Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Γιατί μερικοί άνθρωποι, κατά τα φαινόμενα, χωρίζουν ευκολότερα από τους άλλους; Γιατί πολλά ζευγάρια βρίσκονται παγιδευμένα σε ένα αδιέξοδο; Τί είναι τελικά αυτό που διαλύει τις σχέσεις; Και πώς αντιδρούν τα ζώδια στον χωρισμό; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στο γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός αλλά σαφώς υπάρχουν και κάποιοι γενικοί κανόνες ή μοτίβα που ακολουθούν τα ζώδια.Οι άνθρωποι γεννιούνται  με τον Ήλιο τους σε έναν από τους τρεις Σταυρούς, τον Παρορμητικό, τον Σταθερό και τον Μεταβλητό.

Αυτοί που ανήκουν στον Παρορμητικό Σταυρό (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) δεν χωρίζουν εύκολα, εκτός κι αν το πάρουν απόφαση, οπότε και κινούνται ταχύτατα προκειμένου να ανακτήσουν την ελευθερία τους.

Αυτοί που ανήκουν στον Σταθερό Σταυρό (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) δύσκολα χωρίζουν, προτιμώντας να μένουν εκεί που βρίσκονται παρά να μείνουν μόνοι. Οι Υδροχόοι αποτελούν εξαίρεση εν μέρει, καθώς η ιδιοσυγκρασία τους δεν τους επιτρέπει να μένουν κάπου που δεν θέλουν.  

Αυτοί που ανήκουν στον Μεταβλητό Σταυρό (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) χωρίζουν σχετικά εύκολα καθώς είναι άνθρωποι που ερωτοτροπούν συνέχεια. Κι εδώ, η μερική εξαίρεση είναι οι Παρθένοι, αλλά, για όλα τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού η απιστία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

 

«Επτά Χρόνια Φαγούρα»

Επειδή η Αστρολογία ασχολείται με κύκλους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η «επτάχρονη φαγούρα» συνδέεται με τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες.

Τον πρώτο χρόνο η Σελήνη προκαλεί συναισθήματα και έρωτα.

Τον δεύτερο χρόνο ο Ερμής διευρύνει την σχέση καθώς στον έρωτα έρχεται και η επικοινωνία.

Στον τρίτο χρόνο η Αφροδίτη αντικαθιστά τον έρωτα με την αγάπη, δημιουργώντας συντροφικούς δεσμούς.

Στον τέταρτο χρόνο ο Ήλιος προκαλεί στα δύο μέρη να ανακαλύψουν ξανά την ατομικότητά τους.

Στον πέμπτο χρόνο ο εριστικός Άρης αρχίζει να προκαλεί εντάσεις και τσακωμούς.

Στον έκτο χρόνο ο Δίας προκαλεί τα δύο μέρη να ανακαλύψουν τί υπάρχει πέρα από την σχέση τους.

Στον έβδομο χρόνο ο βλοσυρός Κρόνος κάνει την εμφάνισή του. Εδώ κρίνεται το ζευγάρι. Οι περισσότεροι διαλύουν την σχέση τους. Όσοι όμως αντέξουν τότε ανακαλύπτουν ότι τα δύο μέρη θα είναι σύντροφοι για πάντα.Οι Κριοί δεν είναι από τα ζώδια που συμβιβάζονται εύκολα. Όταν αισθάνονται δυστυχισμένοι από την σχέση που έχουν αντιδρούν φεύγοντας από την δύσκολη θέση που βρίσκονται, οπότε ο χωρισμός δεν είναι κάτι άγνωστο για εκείνους. Στην αρχή του χωρισμού παρατηρούνται εκρήξεις θυμού. Στην συνέχεια φεύγουν κι εξαφανίζονται. Συνήθως όμως επιστρέφουν πίσω σαν να μην έχει συμβεί κάτι για εκείνους. Άλλωστε είναι από τα ζώδια που δεν ζητούν εύκολα συγγνώμη. Όμως, αν οι διαφορές συνεχιστούν και το ταίρι τους δεν έχει συμβιβαστική διάθεση, τότε θα τα βροντήξουν μία και καλή. Από εκεί και πέρα, η έμφυτη ευελιξία σε συνδυασμό με την βραχεία μνήμη τους, τους οδηγούν μετά από λίγο στην αναζήτηση ενός νέου ή μίας συντρόφου.

 

Οι Ταύροι αντιπαθούν την αλλαγή περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, για αυτό θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή την σχέση τους. Χρειάζεται να περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι η σχέση τους έχει πρόβλημα. Ο χωρισμός είναι για εκείνους η ύστατη λύση, για αυτό προτιμούν να υποφέρουν δυστυχισμένοι για χρόνια ολόκληρα παρά να διαλύσουν μία σχέση που ξεκάθαρα τους έχει δείξει ότι έχει τελειώσει. Αν αναγκαστούν να χωρίσουν, χρειάζονται πολύ χρόνο προκειμένου να συνέλθουν από την θλίψη τους και να εμπιστευθούν ξανά κάποιο άλλο άτομο.

 

Οι Δίδυμοι είναι άτομα που έχουν ανάγκη να βρίσκονται με άλλους ανθρώπους. Συνήθως επιλέγουν επαγγέλματα που τους κρατούν, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, μακρυά από τους ή τις συντρόφους τους. Έτσι, με αυτούς τους μικρούς «χωρισμούς» μπορούν να μένουν σε μία σχέση. Όμως, αν ο σύντροφός τους είναι προσκολλημένος επάνω τους ή είναι απαιτητικός, τότε οι Δίδυμοι αρχίζουν και αναζητούν τρόπους να ανακτήσουν την ελευθερία τους. Για αυτό οι σχέσεις τους έχουν συχνούς χωρισμούς αλλά και επανασυνδέσεις. Όμως, αν πουν κάποια στιγμή «τέλος» το εννοούν,  και τότε ξεκινούν την αναζήτηση νέου συντρόφου.

 

Οι ρομαντικοί Καρκίνοι κάνουν σχέσεις από αγάπη, πιστεύοντας ότι αυτό είναι αρκετό προκειμένου η σχέση τους να ευδοκιμήσει και να μακροημερεύσει. Η ιδέα του χωρισμού είναι άκρως επώδυνη για τους Καρκίνους καθώς δεν μπορούν να διανοηθούν για ποιο λόγο οι αγαπημένοι τους μπορεί να τους εγκαταλείψουν. Μόλις αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι ο σύντροφός τους είναι δυστυχισμένος και ότι είναι έτοιμος να φύγει, αντί να καθίσουν να δουν τους λόγους για τους οποίους έφθασαν σε αυτό το σημείο, προσκολλούνται επάνω τους ασφυκτικά, έστω κι αν αυτό τους οδηγήσει σε ακόμη περισσότερο πόνο. Στο τέλος, το μόνο που καταφέρνουν είναι να χωρίζουν μετά από έντονο διαπληκτισμό.

 

Ο χαρακτήρας των Λεόντων δεν τους επιτρέπει να δεχθούν εύκολα ότι η σχέση τους τελείωσε. Θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην διαταραχθεί η κατάσταση που έχουν, αλλά, μόλις δουν ότι έφθασε το τέλος θα βγάλουν στην επιφάνεια την θιγμένη τους αξιοπρέπεια. Αν μάλιστα το ταίρι τους είναι εκείνο που αποφάσισε να φύγει τότε υιοθετούν την στάση της πληγωμένης υπερηφάνειας, για αυτό άλλωστε όλες οι συζητήσεις που αφορούν τον χωρισμό έχουν και την πρόταση «έτσι κι αλλιώς πλέον δεν σε έχω ανάγκη». Μετά τον χωρισμό ξεκινούν τα ουσιαστικά τους προβλήματα καθώς μπορεί να φαίνονται άνετοι αλλά ο χωρισμός για εκείνους τους κάνει να νιώθουν αποτυχημένοι.  

    

Οι Παρθένοι είναι άτομα που προσαρμόζονται σε κάθε είδους σχέση και χαίρονται τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ποικιλία επαφών που έχουν στην ζωή τους. Όμως ως γήινο ζώδιο που είναι, επιζητούν την ασφάλεια, για αυτό άλλωστε δεν χωρίζουν εύκολα. Αν όμως είναι να εγκαταλείψουν την σχέση τους θα το κάνουν μετά από μεγάλη σκέψη, υπολογίζοντας τα υπέρ και τα κατά της επιλογής τους. Αν κρίνουν ότι θα κερδίσουν περισσότερα με ένα άλλο άτομο, θα κάνουν κινήσεις χωρισμού. Συνήθως αυτός πραγματοποιείται με μικρής διάρκειας χωρισμό (το περίφημο «θέλω να μείνω για λίγο μόνος ή μόνη μου»). Αν δουν ότι αυτό είναι που επιθυμούν, τότε προχωρούν σε πλήρη χωρισμό. Το παράδοξο είναι πως με τον ή την πρώην τους παραμένουν φίλοι.

 

Οι Ζυγοί εκ φύσεως είναι άτομα που θέλουν πάντα να έχουν έναν σύντροφο δίπλα τους έστω κι αν αυτός δεν είναι ο ιδανικός. Σημασία έχει για εκείνους να έχουν σχέση ακόμη κι αν δεν υπάρχει πραγματική αγάπη. Όμως όταν βρεθούν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε δυσαρμονική και τοξική σχέση αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά τον χωρισμό. Από την σκέψη μέχρι την πραγματοποίηση του χωρισμού υπάρχει μία άβυσσος καθώς δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις, για αυτό άλλωστε αλλάζουν συνέχεια γνώμη. Εκεί είναι που συνήθως μπλέκουν σε παράλληλη σχέση. Αν όμως το πάρουν απόφαση θα φύγουν ήρεμα, εκτός και αν νιώθουν αδικημένοι, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα ξεσπαθώσουν.

 

Οι Σκορπιοί είναι άνθρωποι που εκτιμούν την σταθερότητα στις σχέσεις. Δεν είναι από εκείνους που χωρίζουν εύκολα και προτιμούν να υποφέρουν σε μία σχέση παρά να την διαλύσουν. Όμως αν φθάσουν στο σημείο να χωρίσουν τότε εμφανίζουν την σκοτεινή τους πλευρά. Επειδή είναι ειδικοί στον ψυχολογικό πόλεμο ξεκινούν την πίεση με το να απειλούν να φύγουν και ίσως να φεύγουν για λίγες ημέρες. Στην συνέχεια σμίγουν ξανά με το ταίρι τους μόνο και μόνο για να αρχίσουν ξανά και πάλι το ίδιο μοτίβο, εξαναγκάζοντας το ταίρι τους να φύγει κι έτσι να έχουν εκείνοι το «ηθικό πλεονέκτημα». Αν κάποιος προσπαθήσει να χωρίσει Σκορπιό να είναι σίγουρος ότι εκείνος ή εκείνη, αργά ή γρήγορα θα εκδικηθεί.

 

Οι Τοξότες ως διπλό ζώδιο δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τον χωρισμό. Επειδή είναι ελεύθερα πνεύματα δύσκολα περιορίζονται σε ένα και μόνο ταίρι. Μπορεί να αλλάζουν συντρόφους σαν τα πουκάμισα, μπορεί να έχουν και πολλαπλούς συντρόφους. Αν βρεθούν σε μία σχέση που υποφέρουν δεν θα νοιαστούν καθόλου για τα συναισθήματα του άλλου και απλά θα φύγουν. Αν δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τον σύντροφο που έχουν τότε απλά φεύγουν για λίγο δοκιμάζοντας την  τύχη τους αλλού και μετά επιστρέφουν σαν να μην έχει συμβεί κάτι. Αν τους χωρίσουν δεν το παίρνουν κατάκαρδα, καθώς έτσι τους δίδεται και πάλι η ευκαιρία να ζήσουν ελεύθεροι.

 

Οι Αιγόκεροι είναι ζώδιο των κανόνων και του καθήκοντος. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνουν σχέση την κάνουν με προοπτική να μείνουν για πάντα σε αυτήν. Θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να υπάρχει σταθερότητα και γαλήνη και δεν θα κάνουν κάτι που να διασαλεύσει την σχέση τους. Αν όμως είναι δυστυχισμένοι τότε θα προχωρήσουν σε παράλληλη σχέση αλλά δεν θα χωρίσουν. Αν τους χωρίσουν, τότε μπορεί να πέσουν σε κατάθλιψη. Το σίγουρο είναι πως θα διεκδικήσουν μέχρι κεραίας από αυτά που τους αναλογούν από την σχέση τους, από μικρά δώρα μέχρι όσα δικαιούνται βάσει νόμου. Μέχρι να κλείσουν οι πληγές από τον χωρισμό δεν θα προχωρήσουν σε κάποια καινούρια σχέση.    

 

Οι Υδροχόοι μπορεί να είναι αντικομφορμιστές όσον αφορά τις σχέσεις τους αλλά άπαξ και δεσμευτούν δεν είναι από εκείνους που χωρίζουν εύκολα. Σπανίως παίρνουν εκείνοι την απόφαση να χωρίσουν. Συνήθως αυτήν την απόφαση την παίρνουν οι σύντροφοί τους και αυτό επειδή μονίμως οι Υδροχόοι τους παραμελούν. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, ως σταθερό ζώδιο πέφτουν στην παγίδα να θεωρούν τους συντρόφους τους ως δεδομένους. Δεύτερον, επειδή θέλουν χρόνο και χώρο μόνοι τους, αυτό κάνει τους συντρόφους τους να πιστεύουν ότι δεν τους θέλουν. Για αυτό και ο χωρισμός θα προέλθει από κάτι ξαφνικό και ασήμαντο, και το οποίο σύντομα καταλήγει να γίνεται κάτι μεγάλο, και στο τέλος ο σύντροφος του Υδροχόου ανοίγει την πόρτα και φεύγει. Για τους Υδροχόους δεν υπάρχει η λέξη «επανασύνδεση». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μείνουν φίλοι με τον ή την πρώην.

 

Οι Ιχθύες νιώθουν τόσο μεγάλη αγάπη για το ταίρι τους που λιώνουν κυριολεκτικά για εκείνους. Αυτό σημαίνει πως δίνουν πάρα πολλά και κάνουν τα στραβά μάτια σε κακές στιγμές των συντρόφων τους. Ως εκ τούτου, ο χωρισμός είναι παράλλογος για εκείνους. Ο χωρισμός όμως είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους οπότε κι εκείνοι τον αντιμετωπίζουν αναλόγως, αν δηλαδή είναι εκείνοι που χωρίζουν ή που τους χωρίζουν. Αν είναι εκείνοι που χωρίζουν, συνήθως έχουν βρει ήδη αντικαταστάτη. Αυτό όμως δεν αποτελεί τροχοπέδη για να εκδηλώσουν το ενοχικό τους σύνδρομο με αποτέλεσμα να βρίσκονται με το ένα πόδι στον πρώην και με το άλλο στον νυν σύντροφο. Αν τους χωρίσουν, εισέρχονται σε φάση άρνησης. Δεν θέλουν να αποδεχθούν αυτήν την κατάσταση και αν επιστρέψει ο «άσωτος» σύντροφος θα τον υποδεχθούν με ανοικτές αγκάλες.

 

  

   

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan