Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Ο γάμος είναι από τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή ενός ανθρώπου, και όπως όλες τις στιγμές μας, έτσι και αυτή για να δημιουργηθεί αρχικά, να εξελιχθεί στην συνέχεια της και να ολοκληρωθεί  τελικά κατά το ευκταίο για κάθε έναν από εμάς συντρέχουν και συμμετέχουν διάφοροι αστρολογικοί παράγοντες. Από την μία υπάρχουν οι πλανητικές θέσεις που δείχνουν την προδιάθεση του κάθε ατόμου στον τομέα της επιλογής συντρόφου, από την άλλη η Συναστρία μεταξύ των δύο ατόμων που δείχνει τον συσχετισμό τους, την αρμονική ή δυσαρμονική συνύπαρξη τους σε γάμο και φυσικά η πολύ καλή μελέτη του Εβδόμου Οίκου ενός ωροσκοπίου.


Οι Πλανήτες

Οι Πλανήτες μέχρι τον Δία (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) μας δείχνουν τί χρειάζεται ο καθένας μας προκειμένου να πλησιάσει έναν άλλον άνθρωπο.

Ο Δίας και ο Κρόνος δείχνουν εάν ένα άτομο είναι έτοιμο να δεχθεί τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την κοινωνία.

Οι Εξωκρόνιοι πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) επηρεάζουν το άτομο κυρίως στον οίκο του ωροσκοπίου του. Όμως είναι υπεύθυνοι για τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ ατόμων διαφορετικών γενεών αλλά και για εξωγενείς καταστάσεις, τις οποίες το άτομο καλείται να αντιμετωπίσει χωρίς να έχει έλεγχο επάνω τους.


Συναστρία

Οι σχέσεις, όλων των μορφών, καλύπτονται από τον κλάδο της Αστρολογίας που ονομάζεται «Συναστρία». Η Συναστρία είναι η σύγκριση των ωροσκοπίων δύο ατόμων. Από εκεί παίρνουμε πληροφορίες για το πώς επικοινωνούν μεταξύ τους, πώς βλέπουν ο ένας τον άλλον, και τί τους καλύπτει προκειμένου να βρεθούν σε σχέση. Οι όψεις μεταξύ των πλανητών των δύο ωροσκοπίων δείχνουν τον βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Ο σημαντικότερος πλανήτης σε μία συναστρία είναι ο Κρόνος, καθώς είναι υπεύθυνος για το πόσο μία σχέση μπορεί να παραμείνει σταθερή μέσα από δυσκολίες.


Ο Έβδομος Οίκος

Ο Έβδομος Οίκος αντιπροσωπεύει στο ωροσκόπιο τον τομέα των ανθρωπίνων σχέσεων, και κατ’ επέκτασιν στον γάμο. Η μελέτη του δείχνει πώς ένα άτομο φέρεται όταν βρίσκεται σε σχέση. Το ζώδιο στην ακμή του Εβδόμου Οίκου δείχνει τον τύπο συντρόφου που είναι συμβατός με τον καθένα μας ή τον τρόπο με τον οποίον φερόμαστε όταν βρισκόμαστε σε σχέση. H παρουσία πλανητών στον συγκεκριμένο οίκο χρωματίζει αναλόγως την προσέγγισή μας στις σχέσεις.


Ζώδια και Γάμος

Οι Κριοί είναι φλογεροί και παθιασμένοι, για αυτό καταλήγουν να παντρεύονται νωρίς. Ως ζώδιο είναι καλύτεροι στο να ξεκινούν καταστάσεις παρά να τις διατηρούν, έτσι ο γάμος δεν είναι κάτι το οποίο αναγκαστικά θα κρατήσει μία ζωή. Παρ’ όλο που αγαπούν τις προκλήσεις απεχθάνονται τις δυσκολίες που υπάρχουν μέσα σε έναν γάμο, με αποτέλεσμα να προτιμούν να ξεκινήσουν κάτι καινούριο με έναν άλλον σύντροφο παρά να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του γάμου τους. Όμως, είναι πιστοί και τους αρέσει να κακομαθαίνουν τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους με δώρα. Τον γάμο τους τον θέλουν να έχει ζωντάνια και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να το πετύχουν.


Για τους Ταύρους ο γάμος είναι πολύ σημαντικός διότι μέσω αυτού υποδηλώνουν την θέση που κατέχουν μέσα στον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν παντρεύονται νωρίς (αν και υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις) διότι αφιερώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια στην αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου. Προτιμούν να διατηρούν μακρόχρονες σχέσεις πριν πουν το ναι στον γάμο. Ο γάμος για εκείνους σημαίνει ασφάλεια, επομένως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τον διατηρήσουν. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί και σταθεροί, κάτι που βοηθά στην φθορά του γάμου μέσα στον χρόνο.


Οι Δίδυμοι, όπως και σε πολλά ζητήματα, δεν παίρνουν πολύ σοβαρά τον γάμο, όχι ότι δεν τον εκτιμούν. Για να παντρευτούν θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει ότι είναι φίλοι με το ταίρι τους και να υπάρχει μεταξύ τους κατανόηση κι επικοινωνία. Το γεγονός ότι μπορούν να πουν ναι στον γάμο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα περιοριστούν. Οι Δίδυμοι είναι αεικίνητο ζώδιο κι αν κάποιος τους περιορίσει θα αντιδράσουν. Αν το ταίρι τους αποφασίσει να τους δώσει ελευθερία κινήσεων και αναλάβει εκείνο τις διεκπεραιωτικές εργασίες που απορρέουν μέσα από τις υποχρεώσεις (λογαριασμοί, ανατροφή παιδιών, καθαριότητα), τότε θα είναι μαζί τους μέχρι τα βαθιά γεράματα.


Οι Καρκίνοι εκτιμούν πολύ τον γάμο και συνήθως παντρεύονται σε νεαρή ηλικία. Πρωτίστως το σπίτι και δευτερευόντως τα παιδιά, ικανοποιούν την επιθυμία τους για πλήρωση κι ευημερία. Αναλαμβάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση τις υποχρεώσεις του γάμου. Είναι εξαιρετικά προστατευτικοί απέναντι στον ή στην σύζυγό τους και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν το ταίρι τους ασφαλές, μέσα σε ένα σπιτικό περιβάλλον που θα παρέχει αγάπη, φροντίδα κι εκτίμηση.


Οι Λέοντες είναι από τα ζώδια που θέλουν την αγάπη και τον θαυμασμό των άλλων. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που τελικά παντρεύονται νωρίς. Οι δευτερεύοντες λόγοι για να παντρευτούν είναι, ότι θρέφουν την αυταπάτη ότι έχουν βρει τον τέλειο ή την τέλεια σύντροφο, και ότι θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Ακόμη κι αν αποδειχθεί στο πέρασμα του χρόνου ότι δεν είναι με το ιδανικό ταίρι, δεν χωρίζουν εύκολα. Απολαμβάνουν την κοινωνική θέση που τους δίνει ο γάμος, για αυτό άλλωστε μετέχουν σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες που μπορούν να εμφανιστούν ως παντρεμένοι. Ο γάμος τους κυλάει όμορφα, εκτός κι αν νιώσουν αγνοημένοι από το ταίρι τους, οπότε είναι μονίμως μουτρωμένοι.


Οι Παρθένοι αναζητούν τον τέλειο σύντροφο, κάτι που σαφώς και δεν υπάρχει και για αυτό καθυστερούν να παντρευτούν. Μέχρι την στιγμή που θα πουν το ναι στον γάμο θα ζυγίζουν προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά αυτής τους της κίνησης. Από την στιγμή όμως που θα παντρευτούν δεσμεύονται για πάντα. Ακόμη και μετά τον γάμο οι σύντροφοι των Παρθένων δυσκολεύονται μαζί τους επειδή οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις τους είναι πάντα υψηλές. Επειδή δεν το έχουν με τα λόγια κάνουν πράξεις ή δώρα προκειμένου να δείξουν στο ταίρι τους ότι το αγαπούν.


Οι Ζυγοί είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο των σχέσεων. Ως εκ τούτου, επιζητούν τον γάμο διακαώς. Οι περισσότεροι παντρεύονται νωρίς, με την προοπτική να μείνουν παντρεμένοι μέχρι το τέλος της ζωής τους. Εκτιμούν την μονιμότητα και την σταθερότητα. Αποφεύγουν τους διαπληκτισμούς με κάθε τρόπο, οπότε με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να καλύψουν τις επιθυμίες του ή της συντρόφου τους. Καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να προσαρμοστούν σε αυτά που τους ζητά το ταίρι τους, διότι αν είναι καλά το ταίρι τους είναι ευτυχισμένοι και οι ίδιοι.


Αν και οι Σκορπιοί προσεγγίζουν την ζωή και την αγάπη με πάθος εν τούτοις στον γάμο είναι πολύ προσεκτικοί. Μπορεί να ερωτευθούν σφόδρα το ταίρι τους με την πρώτη ματιά αλλά ο γάμος είναι μία σοβαρή υπόθεση και είναι μία ευθύνη που δεν την παίρνουν αψήφιστα, για αυτό άλλωστε καθυστερούν να παντρευτούν. Μπορεί να είναι παθιασμένοι, αλλά ως σταθερό ζώδιο η αλλαγή τους απωθεί. Όμως, άπαξ και παντρευτούν δένονται για μια ζωή, ακόμη κι αν έχουν επιλέξει λάθος. Ο γάμος τους, λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους, θα έχει αρκετές διακυμάνσεις.


Οι Τοξότες και ο γάμος έχουν μεταξύ τους κακή σχέση και αυτό επειδή οι Τοξότες πιστεύουν στην προσωπική τους ελευθερία. Επίσης, είναι ένα ζώδιο που αγαπάει το κυνήγι του έρωτα, οπότε είναι απρόθυμοι να αναλάβουν τις υποχρεώσεις του γάμου, μία κατάσταση που οι περισσότεροι από εκείνους την χαρακτηρίζουν ως φυλακή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παντρεύονται, απλά ή το κάνουν αργά στην ζωή τους ή παντρεύονται πολλές φορές. Ως σύζυγοι είναι καλοί όσο ο ή η σύντροφός τους τους αφήνει την ευχέρεια να κινούνται ελεύθερα. Ενθαρρύνουν το ταίρι τους να πραγματοποιήσει τα όνειρά του αλλά με την παραμικρή ένδειξη ζήλιας, φεύγουν.


Ο γάμος για τους Αιγόκερους είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για αυτό είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή συντρόφου. Δεν είναι από εκείνα τα ζώδια που επιλέγουν συντρόφους τόσο από έρωτα, όσο για την καταλληλότητα του ατόμου. Ο γάμος για τους Αιγόκερους είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας, για αυτό προσαρμόζονται άνετα στους γραπτούς και άγραφους κανόνες που διέπουν την συζυγική διαβίωση. Το μόνο κακό των Αιγόκερων είναι ότι μεταξύ του συντρόφου και της εργασίας επιλέγουν την εργασία. Ως αποτέλεσμα λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι. Παρ’ όλα αυτά θέλουν ο γάμος τους να είναι επιτυχημένος και θα κάνουν ό,τι μπορούν για αυτό.


Για τους Υδροχόους ο γάμος είναι μία δύσκολη υπόθεση. Δεν είναι ότι δεν τον θέλουν αλλά δυσκολεύονται να πείσουν τους συντρόφους τους ότι ατομικότητα και δεσμός μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον όπως ο γάμος. Όταν αποφασίσουν να παντρευτούν το κάνουν με προοπτική να μην χωρίσουν, ασχέτως εάν κάποια στιγμή τους προκύψει. Εκτιμούν και απολαμβάνουν την σταθερότητα του γάμου, αλλά δυσκολεύονται στις στενές σχέσεις. Είναι υπέρμαχοι στο ότι μέσα στο σπίτι και στην οικογένεια οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις πρέπει να μοιράζονται εξίσου ανάμεσα στο ζευγάρι.


Οι Ιχθύες πιστεύουν ακράδαντα ότι ο γάμος είναι το επιστέγασμα ενός μεγάλου έρωτα. Για αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο να παντρεύονται από μικρή ηλικία. Είναι ιδιαιτέρως ρομαντικοί και λαχταρούν να γίνουν ένα με το ταίρι τους. Είναι πολύ ευαίσθητοι και ικανοί για μεγάλες θυσίες. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι διότι υπάρχουν σύντροφοι που εκτιμούν αυτά που τους προσφέρουν οι Ιχθύες σύζυγοι, είναι όμως και αυτοί που νιώθουν ότι τους πνίγουν. Το μεγάλο τους ελάττωμα είναι η αυταπάτη. Πολλές φορές αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι ο γάμος τους έχει πρόβλημα και συνεχίζουν ακάθεκτοι σαν να μην συμβαίνει κάτι. Αν όμως δεν προκύψει κάτι που να διαλύσει τον γάμο τους, θα ζήσουν το παραμύθι μέχρι το τέλος του βίου τους.  


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan