praxikopima-stin-aigypto-tanks


Στις 3/7 πραγματοποιήθηκε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο το οποίο ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Στις 21.00 τοπική ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αιγυπτιακού Στρατού ανακοίνωσε την καθαίρεση του προέδρου Μόρσι και την αναστολή του Συντάγματος έως ότου γίνουν εκλογές και αναδειχθεί νέος πρόεδρος. Μεταβατικός Πρόεδρος ανέλαβε ο δικαστής Αντλί Μανσούρ (4/7).

 

mansour

 

Σύντομη Επισκόπηση

Το 2011 ξεσπούν διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, με επίκεντρο την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Ο λεγόμενος και «φαραώ της Αιγύπτου» Μουμπάρακ ανατρέπεται τελικά με στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο Στρατός αναλαμβάνει την εξουσία και με αρκετή πίεση τελικά επιτρέπει να πραγματοποιηθούν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Νικητής των εκλογών ανεδείχθη ο ηγέτης της ισλαμικής αντιπολιτεύσεως Μοχάμεντ Μόρσι. Έκτοτε το όνειρο των διαδηλωτών για δημοκρατία διεψεύσθη. Έναν χρόνο τώρα, στην Αίγυπτο υπήρχε μεγάλη πόλωση και έντονες διαδηλώσεις. Υπήρξαν αρκετά θύματα και εμπρός στον φόβο ενός εμφυλίου πολέμου, ο Στρατός επενέβη, καθαιρώντας τον Πρόεδρο Μόρσι.

 

egypt-army-anakoinosi-map

 

Αστρολογική Προσέγγιση
Την ώρα που ανακοινωνόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του Στρατού η καθαίρεση του προέδρου Μόρσι, ο ωροσκόπος ήταν 17η Υδροχόου, ο Ήλιος στην 13η Καρκίνου, η Σελήνη στην 23η Ταύρου και ο Άρης στην 24η Διδύμων. Το μεγάλο τρίγωνο του Νερού παίζει και αυτό τον δικό του ρόλο, καθώς ο ανάδρομος Κρόνος στον Σκορπιό ενεργοποιεί το γενέθλιο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα στην 20΄Παρθένου (δικτατορία). Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Ουρανός, βρίσκεται σε ταυ-τετράγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα και τον Ήλιο.
Ο Ωροσκόπος στην 17η Μοίρα του Υδροχόου μας δείχνει ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για επανάσταση/ανατροπή. Η ίδια η μοίρα έχει σαν σύμβολο μία άρρωστη γυναίκα κλινήρη. Ο δε Ουρανός, κυβερνήτης Ουρανός του Ωροσκόπου, βρίσκεται στον Δεύτερο Οίκο και στον Κριό. Έχουμε δηλαδή την ανάγκη να επανέλθει η ασφάλεια με ανατρεπτικό τρόπο, καθώς η Αίγυπτος είχε “αρρωστήσει”. Τον τελευταίο χρόνο τα οικονομικά της χώρας δεν πήγαιναν καλά, η ισλαμική κυβέρνηση περνούσε όλο και περισσότερα θρησκευτικά θρησκεία στην διακυβέρνηση της χώρας, και οι αντιφρονούντες έβλεπαν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο να απομακρύνονται. Το Ταυ-τετράγωνο του Ουρανού με τον Ήλιο στον Καρκίνο στον 5ο Οίκο και τον ανάδρομο Πλούτωνα στον 11ο Οίκο, μας δείχνει ότι το πραξικόπημα ήλθε να ανακόψει από την μία την επιρροή της Κυβερνήσεως στα πιο συντηρητικά και παραδοσιακά τμήματα της κοινωνίας, και από την άλλη να ανατρέψει με την βία το κοινουβούλιο το οποίο παρήγαγε την κρίση στην χώρα. Παράλληλα ο Ουρανός κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Λέοντα και τον 6ο Οίκο. Αυτό σημαίνει πως η κοινωνία της Αιγύπτου δέχθηκε με πολύ μεγάλη χαρά την κίνηση του Στρατού να ανατρέψει τον Μόρσι. Ακόμη, δέχεται ευνοϊκά την διακυβέρνηση του Στρατού μέχρι να βρεθεί λύση.
Η κυβέρνηση του Μόρσι (Ήλιος) έχει τα ερείσματα της στα πιο παραδοσιακά τμήματα της κοινωνίας της Αιγύπτου. Η αντίδρασή της απέναντι στην κίνηση του Στρατού ήταν ήπια και έτσι θα παραμείνει για ένα διάστημα (τρίγωνο Ηλίου-Ποσειδώνος (ανάδρομος)). Το σίγουρο είναι πως ο Μόρσι και οι οπαδοί του δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα. Σε αυτό συνηγορεί τόσο η συγκλίνουσα όψη του Ηλίου με τον ανάδρομο Ερμή όσο και η συγκλίνουσα όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης. Η αντίθεση με τον ανάδρομο Πλούτωνα είναι η όψη που μας έδειξε την κρίση που ξέσπασε από την συσσωρευμένη πίεση που ασκούσε η κυβέρνηση πάνω στο κοινοβούλιο αλλά και την διάθεσή της να περάσει τις συντηρητικές της απόψεις.

 

egypt people celebrating


Ο Λαός της Αιγύπτου (Σελήνη) δεν άντεχε άλλο την κρίση που είχε ξεσπάσει (ενάμησι τετράγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα) και δέχθηκε με σχετική ευχαρίστηση την επαναφορά του Στρατού στην διακυβέρνηση της χώρας (εξάγωνο με τον ανάδρομο Ερμή).

 

Ο Στρατός (Άρης) φαίνεται πως με τον κρυφό του ρόλο (κυβερνήτης στον εμεπεριεχόμενο 1ο οίκο) έδωσε μία διέξοδο στην αντιπολίτευση αλλά και στην κοινωνία. Όμως η ανοχή της κοινωνίας στην παραμονή του στρατού θα είναι για πολύ λίγο (μισό τετράγωνο με την Αφροδίτη).

 

Ο Κρόνος συμβολίζει το κατεστημένο, και εδώ το βλέπουμε στο παρασκήνιο (Σκορπιός) να προετοιμάζει το πραξικόπημα με την συμμετοχή των δικαστικών. Δεν είναι τυχαία ενεργοποιημένος τόσο ο Ένατος Οίκος όσο και ο Δέκατος και Ενδέκατος που έχουν ακμή Τοξότη. Το Μεγάλο Τρίγωνο του Νερού μιλάει για έκφραση των καταπιεσμένων και για δικαιοσύνη. Αυτή την τάση της κοινωνίας την εισάκουσαν τόσο ο Στρατός όσο και το Δικαστικό σώμα και επενέβησαν. Μην ξεχνάμε πως ο Δίας που μετέχει στο Μεγάλο Τρίγωνο του Νερού, είναι φυσικός Κυβερνήτης του Ενάτου και κυβερνήτης Δεκάτου/ Ενδεκάτου. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι το πραξικόπημα έγινε με αφορμή την προσβολή της Δικαιοσύνης από τον Μόρσι και ότι οι επόμενοι ηγέτες θα είναι είτε δικαστικοί είτε θα έλθουν από το εξωτερικό.
Ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο και κυβερνήτης του Ογδόου Οίκου μας δείχνει ότι δεν θα είναι αναίμακτη αυτή η περίοδος.

 

egypt-proodeytikos map

 

Από πρόοδο βλέπουμε την σύνοδο ακριβείας Ερμή (Τροπικού)-Ουρανού (προοδευμένου) να ενεργοποιείται από τον ανάδρομο Ερμή. Εδώ έχουμε την ανάγκη να υπάρξει αποτίναξη καθετί παραδοσιακού. Εξ ου και οι μεγάλες διαδηλώσεις αντιφρονούντων.

Τί περιμένουμε στην Αίγυπτο το επόμενο διάστημα.
Σύντομα θα υπάρξει απαίτηση από τους ανθρώπους που προσωρινά θα κυβερνήσουν την Αίγυπτο ο Στρατός να αφήσει την εξουσία και να επιστρέψει στους στρατώνες. Ο Στρατός θα υπαναχωρήσει αλλά πάντα με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Τέλη Αυγούστου θα τεθούν οι βάσεις για την ουσιαστική διακυβέρνηση από προσωπικότητες του δικαστικού κλάδου ή προσωπικοτήτων που είναι αρεστοί στο εξωτερικό. Από τον Φεβρουάριο και μετά θα υπάρξει απαίτηση για εκλογές. Τον Μάρτιο του 2014 έως τον Μάϊο του του 2014 θα υπάρξει μία κυβέρνηση που θα είναι αποδεκτή αλλά θα περάσει και μία κρίση την οποία θα την ξεπεράσει. Τον Ιούλιο του 2014 θα υπάρξει η πολυπόθητη διακυβέρνηση που επιθυμούν οι Αιγύπτιοι πολίτες.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan