Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του άρθρου στο You-Tube

2ο Ζώδιο (21/4 έως 20/5)

Τετραπλότητα: Σταθερό

Τριπλότητα: Γη

Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Πολικότητα: Αρνητικό

Χρώμα: Πράσινο, Καφέ, γενικά τα παστέλ

Μέταλλο: Χαλκός

Άλατα: Θειικό Νάτριο, Θειικό Ασβέστιο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Σμαράγδι

Αιθέρια Έλαια: Γιασεμί, Νερολί, Πατσουλί, Τριαντάφυλλο, Σανδαλόξυλο, ylang ylang και μαύρο πιπέρι.

Μέρος του Σώματος: Λαιμός και Αυχένας

Κυριάρχη Φράση: Κτίζω

Πολικό ζώδιο: Σκορπιός

ΛΕΞΕΙΣ- ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Υπομονετικός, αξιόπιστος, καλόκαρδος, επίμονος, αποφασιστικός, πράος,  οικονόμος, μειλίχιος, ευγενής, αισθησιακός, παραδοσιακός, συντηρητικός, προστατευτικός, καλός επενδυτής,  αγαθός.

Αρνητικά: Άπληστος, κτητικός, πεισματάρης, φιλήδονος, ανασφαλής, πεζός, ρηχός, επιφανειακός, υλιστής, , ζηλιάρης, μνησίκακος, τρυφηλός, πλεονέκτης, οκνηρός, άκαμπτος, μαλθακός, αυστηρός, βραδύς, εγωιστής, επιφυλακτικός.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Ταύροι έχουν την τάση να προσεγγίζουν την ζωή, είτε στις καλές είτε στις κακές στιγμές της, με υπομονή, επιμονή και αυτοέλεγχο. Επιζητούν την επιτυχία, για αυτό θα συνδυάσουν το πείσμα με την αντοχή, ώστε να τα καταφέρουν. Θέλουν κάθε τί που κάνουν να είναι χειροπιαστό, καθώς έτσι μόνο μπορούν να ερμηνεύσουν και να αντιληφθούν την επιτυχία τους. Αν θέσουν κάποιον στόχο, θα τον κυνηγήσουν ήσυχα, και με μία σχεδόν μονοδιάστατη αποφασιστικότητα. Μπορεί να αργήσουν να τον κατακτήσουν, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουν. Είναι άκρως συντηρητικοί, επιζητώντας στην ζωή τους την ασφάλεια και την μονιμότητα. Η αναζήτηση της οικονομικής και υλικής άνεσης είναι πρωταρχική επιδίωξη, διότι με αυτόν τον τρόπο νιώθουν ευτυχισμένοι. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται συγκρατημένοι, όμως είναι καλόκαρδοι, ευγενικοί και πονόψυχοι. Στις επενδύσεις τους, είτε υλικές είτε συναισθηματικές, κινούνται με βάση την σιγουριά, την ασφάλεια και την αξιοπιστία που εκείνες δίνουν. Δεν παίρνουν εύκολα αποφάσεις, αλλά μόλις το κάνουν είναι αδύνατο να τους τις αλλάξεις. Είναι ευγενικοί και καλοσυνάτοι, για αυτό άλλωστε έχουν πολλούς φίλους. Λατρεύουν κυριολεκτικά τα όμορφα πράγματα που προσφέρει η ζωή, από τα αντικείμενα Τέχνης έως το καλό φαγητό και ποτό.

Η κτητικότητα, η ακαμψία, η τρυφηλότητα, η παθητικότητα, η αδράνεια και η προσήλωση στα υλικά αγαθά είναι τα βασικότερα ελαττώματα των Ταύρων. Δυσκολεύονται πολύ να έλθουν σε συνεννόηση με τον περίγυρό τους, ειδικά αν πιστεύουν ότι αυτό που λένε είναι το σωστό και δίκαιο. Αρνούνται να ακούσουν τις γνώμες των άλλων, δείχνοντας έτσι ακαμψία και αδυναμία συνεργασίας. Το πείσμα τους είναι θρυλικό, ακόμη και αν γνωρίζουν πως είναι λάθος. Είναι άνθρωποι που δεν ανέχονται το ψέμα. Αυτός είναι ο λόγος που απογοητεύονται από τους ανθρώπους, όταν δηλαδή επιδείξουν εμπιστοσύνη σε κάποιον κι εκείνος την προδώσει. Η αγάπη τους για την πολυτέλεια, την άνετη ζωή και τις ηδονές που προκαλούν οι γήινες απολαύσεις (φαγητό, σεξ), τους δημιουργεί προσήλωση στα υλικά αγαθά. Το αποτέλεσμα είναι εκείνος ο ρηχός τύπος Ταύρου που το μόνο που τον νοιάζει είναι η αναζήτηση περιουσίας, η συσσώρευση αγαθών και η προστασία όλων εκείνων που είναι στην κατοχή του. Είναι αργοί! Κυριολεκτικά σέρνονται. Το χειρότερο για εκείνους είναι να έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους πιέζει να βιαστούν. Αρνούνται να αλλάξουν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Εμμένουν σε παρωχημένες ιδέες ή μοτίβα ζωής, διότι δεν τους αρέσει να ρισκάρουν. Όταν αισθάνονται πεσμένοι ψυχολογικά, τότε είναι κυριολεκτικά απαθείς σε ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω τους.  

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΑΥΡΟΣ

Αν και ο άνδρας Ταύρος μπορεί να φαίνεται ένας μεγάλος και σκληρός αγροίκος, στην πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από αυτό που δείχνει. Είναι εραστής, όχι πολεμιστής, αν και μπορεί να κρατά για πολύ καιρό μέσα του μνησικακία για όποιον τον έχει πειράξει. Γενικά είναι εύκολος άνθρωπος, αρκεί να μην τον πιάσει το πασίγνωστο σε όλους ταυρίσιο πείσμα. Τότε είναι που δεν κάνει πίσω σε οτιδήποτε, οπότε το να προσπαθήσει κάποιος να του δείξει κάτι διαφορετικό, είναι χαμένος χρόνος.    

Επειδή ο άνδρας Ταύρος ανήκει σε σταθερό ζώδιο δεν του αρέσουν οι ξαφνικές αλλαγές. Προτιμά να κάτσει πίσω, να δει τι γίνεται και να περιμένει, παρά να πάρει κάποιο ρίσκο. Γενικά, σε όλες τις πτυχές της ζωής του (έρωτας, σχέσεις, εργασία, προσωπικά σχέδια), είναι αργός και σταθερός.

Του αρέσει να εργάζεται με τα χέρια του και να διορθώνει πράγματα. Θα πάρει όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να τα κάνει σωστά, και βέβαια με τον δικό του τρόπο, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει αφόρητα εκνευριστικό στους γύρω του.  

Αυτού του είδους άνδρες δείχνουν φαινομενικά ανέμελοι και άνετοι, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν, είναι να κρύβουν την παθιασμένη φύση τους πίσω από μία μάσκα στωικότητας. Στην πραγματικά τα παίρνουν όλα μέσα τους, υπολογίζοντας την επόμενη κίνηση που θα κάνουν.

Ο άνδρας Ταύρος είναι αξιόπιστος, επίμονος, εξαιρετικά επιμελής, για αυτό είναι η ιδανική επιλογή για φίλος, εραστής, σύζυγος, συνεργάτης.   

 ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑΥΡΟΣ

Η γυναίκα Ταύρος είναι αισθησιακή, της αρέσουν τα όμορφα πράγματα, και κατά καιρούς μπορεί να είναι ελαφρά ηδονιστική. Αν και πληθωρική από την φύση της προσέχει πάρα πολύ το σώμα της.

Είναι αυτοδύναμη, αποφασιστική κι επίμονη. Αυτού του είδους γυναίκες είναι απίστευτα δυνατές. Αν πουν κάτι ότι πρέπει να γίνει, θα γίνει! Είναι σταθερή και αξιόπιστη. Ό,τι κάνει πρέπει να έχει έναν σκοπό. Αν αισθανθεί ότι αυτό που κάνει αξίζει, θα κάνει τα πάντα να το φέρει εις πέρας, βάζοντας βεβαίως όλον της τον εαυτό, μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες. Αυτό το κάνει σε όλες τις πτυχές της ζωής της, είτε είναι στην επαγγελματική της σταδιοδρομία είτε σε προσωπικά σχέδια. Αυτή η εμμονή στην εντέλεια μπορεί να την βάλει σε προβλήματα, ειδικά σε κάτι που δεν έχει δοθεί 100%, διότι άπαξ και ξεκινήσει δεν μπορεί να σταματήσει.

Είναι σκληρά εργαζόμενη, προσηλωμένη και με ήθος. Όμως, όταν τελειώνει από την εργασία ασχολείται με το να απολαύσει αυτά που εργάστηκε με κόπο να αποκτήσει. Θα ξεκουραστεί, θα φάει και θα ασχοληθεί με τον καλλωπισμό της. Είναι σημαντικό να παίρνει την ζωή χαλαρά και να την ευχαριστιέται. Μόνο έτσι θα είναι καλά στην υγεία της και ισορροπημένη ψυχολογικά.

Η γυναίκα Ταύρος είναι πιστή φίλη, κοινωνική, φλογερή ερωμένη, αρκεί να μην παραβιάσει κανείς τα όριά της, διότι τότε θα δουν έναν διαφορετικό άνθρωπο. Αν πει κάτι είναι νόμος, και κανείς δεν μπορεί να της αλλάξει γνώμη. Μπορεί κάποιος να εκπλαγεί με το χιούμορ που έχει, το οποίο μπορεί να είναι χαριτωμένο και παιγνιδιάρικο, μπορεί όμως και να γίνει απίστευτα πρόστυχο.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Περισσότερα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Ένας κλάδος της Αστρολογίας που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, είναι οι Απλανείς Αστέρες.

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι πλανήτες στην κίνησή τους  μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, σχηματίζουν όψεις μεταξύ τους. Επειδή όμως είναι τέτοιος ο αριθμός τους αναγκαστικά σχηματίζουν σύνθετες όψεις, που όταν αυτές έχουν την μορφή ενός γεωμετρικού σχήματος, ονομάζονται Πλανητικοί Σχηματισμοί.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Drops of Nature

drops new
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan