Πρόσωπα & Γεγονότα

Το αστρολογικό έτος ξεκινά με την εαρινή ισημερία, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα του Κριού. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ζωδίου του Άρη!

1ο Ζώδιο (21/3 έως 20/4)

Τετραπλότητα: Παρορμητικό

Τριπλότητα: Φωτιά

Κυβερνήτης: Άρης

Πολικότητα: Ζυγός

Χρώμα: Ερυθρό

Μέταλλο: Σίδηρος

Άλατα: Φωσφορικό Κάλιο, Φωσφορικό Νάτριο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Καρνεόλη, Αιματίτης

Αιθέρια Έλαια: Βασιλικού, Μαύρου Πιπεριού, Αρκεύθου, Ευκαλύπτου, Κάρδαμου, Λεμονιού, Γερανιού, Γκρέιπφρουτ, Μέντας, Δεντρολίβανου, Φασκόμηλο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του άρθρου στο You-Tube

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Περιπετειώδης, ενεργητικός, πρωτοπόρος, γενναίος, ενθουσιώδης, σίγουρος, δυναμικός, αποτελεσματικός, πνευματώδης, φλογερός, τολμηρός, θαρραλέος, ερωτικός,  ευθύς, αθλητικός, ανδρείος, ζωηρός, άμεσος, αυθόρμητος, αποφασιστικός, φιλόδοξος. 

Αρνητικά: Εγωιστής, οξύθυμος, παρορμητικός, ανυπόμονος, απερίσκεπτος, ριψοκίνδυνος, βιαστικός, απότομος, αρχομανής, επιθετικός, επιδειξιομανής, εριστικός.

aries gr

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Κριοί ως άτομα είναι ενθουσιώδη, συναρπαστικά, άτομα που έχουν την ικανότητα να διεγείρουν τα πνεύματα και τις αισθήσεις των γύρω τους, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σχεδόν πάντα σε κατάσταση διέγερσης. Αυτό που θέλουν πάνω από όλα να ξεχωρίσουν και να επιτύχουν. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουν ανεξάντλητα αποθέματα αποφασιστικότητας. Είναι ατίθασοι, πρωτότυποι, και φιλόδοξοι. Δεν υπάρχει πρόκληση που να μην ανταποκριθούν άμεσα. Δεν διστάζουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες όταν εκείνες εμφανίζονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν γρήγορες αντιδράσεις και ότι παίρνουν αποφάσεις στην στιγμή. Η εξωστρέφεια τους τους οδηγεί να δοκιμάζουν συνέχεια καινούργια πράγματα. Τα πάντα είναι δυνατά για τους Κριούς, αρκεί αυτό που θέλουν να τους κάνει να νιώθουν συνέχεια εγρήγορση, ειδάλλως πλήττουν. Έχουν την τάση να παλεύουν σε όλες τις φάσεις της ζωής τους καθώς έχουν άγνοια της λέξης κίνδυνος. Το μαχητικό τους πνεύμα είναι πολύ ισχυρό και για αυτόν τον λόγο λατρεύουν τον ανταγωνισμό. Όταν δεν έχουν κάποιον στόχο, η επί πλέον ενέργεια θα πρέπει να διατεθεί σε κάποια δραστηριότητα για να μην αρρωστήσουν ψυχολογικά. Τους αρέσει να διοικούν, για αυτό αποδέχονται εύκολα θέσεις ευθύνης. Είναι πάντα έτοιμοι να ρισκάρουν, ακολουθώντας το ένστικτό τους. Έχουν τον δικό τους τρόπο συμπεριφοράς, τρόπο ενδυμασίας, και δύσκολα καθορίζονται από τους άλλους. Γενικά, είναι απλοί και ευθείς ως άνθρωποι. Λατρεύουν δε, την ανεξαρτησία.

Τα μεγαλύτερα ελαττώματα που διακρίνουν τους Κριούς είναι ο εγωισμός και η ανυπομονησία. Η παρορμητικότητά τους, τους οδηγεί σε βιαστικές κινήσεις και πολλές φορές γίνονται επιπόλαιοι. Παρ' όλα αυτά έχουν την ικανότητα να διαφεύγουν από τις δυσκολίες. Οι Κριοί είναι σαν τα μικρά παιδιά. Στην ανάγκη τους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους συχνά αδιαφορούν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων. Πολλές φορές κάνουν πράγματα χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις τους επάνω στους άλλους. Η ανάγκη τους για ελευθερία τους φέρνει αντιμέτωπους με τους ''περιορισμούς''. Δύσκολα θα δεχθούν να υπακούσουν.Αν επιθυμήσουν κάτι, μπορούν να γίνουν τραχείς, εριστικοί, ακόμη και αδυσώπητοι, προκειμένου να το αποκτήσουν. Πολλές φορές, όταν παίρνουν ρίσκα, αδιαφορούν για τους κανόνες, πιστεύοντας ότι το ένστικτό τους είναι σωστότερο, οπότε καταλήγουν να παραβιάζουν αρκετούς από αυτούς. Η έλλειψη διπλωματικότητος των Κριών στον χειρισμό των περιορισμών που προβάλλονται από τους άλλους, τους οδηγεί πάντα σε απότομες και οξύθυμες συμπεριφορές. Κάποιες φορές έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους. Η ανυπομονησία τους είναι θρυλική! Αρκούνται να κάνουν πράγματα που έχουν μικρή διάρκεια, διότι μετά από λίγο το ενδιαφέρον τους ατονεί. Θυμώνουν πολύ εύκολα, αλλά γρήγορα ηρεμούν. Το θέμα είναι πως γίνονται απίστευτα άγριοι, όταν θυμώνουν. Συνήθως ο θυμός κρύβει το συναίσθημα κατωτερότητας, το οποίο συχνά τους διέπει. 

 

aries man small

Ο Άνδρας-Κριός είναι γοητευτικός, δυνατός, σίγουρος για τον εαυτό του και πάντα έτοιμος να δοκιμάσει κάτι νέο και συναρπαστικό. Ο γεμάτος ενέργεια άνδρας Κριός, θέλει να έχει προκλήσεις, είτε στην προσωπική του ζωή είτε στην επαγγελματική. Είναι ικανός να σηκωθεί από τα άγρια χαράματα προκειμένου να κάνει την γυμναστική του, να ξεκινήσει την εργασία του, ή να δοκιμάσει κάτι καινούριο.

Είναι χαρισματικός και έχει ηγετικές ικανότητες. Διαθέτει χαρακτήρα, συνέχεια παίρνει πρωτοβουλίες, και δεν φοβάται να εξερευνήσει το άγνωστο.

Έχει απίστευτη εσωτερική δύναμη! Ακόμα κι αν αποφασίσει να τα βάλει με όλον τον κόσμο, το πιθανότερο είναι να κερδίσει. Για αυτό, όποιος αποφασίσει να τα βάλει μαζί του θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές. Η επιθετικότητα, η ζωτικότητα, και η προθυμία του για αγώνα, είναι ικανά να εξαντλήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η ενέργεια που αποπνέει είναι ικανή να συνεπάρει όλους όσους συναναστρέφονται μαζί του.

Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά είναι αρκετά ευαίσθητος. Μπορεί να κάνει τα πάντα για μην δείχνει ότι είναι αδύναμος, αλλά αν καταφέρεις κάποιος και κερδίσει την εμπιστοσύνη του, του είναι αδύνατο να κρύψει ότι νοιάζεται μονάχα για τον εαυτό του.

Όσο έξυπνος κι αν είναι, σπανίως βάζει το μυαλό του να εργασθεί. Προτιμά να βασίζεται στα ένστικτα και την παρόρμησή του. Άλλοτε γίνεται πεισματάρης και άλλοτε επιλέγει την αισιοδοξία από αυτό που ορίζει η πραγματικότητα.

Η υπομονή δεν είναι χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Οτιδήποτε πάει αργά, το βαριέται.

Σπανίως μπορεί να συνεννοηθεί με τον οποιονδήποτε, καθώς με το μόνο άτομο που τα βρίσκει είναι ο εαυτός του.

aries female small

Η γυναίκα-Κριός δεν είναι απλά παρορμητική, αλλά μία γυναίκα που ζει την ζωή της σε υψηλές στροφές. Για αυτό άλλωστε αναλαμβάνει περισσότερα από όσα μπορεί να διεκπεραιώσει. Ζει για τις προκλήσεις, αλλά έχει την τάση να ξεκινά καινούριες πριν ολοκληρώσει τις προηγούμενες.

Είναι αισιόδοξη, κοιτάζει πάντα μπροστά και ελάχιστα πίσω.

Είναι γεννημένη αρχηγός. Δεν είναι από εκείνες τις γυναίκες που δέχονται εύκολα την κριτική. Θα βγει μπροστά και θα υπερασπίσει δυναμικά τον εαυτό της.

Δεν έχει πρόβλημα όταν την μιμούνται οι άλλες γυναίκες. Θυμώνει όμως με εκείνες που προσπαθούν να το κάνουν κρυφά.

Μην απορήσετε και μην παρεξηγηθείτε μαζί της εάν μιλά δυνατά κι επιθετικά. Αυτός είναι ο τρόπος που μιλά.

Δεν είναι από τις γυναίκες που κρύβουν τις σκέψεις τους. Αυτό που έχουν να πουν, το λένε ευθέως.

Δεν φημίζεται για την υπομονή της. Επειδή κανείς δεν μπορεί να διακρίνει πότε μία γυναίκα-Κριός μιλάει για τα συναισθήματά της, εκνευρίζεται τόσο με τον εαυτό της, όσο και με τους άλλους. Τότε είναι που χρειάζεται χώρο και χρόνο. Αν δεν έχει πίεση, μπορεί να λύσει τα θέματά της από μόνη της.

Παρότι είναι επιθετική, έχει ζεστή καρδιά. Αν αγαπήσει κάποιο άτομο, θα δώσει και την ψυχή της. Κανένας όμως δεν θα πρέπει να την θεωρήσει δεδομένη.

Η όρεξή της για σεξ είναι ακόρεστη.

Το μεγαλύτερο ελάττωμά της, είναι πως δεν αφήνει εύκολα τους άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει για εκείνους. Συνήθως καταλήγει να ανακατεύεται στις ζωές των άλλων δίνοντάς τους οδηγίες για το τί πρέπει να κάνουν.

 


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Περισσότερα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Ένας κλάδος της Αστρολογίας που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, είναι οι Απλανείς Αστέρες.

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι πλανήτες στην κίνησή τους  μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, σχηματίζουν όψεις μεταξύ τους. Επειδή όμως είναι τέτοιος ο αριθμός τους αναγκαστικά σχηματίζουν σύνθετες όψεις, που όταν αυτές έχουν την μορφή ενός γεωμετρικού σχήματος, ονομάζονται Πλανητικοί Σχηματισμοί.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Drops of Nature

drops new
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan