Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

12ο Ζώδιο (20/2 έως 20/3)

Τετραπλότητα: Μεταβλητό

Τριπλότητα: Νερό

Κυβερνήτης (Σύγχρονος): Ποσειδών

Κυβερνήτης (Παραδοσιακός): Δίας

Πολικότητα: Παρθένος

Χρώμα: Ανοικτό πράσινο, ροζ, τυρκουάζ, ιώδες, ματζέντα.

Άλατα: Φωσφορικός σίδηρος, θειικό κάλιο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπετρα, αιματίτης, αμέθυστος, σοδαλίτης, πράσινη τουρμαλίνη.

Αιθέρια Έλαια: Λεβάντα, νερολί, σανταλόξυλο, πατσουλί, τζίντζερ, λιβάνι, τριαντάφυλλο, χαμομήλι, υάκινθος, ylang ylang.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Ιχθύες χαρακτηρίζονται από την ευαισθησία τους, την πραγματική αγάπη που αισθάνονται για τους ανθρώπους, την συμπόνοια, την μεγάλη φαντασία και την έντονη διαίσθηση. Είναι πολύ ευγενικοί και πολύ ντοπαλοί. Είναι καλόβολοι με τους ανθρώπους και προσαρμόζονται άνετα σε καταστάσεις. Έλκονται από άτομα ισχυρότερα από αυτούς, τα οποία αν δεν τους κακομεταχειριστούν, θα κερδίσουν την αιώνια ευγνωμοσύνη τους. Αν και μπορεί να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι αρκετά κοινωνικοί και έχουν πολλούς φίλους. Δεν αντέχουν να βλέπουν πόνο τριγύρω τους και όταν αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα ή ασθένεια προστρέχουν αμέσως προς βοήθειά του. Είναι πανέξυπνοι, φιλομαθείς και συχνά στοχάζονται και φιλοσοφούν τις φύσεις των πραγμάτων σε βάθος. Μαθαίνουν δε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και σε αυτό βοηθά η πολύ καλή μνήμη που έχουν.

Έχουν ιδιαίτερη κλίση στις Τέχνες και ιδιαιτέρως στην υποκριτική. Η Τέχνη αποτελεί εσωτερική τους ικανοποίηση και όταν εκδηλώνεται, ακόμη και στην απλούστερη μορφή της, βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους. Παραδοσιακά οι Ιχθύες έχουν χαρακτηριστεί ως το ζώδιο των ποιητών.

 

Στα αρνητικά γνωρίσματα των Ιχθύων συγκαταλέγονται οι τάσεις φυγής, η αποποίηση ευθυνών, η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως, η φαντασία που γίνεται φαντασίωση, η ανυπομονησία, οι συχνές αλλαγές της διάθεσής τους, η αναβλητικότητα, η εσωστρέφεια και ο έντονος συναισθηματισμός τους.

Η φαντασία και οι υπερβολικές συναισθηματικές αντιδράσεις, προκαλούν αλυσσιδωτές αντιδράσεις στις ψυχοσυνθέσεις των Ιχθύων. Η τάση τους να κτίζουν ένα ροζ συννεφάκι και μετά να απογοητεύονται όταν αυτό σπάει, τους οδηγεί στις τάσεις φυγής από αυτήν την πραγματικότητα. Είναι επηρεπείς στο ψέμα και στην εξαπάτηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αδύναμοι ως χαρακτήρες και αναποφάσιστοι. Η άρνησή τους να δουν την πραγματικότητα όπως είναι, τους κάνει παράλλογους. Αρνούνται να αντιληφθούν το μερίδιο των ευθυνών τους και προσπαθούν πάντα να αποποιηθούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Παράλληλα, επειδή πληγώνονται, κλείνονται στους εαυτούς τους. Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποπέσουν σε εξαρτησιογόνες ουσίες όπως τα φάρμακα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά.

Η δημιουργική τους ικανότητα είναι πολύ μεγάλη αλλά η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως τους οδηγεί στην μη πλήρη αξιοποίησή της. Πολλές ευκαιρίες χάνονται, στην Τέχνη αλλά και στους άλλους τομείς της ζωής τους επειδή αναβάλουν μονίμως το πέρας των υποχρεώσεών των.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΙΧΘΥΕΣ

Γιάννης Πάριος, George Washington, Albert Einstein, Chuck Norris, Steve Jobs, Michael Caine, Alexander Graham Bell, George Harrison, Javier Bardem, Rudolf Nureyev, Levi Strauss.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Περισσότερα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Ένας κλάδος της Αστρολογίας που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, είναι οι Απλανείς Αστέρες.

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι πλανήτες στην κίνησή τους  μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, σχηματίζουν όψεις μεταξύ τους. Επειδή όμως είναι τέτοιος ο αριθμός τους αναγκαστικά σχηματίζουν σύνθετες όψεις, που όταν αυτές έχουν την μορφή ενός γεωμετρικού σχήματος, ονομάζονται Πλανητικοί Σχηματισμοί.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Drops of Nature

drops new
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan