POPE-PAPAS 3

 

Σήμερα, ώρα 12:03.44 (Ιταλίας), το επίσημο ραδιόφωνο του Βατικανού ανακοίνωσε κάτι που είχε εξακόσια χρόνια στην ιστορία των ποντίφικων να συμβεί, την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου
Η επίσημη ανακοίνωση του ποντίφικα, αναφέρει πως παραιτείται λόγω των αναγκών που έχει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία του να ανταπεξέλθει πλέον τον ρόλο του επί κεφαλής λόγω γήρατος και σωματικής αδυναμίας.

Λίγα λόγια για τον Πάπα Βενέδικτο 16ο
Γεννήθηκε στο Marktl am Inn, της Βαυαρίας της Γερμανίας, ως Γιόζεφ Αλόις Ράτσινγκερ (Joseph Alois Ratzinger) την 16η Απριλίου του 1927. Υπήρξε ο 265ος Πάπας. Εκλέχθηκε στο ύπατο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας την 19η Απριλίου του 2005, διαδεχόμενος τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον 2ο μετά την κοίμηση του τελευταίου. Υπήρξε ο ένατος Γερμανός ποντίφικας και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που χειροτονήθηκαν ποτέ στο ύπατο αξίωμα.
Popes-Resignation
 
Το αστρολογικό γεγονός
Την ώρα της επίσημης ανακοινώσεως της παραιτήσεως του ποντίφικος ο Δέκατος Οίκος είναι φορτωμένος, πέρα από τον Ήλιο στον Υδροχόο, με την πολυαστρία Ποσειδώνος, Άρεως, Σελήνης, Χείρωνος και Ερμή. Ο Ωροσκόπος εκείνης της στιγμής είναι στους Διδύμους, δείγμα του ότι υπήρξαν τόσο νέα που αφορούσαν την κεφαλή της Εκκλησίας και του Κράτους (ο Πάπας είναι και αρχηγός του Κράτους του Βατικανού), όσο και ανακοίνωση διαδικασίας εκλογών (ο Πάπας εκλέγεται από το Κολλέγιο των Καρδιναλίων).
Ο Ήλιος κυβερνάει τον 4ο Οίκο κάτι που συνηγορεί και με την επίσημη δικαιολογία του ανακοινωθέντος περί γήρατος και αδυναμίας τελέσεως των καθηκόντων του. Εκείνη την ώρα κάνει ημί-τετράγωνο τόσο με τον Πλούτωνα όσο και με τον Ουρανό. Η όψη του Ηλίου-Ουρανού προκάλεσε την εσπευσμένη ανάγκη για την σύσταση του Κονκλαβίου των Επισκόπων ώστε να αναδειχθεί ο νέος Ποντίφικας. Η όψη του Ηλίου-Πλούτωνος δείχνει το αναγκαστικό τέλος της κυριαρχίας του Βενέδικτου του 16ου ως επί κεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Και οι δύο όψεις μαζί μας δίνουν αυτό που ονομάζεται Sede Vacante, δηλαδή το διάστημα που υπάρχει μετά τον θάνατο του Πάπα μέχρι την εκλογή νέου στην θέση του. Το τετράγωνο ο Ήλιος που κάνει με τους Δεσμούς της Σελήνης (ΒΔ/ΝΔ) Σκορπιό/Ταύρο στον 6ο/12ο Οίκο ενισχύει την επίσημη εκδοχή για τα προβλήματα υγείας (που ίσως ακόμη δν γνωρίζουμε για αυτά).
Η πολυαστρία που γίνεται στους Ιχθείς βλέπουμε ότι επηρέασε τον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (Ιχθείς=θρησκεία, 10ος Επικεφαλής). Η σύνοδος του Ποσειδώνος (κυβ. 11ου Οίκου) με τον Άρη (κυβ. 12ου Οίκου), την Σελήνη (κυβ. 2ου και 3ου Οίκου, τον Χείρωνα και τον Ερμή (κυβ. Ωροσκόπου), μας περιγράφει την δυσκολία που εξελίσσονται τα γεγονότα.
Η πολυαστρία μας έδωσε μία πολύ δύσκολη απόφαση, την παραίτηση ενός θρησκευτικού ηγέτου, κάτι που στα χρονικά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έγινε μόνο τέσσερεις φορές και η τελευταία αυτών πριν από σχεδόν εξακόσια χρόνια. Η απόφαση αυτή του Πάπα προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Έχουμε αστρολογικά την εξασθένιση του ηγέτου (Άρης- Ποσειδών) που προκάλεσε σοκ, δέος και πόνο στους απανταχού Καθολικούς (Χείρων), τα έντονα συναισθήματα ανασφάλειας που προκάλεσε η μετάδοση αυτής της αποφάσεως (Σελήνη) και την ανάγκη για την εκλογή νέου ηγέτου (Ερμής). Ο Ερμής βέβαια στους Ιχθείς βοηθά υπερβολικά την παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από το πρόσωπο του Βενέδικτου του 16ου. Παράλληλα ενισχύει την αβεβαιότητα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αλλά και του Ποιμνίου της ως προς το πού θα πρέπει να κινηθούν στο μέλλον.
Popes-Resignation-an-the-Pope
 
 
Πώς επηρέασε το γεγονός τον Πάπα Βενέδικτο 16ο
Η επιλογή που έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος να παραιτηθεί του Παπικού Θρόνου, βρίσκει αστρολογικά βεβαρημένο τον 12ο Οίκου του Ποντίφικος. Έχουμε πέρα από την πολυαστρία των Ιχθύων και την παρουσία του Ηλίου και της Αφροδίτης στον ίδιο Οίκο. Ενδιαφέρων είναι πως όλη αυτή η πολυαστρία των Ιχθύων πέφτει με κόντρα-αντισκιά πάνω στον Ήλιο του Πάπα. Παράλληλα, έχουμε τον Διελαύνοντα Ήλιο σε αντίθεση με τον Γενέθλιο Ποσειδώνα και βέβαια σύνοδο Διελαύνοντος Ουρανού με τον γενέθλιο Ουρανό στον 1ο Οίκο. Θα σταθώ και λίγο στους γενέθλιους του Δεσμούς της Σελήνης οι οποίοι είναι ΒΔ/ΝΔ Καρκίνος/Αιγόκερως στον 4ο/10ο Οίκο και με σύνοδο γεν. Πλούτωνα στον ΒΔ. Έχουμε επίσης τρίγωνο Διελαύνοντος Κρόνου στον Σκορπιό και τον 8ο Οίκο του Πάπα και του γενέθλιου Πλούτωνος στον 4ο Οίκο.
Όλα τα αστρολογικά δεδομένα δείχνου πως ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος , προαισθανόμενος τον φυσικό του θάνατο αποφάσισε κάτω από ένα πέπλο μυστικότητος την παραίτησή του, σοκάροντας με αυτήν του την απόφαση την Παγκόσμια κοινότητα. Οι λόγοι του για το γήρας και την σωματική του αδυναμία να επιτελέσει τα καθήκοντά του, ευσταθούν. Ο άνθρωπος Γιόζεφ που κρυβόταν κάτω από το πρόσωπο του Βενέδικτου του 16ου αδυνατούσε πλέον να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις τις Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 
Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά θα ειπωθούν για την αμφιλεγόμενη θητεία του ως Πάπας. Ο άνθρωπος Γιόζεφ, επέλεξε να κάνει την δική του επανάσταση, να απομακρυνθεί από το προσκήνιο και να γυρίσει στην πατρίδα του την Γερμανία ώστε να πεθάνει ήσυχος, μακρυά από τα μάτια των εχθρών του.

Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan