Η Αστρολογική προσέγγιση των γεγονότων της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου 1955. Με τον αστρολόγο Άγγελο Πέτσιο.

Τον Σεπτέμβριο του 1955 η Ελλάδα και η Τουρκία για άλλη μία φορά βρέθηκαν αντιμέτωπες. Αυτήν την φορά η αιτία ήταν το θέμα της Κύπρου, το οποίο είχε ανακινηθεί από την κυβέρνηση Παπάγου. Η Ελλάδα διεκδικούσε την Κύπρο από την Αγγλία ως ηθική αποζημίωση για την συμμετοχή της χώρας στο πλευρό της τελευταίας κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Αγγλία από το μέρος της, ενέπλεξε την Τουρκία αναβαθμίζοντας την μουσουλμανική μειονότητα της νήσου σε «τουρκική κοινότητα», θέτοντας με αυτόν τον τρόπο την απαρχή του Κυπριακού Προβλήματος, το οποίο ως τις μέρες μας δεν έχει επιλυθεί. Αφορμή για τα γεγονότα στάθηκε η έκρηξη μίας βόμβας στον προαύλιο χώρο του Τουρκικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη, οίκημα το οποίο θεωρείται το πατρικό σπίτι του δημιουργού της Συγχρόνου Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ.

Η Ελληνική Ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως

Η Ελληνική Ομογένεια από το 1923 προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Η συμμετοχή της Ελλάδος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η Τριπλή Κατοχή της, οδήγησαν την Τουρκία στην ευνοϊκή ουδετερότητα προς την Γερμανία και την αθέτηση των όρων της Λωζάννης. Νέοι εξοντωτικοί φόροι (varlik vergisi), νέα τάγματα εργασίας (amele taburlari), η εμπλοκή της Τουρκικής κυβερνήσεως στα εσωτερικά των ελληνικών κοινοτήτων, οδήγησαν σε μαρασμό την ελληνική μειονότητα. Μετά το 1947, η Τουρκική Κυβέρνηση χαλάρωσε λίγο τον διωγμό των Ελλήνων λόγω του διαμορφούμενου παγκόσμιου πολιτικού σκηνικού. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη αναπτύχθηκε και μεγαλούργησε, επισύροντας όμως την μήνη του φτωχού μουσουλμανικού στοιχείου και του τότε Πρωθυπουργού Μεντερές.

septemvriana 1

Η Αφορμή και τα γεγονότα που επακολούθησαν

Αφορμή όπως είπαμε στάθηκε η τοποθέτηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού στο Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη τα μεσάνυκτα της 5ης προς 6ης Σεπτεμβρίου 1955. Παρότι σημειώθηκαν ελάχιστες ζημίες, οι τουρκικές εφημερίδες μεγαλοποίησαν το γεγονός κι έτσι ο τουρκικός όχλος κινήθηκε ενάντια στους Έλληνες, κυρίως καταστρέφοντας τις περιουσίες τους. Αργότερα απεδείχθη ότι τον εκρηκτικό μηχανισμό τον τοποθέτησε Τούρκος πράκτορας ο οποίος διέθετε ελληνική υπηκοότητα. Την επόμενη ημέρα στις 16:00, σε έκτακτο παράρτημα της İstanbul Ekspres δόθηκαν παραποιημένες φωτογραφίες από τον χώρο του Προξενείου στην Θεσσαλονίκη και με αυτόν τον τρόπο δόθηκε το σύνθημα να βγουν στον δρόμο οι «αγανακτισμένοι πολίτες». Από το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου μέχρι το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς 1.004 σπίτια, ενώ άλλα περίπου 2.500 υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης 4.348 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 26 σχολεία, 5 πολιτιστικοί σύλλογοι, οι εγκαταστάσεις 3 εφημερίδων, 12 ξενοδοχεία, 11 κλινικές, 21 εργοστάσια, 110 ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, 73 εκκλησίες, ενώ συλήθηκαν πάρα πολλοί τάφοι σε 2 κοιμητήρια, καθώς και οι τάφοι των πατριαρχών στην Μονή Βαλουκλή. Τουλάχιστον 30 Έλληνες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα. Σε δύο περίπου χιλιάδες υπολογίζονται από τους κύκλους της ομογένειας οι βιασμοί, αν και επισήμως καταγγέλθηκαν μόνο 200, για ευνόητους λόγους. Το μένος των Τούρκων δεν περιορίστηκε μόνο στην Κωνσταντινούπολη καθώς είχαμε και επεισόδια εναντίων των Ελλήνων στρατιωτικών στην Σμύρνη.

septemvriana 3

Αστρολογική Προσέγγιση

Ώρα 16:00. Το έκτακτο παράρτημα της İstanbul Ekspres. Το σύνθημα για τα επεισόδια

Το κύριο στοιχείο που έχουμε για την βία των περίπου δύο ημερών μας το δίνει η αντίθεση Σελήνης-Κρόνου. Όταν σπάει αυτή σταματούν και τα επεισόδια.
Στις 16:00 τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της Τουρκικής κυβερνήσεως (ωροσκόπος Αιγόκερως, κυβερνήτης ο Κρόνος, 10ος Οίκος, Σκορπιός). Η αντίθεση του Κρόνου που θα σχηματιστεί στις 16:21 με την Σελήνη και σε λειτουργική σφήνα ο Ήλιος, η Αφροδίτη και ο Άρης, όλοι στην Παρθένο και στους 7ο /8ο Οίκο μας λένε την εξής ιστορία: Το παρακράτος και τα πιο συντηρητικά στοιχεία του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου (Κρόνος) οδηγούν την Κυβέρνηση (Ήλιος), την Κοινωνία (Αφροδίτη) και τον Στρατό (Άρης) στην εκτέλεση ενός κρυφού (8ος Οίκος) μεθοδικού σχεδίου (Παρθένος), που θα δημιουργήθηκε για την εξόντωση του εχθρικού στοιχείου (7ος Οίκος), χρησιμοποιώντας τις εφημερίδες (3ος Οίκος) για να υποδαυλίσουν το συντηρητικό αίσθημα του Λαού (Σελήνη). Οι παραποιημένες φωτογραφίες (Ερμής Ζυγού στον 8ο Οίκο) διεγείρουν το θανατερό μίσος των Τούρκων ενάντια στους Έλληνες (Ερμής Χιαστί Σελήνη). Το κατασκευασμένο από το Στρατό σχέδιο (Άρης στην Παρθένο, κυβερνήτης του 3ου Οίκου), μπαίνει σε εφαρμογή χρησιμοποιώντας την προβοκάτσια στην γειτονική χώρα και έναν πράκτορα που ήταν υπήκοος αυτής (3ος Οίκος). Η βία είναι έκδηλη και έτοιμη να ξεσπάσει (Χείρων Αντίθεση Ουρανός, Ωροσκόπος/7ος Οίκος) χάρη στην προπαγάνδα που υποδαυλίζεται από την ανισορροπία μεταξύ πλουσίων Ελλήνων και φτωχών Τούρκων (Ποσειδών ταυ-τετράγωνο Χείρων/Ποσειδών).

16.00 pogrom

Ώρα 17:30. Τα πρώτα επεισόδια
Ο Ωροσκόπος εκείνη την ώρα είναι Υδροχόος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον τον έχουν οι ομάδες. Ο κυβερνήτης Ουρανός με το ταυ-τετράγωνο ενώνει τον 6ο, 8ο, 12ο Οίκο που είναι όλοι καταληκτικοί. Η βία πλέον γίνεται θανατηφόρα. Στόχος είναι όχι μόνο οι οικίες, στις οποίες βγαίνει το μεγαλύτερο μένος του όχλου (η Σελήνη είναι στον Δεύτερο Οίκο), αλλά και σε καταστήματα (6ος Οίκος), δολοφονίες (8ος Οίκος) συλήσεις τάφων και ιερών (12ος Οίκος). Σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό (10ος, 11ος Οίκος Τοξότης) κατευθύνει την βία ενάντια στις εχθρικές περιουσίες (Ο Δίας βρίσκεται στον 6ο Οίκο) καθοδηγώντας μεγάλες μάζες φανατικών παρακρατικών (Δίας τρίγωνο ΒΔ Τοξότη/10ος Οίκος).

17.30 pogrom

Ώρα 00:00 7 Σεπτεμβρίου 1955. Κήρυξη στρατιωτικού νόμου

Το όργιο εναντίον των Ελλήνων από τον Τουρκικό όχλο, συνεχίζεται. Ο Σελήνη κυβερνά τον 1ο και 2ο Οίκο. Η Σελήνη βρίσκεται στον 11ο Οίκο, οίκος των ομάδων με ακμή Κριό. Αυτό μας δείχνει τόσο ότι το μένος του όχλου δεν θα σταματήσει όσο και ότι ο Στρατός είναι αυτός που τον ελέγχει. Πράγματι, ο Στρατός επιβάλει στρατιωτικό νόμο (ο Άρης βρίσκεται στον 3ο Οίκο, μετακινήσεις) σε τρίγωνο με την Σελήνη, που σημαίνει ότι ελέγχει πλήρως τον όχλο. Δίνεται η εντολή σιγά σιγά να μαζευτούν αλλά δεν τους σταματούν εντελώς. Η βία συνεχίζεται για εννέα ώρες από την στιγμή που ξεκίνησαν τα επεισόδια.

00.00 pogrom

 

Το αποτέλεσμα
Μετά τα γεγονότα του ’55, η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη καταστράφηκε οικονομικά. Από το μέρος της ελληνικής κυβερνήσεως δεν υπήρξε απάντηση επειδή η κεφαλή της, ο στρατάρχης Παπάγος ήταν άρρωστος. Επί της ουσίας, το πογκρόμ του ’55 έβαλε τέλος στην ανάπτυξη της μειονότητας, αρχίζοντας σιγά σιγά την παρακμή της και φθάνοντας στα σημερινά επίπεδα (ο τότε ελληνικός πληθυσμός της Πόλης ήταν 1.500.000, σήμερα δεν ξεπερνούν τις 2.000).

septemvriana 4

Τα ιστορικά στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα wikipedia.org


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan