mayan
Η περιβόητη καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, έφθασε!
Η 21η Δεκεμβρίου 2012 απέχει μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μακρυά και σύντομα θα δούμε αν πραγματικά ο κόσμος καταστρέφεται ή ... όχι;
Πολλά έχουν γραφεί για αυτήν την ημερομηνία και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί. Μέσα σε αυτό τον καταιγισμό πληροφοριών θα καταθέσω και εγώ την δική μου αστρολογική ερμηνεία.
2012
Ο Κόσμος καταστρέφεται την 21η Δεκεμβρίου 2012 ή όχι;
Σαφέστατα και όχι, απλά ναι σίγουρα δεν θα είναι ο ίδιος όπως τον ξέραμε. Τί συμβαίνει εκείνη την ημέρα; Κατά πρώτον έχουμε τον αστρικό σχηματισμό που ονομάζεται “μπούμερανγκ”. Αποτελείται από δύο χιαστές, ένα εξάγωνο και μία αντίθεση. Κορυφή του σχηματισμού είναι ο Δίας (Δίδυμοι, ανάδρομος). Αυτός κάνει την μία χιαστί με τον Κρόνο (Σκορπιός) και την άλλη με τον Πλούτωνα (Αιγόκερω), και μία αντίθεση με την Αφροδίτη (Τοξότης). Οι πλανήτες κάνουν και επί μέρους όψεις, τις οποίες θα τις αναλύσουμε πιο κάτω. Η δυναμική του σχηματισμού δεν θα φανεί την 21η αλλά την 22α, όταν και ο ήλιος θα μπει στον Αιγόκερω και λίγο πριν ο Πλούτωνας εγκαταλείψει την 9η Μοίρα του Αιγόκερω.
Τί κάνει τόσο σημαντικό αυτόν τον σχηματισμό;
Μα φυσικά η ιδία του η σύνθεση. Ο Δίας σαν κεφαλή του σχηματισμού προσπαθεί να μεσολαβήσει ανάμεσα στους δύο Τιτάνες, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, οι οποίοι βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή και με όψη εξαγώνου στην βάση του. Σημασία πρέπει να δώσουμε στο τί συμβολίζουν οι δύο πλανήτες. Ο Κρόνος στον Σκορπιό συμβολίζει την Οικονομική Εξουσία και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω την Οικονομική Κρίση που έχει προξενήσει προβλήματα στην Πολιτική Εξουσία. Και οι δύο συμβολίζουν το καθεστώς που έχει επιβληθεί με το Καπιταλιστικό Σύστημα αλλά και την μορφή διακυβερνήσεως που το βοηθά να αναπτυχθεί, την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Το εξάγωνο που έχουν θα μπορούσε κανείς να πει να το ερμηνεύσει ότι οι δύο πλευρές του συστήματος προσπαθούν να βρούν λύσεις για το πώς θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα δομικά του προβλήματα. Μία άλλη πλευρά θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει με την φράση που χρησιμοποιείται κατά κόρον, “ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία”. Βλέπουμε ουσιαστικά ένα πολυεπίπεδο παιγνίδι να ξετυλίγεται.
Σε δομικό επίπεδο, η οικονομική εξουσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα κενά που αφήνει πίσω της η πολιτική εξουσία (Λιγότερο κράτος, μικρότεροι μισθοί, λιγότερο κοινωνικό κράτος) ώστε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της. Είδαμε πως η τραπεζική κρίση μετατράπηκε σε κρίση Χρέους των κυβερνήσεων. Από την άλλη, προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμια που της έχουν παραχωρηθεί και να τα επεκτείνει. Βλέπουμε μεγάλα προγράμματα διασώσεως τραπεζών, συγχωνεύσεις αλλά καμμία περικοπή μισθών στα μεγαλοστελέχη και φυσικά ούτε μία πτώχευση, όπως θα γινόταν σε μία φυσιολογική επιχείρηση.
Σε Παγκόσμιο επίπεδο, το οικονομικό επίπεδο αλλάζει. Βλέπουμε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε κυρίως τις Δυτικές Οικονομίες και το δικό τους μοντέλο ανάπτυξης, εκείνο που βασίζεται στην κατανάλωση. Αυτό το μοντέλο, έφερε την Κίνα στο παγκόσμιο προσκήνιο δημιουργώντας σύντομα μία νέα υπερδύναμη, καθώς οι δυτικές χώρες στην προσπάθειά τους να επιτύχουν καλύτερη σχέση κόστους/προϊόντος, μετέφεραν την παραγωγή τους εκεί, μειώνοντας σαφώς την εσωτερική τους. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Η Κίνα σύντομα θα γίνει πρώτη χώρα και σε παραγωγή καθώς οι Η.Π.Α. χάνουν την πρωτοκαθεδρία. Το αντίστοιχο ιστορικό παράδειγμα μπορεί κανείς να το αναζητήσει στα τέλη του 19ου αιώνος και στις αρχές του 20ου, όταν οι Η.Π.Α. έγιναν πρώτες σε παραγωγή σε σχέση με την Μεγάλη Βρετανία. Η Κρίση ξεκίνησε από της Η.Π.Α, σαφώς η χώρα με καθαρόαιμο καπιταλιστικό προσανατολισμό. Εδώ βλέπουμε την συνεισφορά του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Η άλλη συνιστώσα της εξισώσεως είναι ο Κρόνος στον Σκορπιό, που συμβολίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εταίρο των Η.Π.Α στην παγκόσμια οικονομία. Μην ξεχνάμε πως οι τράπεζες της Ευρώπης προσπαθούν να διατηρήσουν την ισορροπία και κυρίως η Ε.Κ.Τ. Εδώ μπορούμε να δούμε και την Γερμανία, καθώς περιορίζει (Κρόνος) τις οικονομίες (Σκορπιός) των κρατών-μελών της Ε.Ε., προωθώντας το δικό της οικονομικό μοντέλο. Αυτές οι δύο δυνάμεις, αδυνατούν να συνεννοηθούν στην επίλυση του προβλήματος. Εδώ έχουμε την συμβολή του Διός που σαν κορυφή του σχηματισμού προσπαθεί να δώσει μία λύση αλλά δεν τα καταφέρνει καθώς είναι και στο ζώδιο της αδυναμίας του αλλά και ανάδρομος. Σαν αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας, μεταφέρεται η αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία, αυτήν που συμβολίζει η Αφροδίτη στον Τοξότη με την αντίθεσή της. Παράλληλα, η Αφροδίτη στον Τοξότη συμβολίζει και την ανταπόκριση της παγκόσμιας οικονομίας πάνω στην δυσκολία συνεννοήσεως. Αυτό σημαίνει ανάδειξη νέων δυνάμεων στο οικονομικό σκηνικό και αυτό δεν είναι άλλο από τις χώρες που αποτελούν τις BRICS, δηλαδή την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική. Πιθανόν αυτό θα συμβεί σε μεγαλύτερη έκταση στο 2ο τρίτο το 2013, όταν ο σχηματισμός “μπούμερανγκ” θα πέσει σε “γιόντ” από την ανάδρομη κίνηση των πλανητών, συν τις εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την περίοδο. Μέσα στο '13 πιστεύω θα δούμε εξελίξεις, ειδικά αν οι Η.Π.Α. τελικά μπουν σε ύφεση, όπως και οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Σε συνειδησιακό επίπεδο, η αλλαγή γίνεται σε εμάς τους ίδιους, καθώς βλέπουμε πόσα χάσαμε ενστερνιζόμενοι το υπερκαταναλωτικό μοντέλο της Δύσεως. Η ύλη και το χρήμα, ήταν οι αξίες που κυνηγούσαμε χωρίς καν να αναλογιστούμε την ζημιά που κάναμε σε εμάς τους ίδιους και κατ' επέκταση στους γύρω μας. Δεν μετρούσαμε πλέον τους ανθρώπους από το τί ήταν αλλά από το πόσο τιμολογούνταν. Η σκέψη θυσιάστηκε στις επιταγές των διαφημίσεων. Πάψαμε να είμαστε άνθρωποι και γίναμε καταναλωτές. Δεν είναι τυχαία και η διαδικασία που συντελείται τώρα με τους δεσμούς της Σελήνης να βρίσκονται στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, δηλαδή την ανατροπή της ύλης και της ασφάλειας που παρέχει, και την ανάγκη να βρούμε μέσα μας την ασφάλειά μας. Είναι σαν το ίδιο το Σύμπαν να μας ταρακουνάει ώστε να ξυπνήσουμε από τους Λωτούς της επίπλαστης Ευδαιμονίας. Η αποδόμηση που κάνει ο Πλούτωνας, δίνει ευκαιρίες να βρεθεί κάτι άλλο, νέες ιδέες, νέα ιδεολογήματα, νέες τρόπους κυβερνήσεων (σύνοδος του Πλούτωνα με τον Ήλιο, τρίγωνο με την Σελήνη, και Σελήνη/Ήλιος εξάγωνο με τον παντοδύναμο Ποσειδώνα).
Επίλογος
Το 2012 το έχω βαπτίσει σε πολλές συζητήσεις ως τους “πόνους της γέννας” της εποχής του Υδροχόου. Στις μέρες που ζούμε είναι εμφανέστατα τα σημάδια ότι ο Κόσμος και η Ανθρωπότητα περνά-ει στο επόμενο εξελικτικό της στάδιο. Η καλπάζουσα Τεχνολογία, η αποδόμηση ιδεολογημάτων, η ενίσχυση των πολυεθνικών έναντι οτιδήποτε άλλου, ακόμη και των Κρατών, η τάση για ένα είδους “δικτατορία” για το καλό των άλλων, είναι η πάλη της Νέας Εποχής του Υδροχόου με την Παλαιά Εποχή των Ιχθύων. Δυστυχώς, έχει αποδειχτεί μέσα στο διάβα των καιρών, η αλλαγή να πραγματο-ποιείται με πολύ πόνο, δάκρυα και αίμα. Οι επόμενες γενεές θα είναι εκείνες που θα κρίνουν τις ημέρες που ζούμε τώρα, όταν τα πράγματα θα έχουν ησυχάσει και θα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Για μας ισχύει αυτό που λένε οι Κινέζοι, “σου εύχομαι να μην ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς”.
Όπως και να έχει, το Μέλλον είναι μπροστά μας!

Άγγελος Πέτσιος
Ακολουθεί και η οπτική ματιά ενός "μη" αστρολόγου:
2012comic
It’s the end of the world as we know it?
Σύμφωνα με τους Μάγιας, από τώρα που κάθομαι και γράφω αυτό εδώ το άρθρο μέχρι τη στιγμή που θα τελειώσει ο κόσμος μας μένουν 2 ημέρες.
2 ημέρες;
Συγγνώμη, αλλά εγώ έχω ένα πάρτυ στις 20/12. Μετά τις 12 τι θα γίνει; (να μεταμορφωθούμε όλοι σε κολοκύθες πιο πιθανό μου φαίνεται ομολογουμένως)
Έχοντας ακούσει ένα σωρό παραφιλολογίες όλο αυτό το διάστημα, από «επιστήμονες», «ειδικούς», Κασσάνδρες και Τειρεσίες, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί κανείς.
Πώς όμως ξεκίνησε όλο αυτό;
Ισχυρισμοί επιστημόνων ότι ο πλανήτης Nibiru –ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους  κατευθύνεται προς τη Γη, ήταν η αρχή. Η «καταστροφή» αρχικά είχε προβλεφθεί για το Μάιο του 2003, αλλά καθώς –προφανώς- αυτό δεν συνέβη, το γεγονός μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012 και συνδυάστηκε μια χαρά με το τέλος του ημερολογίου των Μάγιας (έγκυρες πηγές, όχι αστεία), ακριβώς πάνω στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012.
Μα αφού στο Διαδίκτυο παγκοσμίως αναφέρουν ότι τελειώνει ο κόσμος εκείνη την ημέρα.
Ναι, στο Διαδίκτυο παγκοσμίως αναφέρονται επίσης και ένα σωρό ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, καταστροφολογίες, ειδήσεις και μάλιστα με πολύ πειστικό τρόπο.
Μα, ακόμα και το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει ακριβώς την 21η Δεκεμβρίου.
Ναι, και το ημερολόγιο που έχουμε στην κουζίνα μας τελειώνει κάθε χρόνο στις 31/12. Καταστρέφεται το σπίτι μας κάθε φορά που λήγει; Θέλω να πω… όλα τα ημερολόγια έχουν ένα τέλος, σωστά;!
Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, ο Κόσμος μας σίγουρα αλλάζει, παλιά μοντέλα καταρρέουν, οι αλλαγές είναι επώδυνες αλλά… ναι, το Μέλλον είναι μπροστά μας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!
(καλού κακού, τους λογαριασμούς περιμένετε μέχρι τις 22/12 για να τους πληρώσετε!)
Γεωργία Λεμπιδάκη

Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan