Πρόσωπα & Γεγονότα

 10ο Ζώδιο (21/12-20/1)

Τετραπλότητα : Παρορμητικό

Τριπλότητα : Γη

Κυβερνήτης : Κρόνος

Πολικότητα : Καρκίνος

Χρώμα : Σκούρο γκρι, σκούρο καφέ, μαύρο

Άλατα : Φωσφορικό ασβέστιο, φθοριούχο ασβέστιο

Λίθοι-Κρύσταλλοι : Τυρκουάζ, αμέθυστος, όνυξ, οψιδιανός, σιδηροπυρίτης

Αιθέρια Έλαια : Σανταλόξυλο, λεβάντα, χαμομήλι, ματζουράνα, βετιβέρ, περγαμόντο, γιασεμί

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Πρακτικός, συνετός, φιλόδοξος, πειθαρχημένος, υπομονετικός, προσεκτικός.

Αρνητικά: Απαισιόδοξος, αδιάλλακτος, μοιρολατρικός, φιλάργυρος

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου του Αιγόκερω είναι γεννημένοι ενήλικες ακόμη κι όταν είναι παιδιά. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ τους καθώς μεγαλώνοντας γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Οι Αιγόκεροι χαρακτηρίζονται από την φιλοδοξία τους και διάθεσή  τους να επιτύχουν. Για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς που έχουν θέσει, θα δείξουν σύνεση, οργανωτικότητα και πάνω από όλα, σοβαρότητα. Θέλουν να κάνουν πάντα το σωστό για αυτό ακολουθούν την συμβατική οδό. Είναι πολύ εργατικοί, έξυπνοι και πειθαρχημένοι. Θα προσπαθούν πάντα να τα καταφέρουν και δεν είναι από εκείνα τα άτομα που θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα με τις πρώτες αναποδιές. Ανεξάρτητα από ό,τι κάνουν στην ζωή τους, σκοπός τους είναι να κερδίσουν τον σεβασμό των άλλων, για αυτό είναι και πολύ αξιοπρεπείς. Τους αρέσει η δύναμη και για αυτό θα διεκδικήσουν θέσεις εξουσίας.Θα ενοχληθούν πάρα πολύ αν υπάρχουν δυσμενή σχόλια για το πρόσωπό τους. Επίσης, χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα είναι, η απίστευτη αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουν, ειδικά του αντισυμβατικού, η ικανότητά τους στα μαθηματικά και στην μουσική. Και αφού συμβούν όλα αυτά, στο τέλος της ημέρας, οι Αιγόκεροι θα παρατήσουν τα πάντα και θα ασχοληθούν με τις τρυφηλές στιγμές που προσφέρει η ζωή, όπως το φαγητό, ο έρωτας, τα αντικείμενα που προσδίδουν κύρος (και τα οποία έχουν διαχρονική αξία), ακόμη κι η ανάγνωση της κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού τους (διότι το χρήμα έχει την αξία του για εκείνους)! 

Στα αρνητικά τους γνωρίσματα συγκαταλέγεται η περιορισμένη κοινωνικότητα, η απαισιοδοξία, οι αναστολές και η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως. Λόγω του συντηρητισμού τους, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για γνωριμίες, για αυτό έχουν έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων που τους θεωρούν φίλους. Η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως δημιουργεί τόσο αναστολές όσο και πολύ γκρίνια, ειδικά στους Αιγόκερους εκείνους που έχουν προσπαθήσει να επιτύχουν αλλά με το πέρας του χρόνου δεν έχουν καταφέρει κάτι αξιόλογο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως κρύβεται κάτω από μία έντονη οκνηρία. Εάν έχουν υποστεί κακή πράξη από κάποιο άλλο άτομο, ακόμη και αν υπάρχει περάσει χρόνος από εκείνη την στιγμή, δύσκολα θα την ξεχάσουν.Οι Αιγόκεροι είναι άνθρωποι που το μυαλό τους είναι προσανατολισμένο στην απόκτηση δύναμης, χρημάτων και εξουσίας. Για αυτό άλλωστε δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Πολύ δύσκολα θα σταματήσουν από ό,τι κάνουν για να χαλαρώσουν. Στην ανάγκη τους για αναγνώριση και κοινωνική καταξίωση, οι Αιγόκεροι δεν θα διστάσουν να γίνουν σκληροί και αριβίστες. Επίσης, αν και διαθέτουν χιούμορ, δύσκολα θα πει κανείς ότι έχουν θερμή προσωπικότητα.

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Humphrey Bogart, Marlene Dietrich, Elvis Presley, Janis Joplin, Marilyn Manson, Anthony Hopkins, Mel Gibson, J.R.R Tolkien, Stephen Hawking, Richard Nixon, Benjamin Franklin, Louis Pasteur, Edgar Allan Poe, Stan Lee, Ευάγγελος Βενιζέλος, Τζένη Καρέζη, Αριστοτέλης Ωνάσσης κ.α


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Περισσότερα

ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Ένας κλάδος της Αστρολογίας που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, είναι οι Απλανείς Αστέρες.

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι πλανήτες στην κίνησή τους  μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, σχηματίζουν όψεις μεταξύ τους. Επειδή όμως είναι τέτοιος ο αριθμός τους αναγκαστικά σχηματίζουν σύνθετες όψεις, που όταν αυτές έχουν την μορφή ενός γεωμετρικού σχήματος, ονομάζονται Πλανητικοί Σχηματισμοί.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Drops of Nature

drops new
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan