Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

«Είμαι Κριός. Ταιριάζω με Παρθένο;», «Τί θέλουν οι Λέοντες από τις σχέσεις τους;», «Πώς λειτουργούν οι Τοξότες μέσα στις σχέσεις;». Καθημερινά ερωτήματα στα οποία δίνουμε απαντήσεις! Στο παρόν άρθρο θα δούμε πώς σχετίζονται  τα ζώδια και πως μπορούν να συνδυάζονται.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες από την φύση τους. Κάθε ζώδιο έχει την δική του ιδιοσυγκρασία όσον αφορά το πώς σχετίζεται με τα υπόλοιπα ζώδια. Υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας ότι κάποια ζώδια μπορούν να σχετίζονται με κάποια συγκεκριμένα και με κάποια όχι; Σαφώς και όχι! Όλοι και όλες μπορούν να σχετιστούν μεταξύ τους. Απλά, σε κάποιους συνδυασμούς ζωδίων η συνύπαρξη είναι πιο εύκολη ενώ σε κάποιους άλλους είναι δυσκολότερη. Υπάρχει μία λεπτομέρεια την οποία θα πρέπει να προσέξετε. Όλα τα ζώδια δυσκολεύονται να κάνουν σχέσεις με συντρόφους τους ιδίου ζωδίου, και αυτό επειδή αργά ή γρήγορα πλήττουν. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι οι σχέσεις μεταξύ Διδύμων και μεταξύ Υδροχόων.

Στις σχέσεις τους οι Κριοί είναι παράφοροι και άμεσοι. Αυτό που έχουν ανάγκη, είναι ένας δυναμικός σύντροφος, ριψοκίνδυνος, γεμάτος ζωντάνια, ώστε να μπορεί να τους ακολουθεί σε κάθε δραστηριότητα της ζωής τους. Ερωτεύονται κεραυνοβόλα και παθιασμένα.  Στις σχέσεις τους θέλουν πάντα να έχουν το πάνω χέρι. Το σεξ είναι σημαντικός παράγοντας για εκείνους. Αν λείπει από την σχέση τους, τότε υποφέρουν και κάνουν και τους ή τις συντρόφους τους να υποφέρουν με την σειρά τους. Πολλές φορές δρουν απερίσκεπτα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις τους στα συναισθήματα των συντρόφων τους. Σε κάποιες περιπτώσεις ασχολούνται τόσο πολύ με τα χόμπυ τους που παραμελούν τους ή τις συντρόφους τους. Επίσης, η ανάγκη τους για ελευθερία, τους δυσκολεύει να μένουν με συντρόφους που τους περιορίζουν. Αν όμως δεσμευτούν, έχοντας αποφασίσει ότι το άτομο που έχουν δίπλα τους είναι το ιδανικό για εκείνους, τότε εμφανίζουν ένα άλλο πρόσωπο. Πρώτα από όλα, γίνονται πρακτικοί. Δεν υπάρχει δουλειά του σπιτιού που να μην θέλουν να την κάνουν οι ίδιοι, ειδικά τα μαστορέματα. Ακόμη κι αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν κάποιον ειδικό, θα προτιμήσουν να το κάνουν μόνοι τους. Με τον χρόνο γίνονται πιο ρομαντικοί με το ταίρι τους.

Οι Κριοί μπορούν να συνυπάρξουν ευκολότερα με Λέοντες και Τοξότες. Εύκολα μπορούν να είναι με Δίδυμους. Με τους Υδροχόους έχουν πολύ έντονη σχέση, στην οποία δεν βαριούνται ποτέ. Δύσκολα περνούν με τους Ταύρους, τους Καρκίνους, τους Αιγόκερους και τους Ιχθύες. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Ζυγούς. Με τους Παρθένους και τους Σκορπιούς έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Η σταθερότητα, ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας είναι από τους σημαντικότερους λόγους για να προχωρήσουν οι Ταύροι σε μία σχέση. Είναι πολύ γενναιόδωροι με τους συντρόφους τους, τόσο συναισθηματικά όσο και υλικά, παρέχοντας τους όλη την ασφάλεια που χρειάζονται. Όταν παντρευτούν δεν θα διακινδυνεύσουν την σταθερότητα της σχέσεως τους παραμένοντας εκούσια πιστοί. Ακόμα και αν απογοητευτούν από το συντροφικό τους πρόσωπο δύσκολα θα κάνουν κινήσεις για χωρισμό, επιλέγοντας τον δρόμο της υπομονής, ακόμη και αν αισθάνονται δυστυχισμένοι. Δεν αντέχουν με τίποτα τις εντάσεις μέσα στις σχέσεις τους και προσπαθούν να τις αποφύγουν με κάθε ευκαιρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν αναγκαστούν να εμπλακούν θα κάνουν πίσω. Αυτό που έχουν να πουν θα το πουν με πάσα ειλικρίνεια, καθώς με τον έρωτα και τις σχέσεις δεν παίζουν. Ένα από τα λάθη που κάνουν συχνά είναι να πιστεύουν ότι το ταίρι τους αποτελεί κτήμα τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι θα έχουν καλύτερη σχέση εάν παρέχουν στο άτομο που έχουν δίπλα τους χρόνο και χώρο για εκείνους. Συχνά αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην εργασία τους, με την δικαιολογία ότι φέρνουν περισσότερα έσοδα κι έτσι έχουν μία σχετική άνεση, με αποτέλεσμα να αμελούν το ταίρι τους. Ο γάμος και η οικογένεια είναι το μέσο που χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν παιδιά, τα οποία λατρεύουν και θέλουν να αποκτήσουν πολλά.

Οι Ταύροι μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με Παρθένους και Αιγόκερους, ενώ εύκολα μπορούν να είναι με τους Ιχθύες. Με τους Καρκίνους έχουν μία υπέροχη σχέση καθώς αντιλαμβάνονται ποίον έχουν απέναντί τους και τι έχει να προσφέρει ο ένας στον άλλον. Δύσκολα περνούν με τους Δίδυμους, τους Λέοντες, τους Υδροχόους και τους Κριούς. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Σκορπιούς. Με τους Ζυγούς και τους Τοξότες έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Στις σχέσεις τους οι Δίδυμοι παραμένουν ανάλαφροι και δύσκολα ικανοποιούνται από μία μονογαμική σχέση. Ζουν την ζωή τους σε ξέφρενους ρυθμούς, περνώντας από την μία ασχολία στην άλλη σχεδόν ακαριαία. Δεν μπορούν την βαρεμάρα με τίποτα. Συχνά, για να δείξουν ενδιαφέρον, ζητούν την γνώμη των συντρόφων τους την οποία σχεδόν αμέσως σταματούν προκειμένου να πουν την δική τους. Συχνά μιλάνε ακατάπαυστα. Όλα αυτά κάνουν την συμβίωση με έναν Δίδυμο δύσκολη αλλά κι ενδιαφέρουσα. Οι περισσότεροι και περισσότερες που μπλέκουν με Δίδυμους στο τέλος τους κατηγορούν για έλλειψη συναισθημάτων και για επιπολαιότητα. Ο Δίδυμοι προβληματίζονται από τα συναισθήματά τους, τα οποία δεν εμπιστεύονται, και προσπαθούν να τα εξορθολογήσουν με κάθε ευκαιρία. Η σχέση με έναν Δίδυμο πραγματικά είναι περιπέτεια. Συχνά κάνουν πράγματα που προκαλούν απρόσμενες εξελίξεις, κλονίζοντας έτσι την σχέση τους. Αυτό που θέλουν από έναν άλλον άνθρωπο προκειμένου να είναι μαζί είναι επικοινωνία και διανοητικές προκλήσεις. Όσο και να θέλουν να μείνουν σε μία σχέση ή παντρεμένοι, αργά ή γρήγορα πλήττουν. Για να παραμείνουν σε έναν γάμο θα πρέπει πρώτον, να μπορούν να επικοινωνούν με το συντροφικό τους πρόσωπο, δεύτερον, να μπορούν να γελάνε μαζί και, τρίτον, το συντροφικό τους πρόσωπο να τους αφήνει ελευθερία κινήσεων.

Οι Δίδυμοι μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Ζυγούς. Με τους Υδροχόους έχουν τρέλλα, καθώς τα βρίσκουν σε όλα τα επίπεδα, πέρα από το γεγονός ότι και οι δύο λατρεύουν την ανεξαρτησία τους. Εύκολα μπορούν να είναι με Λέοντες και Κριούς. Δύσκολα περνούν με τους Ταύρους, τους Καρκίνους, τους Παρθένους και τους Ιχθύες. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Τοξότες. Με τους Σκορπιούς και τους Αιγόκερους έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Οι Καρκίνοι προτιμούν τις μόνιμες σχέσεις. Μόνο όταν είναι δεσμευμένοι μπορούν να βγάλουν τον συναισθηματισμό και την αγάπη τους. Αν και θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια και να αποκτήσουν παιδιά, δεν έλκονται τόσο από τον γάμο. Αγαπάνε ολόψυχα τα συντροφικά τους πρόσωπα, τα οποία θέλουν να φροντίζουν και να υποστηρίζουν. Είναι αρκετά ευρηματικοί στο πώς δείχνουν την αγάπη τους στο ταίρι τους. Ψάχνουν συνέχεια αφορμές για να περάσουν ρομαντικές στιγμές με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους προκειμένου να κρατήσουν άσβεστη την φωτιά του έρωτά τους. Οι Καρκίνοι θεωρούνται από τα πιο πιστά ζώδια. Ο φόβος τους όμως μην τους εγκαταλείψουν τους κάνει να προσκολλούνται επάνω στο συντροφικό τους πρόσωπο. Επίσης, η ανησυχία τους στο τέλος καταντά παράλογη, δημιουργώντας έτσι άγχος τόσο σε εκείνους όσο και στο ταίρι τους. Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι οι γονείς τους και η πατρική τους οικογένεια θα παίζουν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις τους, ακόμη κι αν είναι παντρεμένοι με παιδιά.

Οι Καρκίνοι μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Σκορπιούς. Με τους Ιχθύες μπορούν να έχουν υπέροχες σχέσεις επειδή γνωρίζουν ενστικτωδώς τι θέλουν ο ένας από τον άλλον. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η προσφορά και η φροντίδα. Εύκολα μπορούν να είναι με Ταύρους και Παρθένους. Δύσκολα περνούν με τους Κριούς, τους Δίδυμους, τους Λέοντες και τους Ζυγούς. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Αιγόκερους. Με τους Τοξότες και τους Υδροχόους έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Στις σχέσεις τους οι Λέοντες είναι πιστοί, αφοσιωμένοι και τα δίνουν όλα για τους συντρόφους τους. Όταν είναι καλά ψυχολογικά ή νιώθουν καλά με την σχέση τους, μπορούν να γίνουν δοτικοί, παθιασμένοι, περιποιητικοί, υποστηρικτικοί έναντι των συντροφικών τους προσώπων. Όταν όμως δεν είναι καλή η ψυχολογία τους ή η σχέση τους καταρρέει, τότε γίνονται αλαζόνες, κυριαρχικοί και ζηλόφθονες. Αν και δεν το κάνουν επίτηδες, με την πάροδο του χρόνου έχουν την τάση να αναλαμβάνουν τα ηνία της σχέσεώς τους, δυστυχώς εις βάρος της συντροφικότητας που κανονικά πρέπει να υπάρχει. Αυτό που κάνει τους Λέοντες ιδανικούς συντρόφους είναι ότι αν κάποιος έχει φιλοδοξίες και θέληση να πετύχει, ο Λέοντας με την ισχυρή του προσωπικότητα θα προσπαθήσει να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου το ταίρι του να πετύχει σε αυτό που έχει στον νου του. Εκεί που μπορεί να πιάσει τον σύντροφο απογοήτευση, ο Λέοντας θα είναι εκεί να τον βοηθήσει να συνεχίσει να παλεύει. Αν και θέλουν μόνιμους συναισθηματικούς δεσμούς, είναι δύσκολο να παντρευτούν διότι λατρεύουν την ελευθερία τους! Το κίνητρο που έχουν οι Λέοντες για το γάμο, είναι η απόκτηση απογόνων.

Οι Λέοντες μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Κριούς. Με τους Τοξότες περνούν καταπληκτικά επειδή και οι δύο θέλουν να προοδεύουν. Έτσι ο ένας βοηθάει τον άλλον να πετυχαίνει τους στόχους του, και να διασκεδάζουν μαζί την κοινή τους πορεία. Εύκολα μπορούν να είναι με Δίδυμους και Ζυγούς. Δύσκολα περνούν με τους Ταύρους, τους Καρκίνους, τους Παρθένους και τους Σκορπιούς. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Υδροχόους. Με τους Αιγόκερους και τους Ιχθύες έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Στις σχέσεις τους οι Παρθένοι είναι πολύ δοτικοί και πολύ πρόθυμοι να προσφέρουν τα πάντα στους συντρόφους τους. Τους αρέσουν οι σταθερές σχέσεις, και ιδιαίτερα εκείνες που έχουν μία ρουτίνα στην καθημερινότητα τους. Με την πάροδο του χρόνου, αναδύεται το μεγάλο τους ελάττωμα μέσα στις σχέσεις και δεν είναι κάποιο άλλο από αυτό της γκρίνιας. Συχνά γίνονται επικριτικοί με το ταίρι τους. Κάποια στιγμή, εάν διαπιστώσουν ότι έχουν αποκτήσει εμμονή με τα ελαττώματα του συντρόφου τους θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, διότι πολλές φορές πίσω από την επίκριση κρύβονται οι δικές τους αδυναμίες κι ελλείψεις. Στην ανάγκη τους να φροντίζουν τους ανθρώπους τους, κάνουν πολλές θυσίες. Ο τύπος συντρόφου τον οποίο οι Παρθένοι χρειάζονται, είναι ένα πρόσωπο στο οποίο θα μπορούν να στηρίζονται επάνω του και το οποίο θα τους συγκροτεί την σκέψη όταν εκείνη χάνεται στις λεπτομέρειες και στο άγχος. Πέρα από όλα αυτά, έχουν την ικανότητα να προσφέρουν χαρά και ζωντάνια στους άλλους. Αν έχουν ένα ταίρι το οποίο είναι επικοινωνιακό και τους αφήνει να εκδηλώνουν την περιέργειά τους, τότε πραγματικά μπορούν να μείνουν για πάντα μαζί του.

Οι Παρθένοι μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Αιγόκερους. Με τους Ταύρους έχουν ιδανικό ταίριασμα καθώς και οι δύο είναι πρακτικοί χαρακτήρες. Όταν αυτά τα δύο ζώδια βρεθούν μαζί αναπτύσσουν δεσμούς αφοσίωσης. Εύκολα μπορούν να είναι με Καρκίνους και Σκορπιούς. Δύσκολα περνούν με τους Δίδυμους, τους Λέοντες, τους Ζυγούς και τους Τοξότες. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Ιχθύες. Με τους Κριούς και τους Υδροχόους έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

 

Οι Ζυγοί είναι το κατ' εξοχήν ζώδιο των σχέσεων. Επιζητούν διακαώς να βρίσκονται σε σχέση, αν και η αναποφασιστικότητά τους γίνεται αρκετά κουραστική για τους συντρόφους τους. Όταν βρίσκονται σε σχέση πραγματικά ανθίζουν. Τότε είναι που νιώθουν ότι κατακτούν την ψυχολογική ισορροπία που χρειάζονται αλλά και μία εσωτερική ικανοποίηση. Αν και απεχθάνονται τους διαπληκτισμούς, εν τούτοις τους προκαλούν για να διαπιστώσουν κατά πόσο ο σύντροφός τους τους αγαπά, κάτι το οποίο είναι ενοχλητικό για τους άλλους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι όταν το κάνουν αυτό παίζουν ένα επικίνδυνο παιγνίδι, το οποίο μπορεί να απομακρύνει το ταίρι τους επειδή δεν θα αντέξει αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ γενναιόδωροι, αλλά τα κίνητρά τους δεν είναι άδολα. Ό,τι δίνουν το δίνουν με σκοπό να λάβουν τρυφερότητα από τον ή την σύντροφό τους. Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα τους, εάν τύχει και διαψευσθούν οι προσδοκίες που έτρεφαν για το συντροφικό τους πρόσωπο, πέφτουν σε μελαγχολία και βαθύτατη απογοήτευση, από την οποία θέλουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνέλθουν. Επίσης, όταν βολευτούν σε μία σχέση, αργά αλλά σταθερά παραδίδουν τον έλεγχο τον αποφάσεων στο ταίρι τους.

Οι Ζυγοί μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Υδροχόους. Με τους Δίδυμους αναπτύσσουν μία ιδιόμορφη αλλά καλή σχέση. Και οι δύο εκτιμούν τα πνευματικά χαρίσματα αλλά και την ανάγκη να υπάρχει ηρεμία και γαλήνη μέσα στην σχέση τους. Εύκολα μπορούν να είναι με Λέοντες και Τοξότες. Δύσκολα περνούν με τους Καρκίνους, τους Παρθένους, τους Σκορπιούς και τους Αιγόκερους. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Κριούς. Με τους Ταύρους και τους Ιχθύες έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Στις σχέσεις τους οι Σκορπιοί είναι πιστοί και αγαπούν πραγματικά. Η αποφασιστικότητα τους εκφράζεται πιο ορμητικά όταν αποφασίσουν ότι είναι έτοιμοι να δοθούν ολόψυχα σε έναν άνθρωπο. Θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να πετύχει η σχέση τους, κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνους να έχουν κοινές δραστηριότητες με το ταίρι τους διότι έτσι νιώθουν ότι είναι πραγματικά μαζί. Επίσης, είναι βασική προϋπόθεση για εκείνους να μην χαθεί η σεξουαλική χημεία του ζευγαριού. Οι Σκορπιοί είναι από τους ανθρώπους που δυσκολεύονται αφάνταστα να χωρίσουν, ακόμη και όταν κάνουν λάθος επιλογή συντρόφου. Ως σύζυγοι, είναι τυπικοί και υποδειγματικοί. Όσο και να λατρεύουν τον ή την σύντροφό τους χρειάζονται στιγμές ηρεμίας, απομόνωσης και ησυχίας. Επίσης, όσο και να παλεύουν οι σύντροφοι των Σκορπιών να τους κάνουν να ανοικτούν, ματαιοπονούν. Οι Σκορπιοί είναι από εκείνα τα ζώδια που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για την πρόοδο των οικογενειών τους. Αγαπούν πολύ τα παιδιά και θέλουν να κάνουν πολλά. Τα αρνητικά χαρακτηριστικά που εκδηλώνουν όταν βρίσκονται σε σχέση είναι η διάθεσή τους να διατάζουν και η ζήλεια.

Οι Σκορπιοί μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Ιχθύες. Με τους Καρκίνους τα πράγματα γίνονται εκρηκτικά επειδή και τα δύο ζώδια έχουν βαθιά και έντονα συναισθήματα. Αυτό το δέσιμο τους κάνει εξαιρετικά αφοσιωμένους ο ένας στον άλλον. Εύκολα μπορούν να είναι με Παρθένους και Αιγόκερους. Δύσκολα περνούν με τους Λέοντες, τους Ζυγούς, τους Τοξότες και τους Υδροχόους. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Ταύρους. Με τους Κριούς και τους Δίδυμους έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις, είναι όμως σχέσεις που μπορούν να επηρεάσουν ριζικά τις ζωές τους.  

Οι Τοξότες δεν είναι ιδιαίτερα δεκτικοί στις σχέσεις και στον γάμο επειδή αυτό σημαίνει περιορισμό της ελευθερίας τους. Αν και τους αρέσει η αγάπη, η στοργή και η συντροφικότητα, δεν μπορούν να αισθανθούν άνετα νιώθοντας ότι κάποιος τους εξουσιάζει. Παρ' όλα αυτά, είναι αρκετά δοτικοί και αγαπούν πραγματικά! Τα κοινά ενδιαφέροντα είναι η μοναδική προϋπόθεση για τους Τοξότες προκειμένου να προχωρήσουν σε μόνιμη σχέση. Αποφεύγουν να κάνουν σχέσεις μέσα από την δουλειά διότι θέλουν να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με το ταίρι τους. Αν και τους αρέσει το σεξ, αυτό δεν αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για να είναι μαζί καιρό με κάποιον άλλον άνθρωπο. Πρέπει να περνάνε καλά μαζί, να χαίρονται, να διασκεδάζουν, να γελούν. Με τίποτα δεν αντέχουν να έχουν δίπλα τους κάποιον ή κάποια που να τους βαραίνει την ψυχολογία. Δεν θα αντέξουν επίσης αν κάποια στιγμή το ταίρι τους αρχίζει να τους ρωτά που πηγαίνουν, τι ώρα επιστρέφουν, γιατί ασχολούνται με τους φίλους τους ή με τα χόμπυ τους, ενώ θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τον ή την σύντροφό τους. Σε αυτήν την περίπτωση τρελλαίνονται, και αργά ή γρήγορα φεύγουν. Δεν θέλουν τα παιδιά και τις ευθύνες που απορρέουν από εκείνα.  Η τεκνοποίηση είναι μία διαδικασία την οποία την κάνουν με μισή καρδιά. Συνήθως δεν κάνουν κανένα παιδί ή μόνο ένα.

Οι Τοξότες μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Λέοντες. Με τους Κριούς έχουν πραγματικά μία καυτή σχέση, τόσο σεξουαλικά όσο και από το γεγονός ότι και οι δύο λατρεύουν την περιπέτεια. Εύκολα μπορούν να είναι με Ζυγούς και Υδροχόους. Δύσκολα περνούν με τους Παρθένους, τους Σκορπιούς, τους Αιγόκερους και τους Ιχθύες. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Δίδυμους. Με τους Ταύρους και τους Καρκίνους έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις που σημαδεύουν τις ζωές τους.  

Στις σχέσεις τους οι Αιγόκεροι είναι πολύ συντηρητικοί και σε αντίθεση με άλλα ζώδια, δεν πέφτουν με τα μούτρα σε μία σχέση. Προτιμούν πρώτα να περάσουν το στάδιο της φιλίας και μετά αν δουν ότι ταιριάζουν θα προσχωρήσουν στην επόμενη φάση. Είναι άνθρωποι που δεν δείχνουν εύκολα τα συναισθήματά τους για αυτό και θέλουν να υπάρξει πρώτα οικειότητα με το άλλο άτομο. Από την στιγμή που νιώσουν σίγουροι για την επιλογή τους θα προχωρήσουν σε σχέση. Γενικά είναι πιστοί προς τους συντρόφους τους. Έχουν την τάση να επιλέγουν για συντρόφους άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία από εκείνους ή άτομα που μπορεί να αναπληρώσουν κάποιο από το γονεϊκό πρότυπο το οποίο τους έλειψε. Παρ' όλα αυτά, μόλις επιλέξουν τον σύντροφό τους θα πράξουν το σωστό, δηλαδή θα παντρευτούν. Όμως, δεν θα προχωρήσουν ποτέ μία κατάσταση αν δεν έχουν επιτευχθεί πρώτα οι φιλοδοξίες τους και πάνω από όλα η υλική και χρηματική αυτοδυναμία. Οι φιλοδοξίες τους θα συνεχίσουν να τους απασχολούν ακόμη και πέρα από τον γάμο με αποτέλεσμα να αρχίσουν να αμελούν τις υποχρεώσεις που έχουν ως προς το άλλο άτομο. Η εμμονή για τα χρήματα ή για τον ρόλο του κουβαλητή που θέλουν να παίζουν, τους οδηγεί σε πολλές ώρες εργασίας και φυσικής απουσίας από το σπίτι. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους αρνητικά γνωρίσματα μέσα σε μία σχέση, είναι η γκρίνια και η απόδοση ευθυνών στους συντρόφους τους για τις δικές τους αποτυχίες.

Οι Αιγόκεροι μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Παρθένους. Με τους Ταύρους έχουν μία καταπληκτική σχέση. Ο ένας λατρεύει τον άλλον, για αυτό είναι από εκείνες τις σχέσεις που δύο άτομα μπορούν να γεράσουν μαζί. Εύκολα μπορούν να είναι με Σκορπιούς και Ιχθύες. Δύσκολα περνούν με τους Κριούς, τους Ζυγούς, τους Τοξότες και τους Υδροχόους. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Καρκίνους. Με τους Δίδυμους και τους Λέοντες έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Οι Υδροχόοι πρώτα θέλουν να γίνουν φίλοι με το υποψήφιο ταίρι τους και μετά να προχωρήσουν σε σχέση. Το βασικό στοιχείο που θα θέσει την βάση για την εξέλιξη της γνωριμίας τους είναι η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων, κάτι το οποίο συμβαίνει μετά από ατελείωτες συζητήσεις.  Στις λίγες φορές που οι Υδροχόοι θα αισθανθούν πραγματικά αγάπη για έναν σύντροφο θα προχωρήσουν σε δέσμευση και σε γάμο. Συνήθως αυτό γίνεται μόνο μία φορά καθώς η επιλογή συντρόφου είναι μία διαρκής αναζήτηση, ενδοσκόπηση και ενδελεχής εξέταση όλων εκείνων που περνούν από την ζωή τους, επιλέγοντας στο τέλος εκείνον που θα σεβαστεί την ανεξαρτησία τους. Τότε και μόνο τότε θα προχωρήσουν στην δημιουργία οικογένειας και στην απόκτηση παιδιών. Θέλουν να περνούν χρόνο με τον σύντροφό τους, αρκεί αυτός να κάνει κάτι διαφορετικό από εκείνους, π.χ. διαφορετικό επάγγελμα. Επιδιώκουν συζητήσεις με τους συντρόφους τους, αρκεί να υπάρχουν πολλά θέματα και ίσως έντονες διαφωνίες. Θέλουν από το ταίρι τους να παίρνει εκείνος την πρωτοβουλία να ανοίγει συζητήσεις διότι διαφορετικά έχουν την αίσθηση ότι κάτι έχει σπάσει στην σχέση τους, οπότε σταδιακά αρχίζουν να σκέφτονται τον χωρισμό. Φροντίζουν και αγαπούν πολύ το ταίρι τους και προσπαθούν να το βοηθήσουν να πετύχει στην ζωή, προσφέροντάς του πληθώρα επιλογών. Ακόμη και όταν υπάρχουν στιγμές που πλήττουν ή διαφωνούν πλήρως, όλα φτιάχνουν αν παραμένουν φίλοι και λειτουργεί καλά η σεξουαλική τους ζωή.

Οι Υδροχόοι μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Ζυγούς. Με τους Δίδυμους έχουν την ιδανική σχέση ασχέτως εάν στον υπόλοιπο κόσμο φαίνεται προβληματική. Από την στιγμή που δουλεύει, δεν δίνουν καμία σημασία στο τι λένε για εκείνους. Εύκολα μπορούν να είναι με Κριούς και Τοξότες. Δύσκολα περνούν με τους Ταύρους, τους Παρθένους, τους Σκορπιούς και τους Ιχθύες. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Λέοντες. Με τους Καρκίνους και τους Παρθένους έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.   

Οι σχέσεις των Ιχθύων είναι ένα απίστευτο σήριαλ. Διατηρούν την κεκτημένη ταχύτητα από την αρχική γνωριμία, με αποτέλεσμα να έχουν έντονη ρομαντική διάθεση ακόμη και μετά από πολύ καιρό. Οι ανάγκες των συντρόφων τους γίνονται αυτοσκοπός, φροντίζοντας πάντα να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Ανησυχούν πάντα αν δουν την παραμικρή αλλαγή στην διάθεση των συντρόφων τους και προσπαθούν να συζητήσουν μαζί τους. Αν δεν τα καταφέρουν, αλλάζουν πάντα θέμα για να αποφύγουν την αρνητική ένταση. Οι σύντροφοι των Ιχθύων θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αδύνατον να τους ελέγξουν. Αν μάλιστα έχουν και κάποιο ταλέντο θα πρέπει να τους αφήνουν να το καλλιεργήσουν, ειδάλλως μπορεί να πάθουν παράκρουση. Είναι υπερβολικά πιστοί και θα κάνουν τα πάντα για το ταίρι τους, αρκεί να μην τους προδώσουν ή να προσπαθήσουν να τους ελέγξουν. Στα άσχημα χαρακτηριστικά που αναπτύσσουν μέσα στις σχέσεις είναι η τάση τους για ψέμα και η αναβλητικότητά τους. Το ψέμα αναπτύσσεται είτε επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν το ταίρι τους είτε στους ίδιους τους εαυτούς τους όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Η δε αναβλητικότητα τους, γίνεται αφόρητα εκνευριστική, ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπιστούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της καθημερινότητος. Αποφεύγουν να παίρνουν αποφάσεις, για αυτό προσπαθούν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες στο ταίρι τους.

Οι Ιχθύες μπορούν να συνυπάρχουν ευκολότερα με τους Καρκίνους. Με τους Σκορπιούς έχουν μία ιδιαίτερη σχέση. Ο ένας αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς τον άλλον, τι σκέφτονται και τι επιθυμούν. Σκοπός τους είναι να εντρυφήσουν στα ενδότερα των ψυχών τους σε ένα ταξίδι που δεν έχει τέλος. Εύκολα μπορούν να είναι με Ταύρους και Αιγόκερους. Δύσκολα περνούν με τους Κριούς, τους Δίδυμους, τους Τοξότες και τους Υδροχόους. Πολύ δύσκολη είναι η συμβίωση με τους Παρθένους. Με τους Λέοντες και τους Ζυγούς έχουν υπερβολικά δύσκολες σχέσεις αλλά είναι σχέσεις ζωής.  


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan