερό λόγο, αν και παρωχημένος ή «ξύλινος». Παράλληλα, προσπαθεί να εφαρμόσει αυτό που λέει. Η σύνοδος με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω και σε αναιρετική μοίρα, δείχνει ότι προσπαθεί να μιλήσει σε μία κοινωνία κουρασμένη από τον παλαιό κομματικό κόσμο, αλλά και σε μία κοινωνία αγκυλωμένη σε ιδεολογίες και συνθήματα άλλων εποχών. Το εξάγωνο με τον Κρόνο από ανόμοια ποιότητα προξενεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στους ψηφοφόρους, από τους οποίους οι περισσότεροι θα το ψηφίσουν από συνήθεια, ιδεολογικά αποστεωμένοι, και βέβαια από πελατειακή υποχρέωση. Το κοινό επίσης που θα ψηφίσει το κόμμα αυτό, σαφώς και δεν είναι στην ηλικία που θα μπορούσε να δώσει μία δυναμική κινήματος.

 

Η Σελήνη στους Διδύμους και στα όρια 1ου και 2ου Οίκου, δείχνει πως το κόμμα αυτό νοιάζεται να έχει επικοινωνία με τον λαό, να μιλάει για τις αγωνίες του, το πρόβλημα όμως είναι πως αυτά που πρεσβεύει είναι πολύ όμορφα, μόνο όταν η κοινωνία είναι οικονομικά εύρωστη. Η σφήνα της Σελήνης στον ανάδρομο Δία και Άρη δείχνει πως μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι έστω και η βεβιασμένη κίνηση του Παπανδρέου να φτιάξει το κόμμα του είναι για το καλό του Λαού και ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το κυβερνητικό έργο, επειδή έχει ήδη την εμπειρία.

Επίσης, η Σελήνη του κόμματος είναι σε στενή σύνοδο με την Σελήνη της Ελλάδος, που σημαίνει ότι ξέρει να παίζει επικοινωνιακά τα συναισθηματικά αντανακλαστικά του Λαού μας.

 

Ο Ήλιος, δηλαδή ο πρόεδρος του Κόμματος, βρίσκεται στην 13η μοίρα του Αιγόκερω (κρίσιμη μοίρα) σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και κορυφή ταυ-τετραγώνου, το οποίο απαρτίζουν ο Ήλιος, ο Πλούτωνας, οι Δεσμοί της Σελήνης και ο Ουρανός, και στον 8ο Οίκο.

Ο Ήλιος στον Αιγόκερω δείχνει έναν άνθρωπο που έχει αρχηγικές τάσεις, σκληρό όπου χρειάζεται και με φιλελεύθερες θέσεις. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του ηγέτη είναι η ικανότητα να γκρεμίζει γέφυρες, πράγμα που φάνηκε με την ρήξη του με το ΠΑΣΟΚ. Δεν περιορίζεται όμως μόνο εκεί. Ο  ίδιος μπορεί να παρουσιάζεται και να εμφανίζεται ως σοσιαλιστής, αλλά μόνο σοσιαλιστής δεν είναι. Η αλήθεια είναι πως πάντα έβρισκε το ΠΑΣΟΚ αγκυλωμένο σε έναν αριστερό κρατισμό που το μόνο που κατάφερε είναι να καταστρέψει την χώρα μεγενθύνοντας τον Δημόσιο Τομέα. Αυτό το είχε παραδεχτεί και ο πατέρας του, Α. Παπανδρέου, ο οποίος έκανε πολύ λίγα και πολύ αργά, ώστε να αναστρέψει το κλίμα της πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Α. Παπανδρέου θεωρεί  τον εαυτό του ως κεντροαριστερό, ο οποίος μπορεί να φέρει την «αλλαγή» στα πολιτικά δρώμενα, πραγματοποιώντας όλες εκείνες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σίγουρα, κάνει χρήση μεγαλόστομων εκφράσεων, οι οποίες βρίσκουν απήχηση σε μεγάλες ηλικίες, αλλά είναι κυρίως λόγω της «καπήλευσης» του ονόματος και της ιστορίας του ονόματός του.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σε μία ακμάζουσα οικονομία, το κόμμα αυτό θα είχε μεγαλύτερη επιρροή στα πολιτικά δρώμενα, όμως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται δεν υπάρχει πλέον, καθώς ο λαός μας έχει από την μεταπολίτευσή και μετά κεντροαριστερά αντανακλαστικά, αν και μεταπηδούσε με την αρνητική του ψήφο στα κεντροδεξιά. Όμως η βάση, ο λεγόμενος «Μεσαίος Χώρος», δεν υπάρχει πια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Άρα το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και το τέλος του αρχηγού του.    

 

 

 

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan