Το χρήμα είναι ένα εργαλείο για τους ανθρώπους, το οποίο χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς. Το κάθε ζώδιο έχει τον δικό του τρόπο να το διαχειρίζεται και να αξιοποιεί. Η γενική κατεύθυνση προέρχεται από το στοιχείο στο οποίο ανήκουν τα ζώδια.


Τα τρία ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) είναι δημιουργικά, δυναμικά, αλλά όσον αφορά το χρήμα είναι σπάταλα και με ακριβά γούστα, για αυτό άλλωστε ξοδεύουν τα χρήματα που έχουν με την ίδια ταχύτητα που τα βγάζουν. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά τυχερά στο θέμα των χρημάτων. Συνήθως είναι καλοί στο να οραματίζονται σχέδια για το πως θα αποκτήσουν χρήματα, να τα εφαρμόζουν και να πείθουν τους άλλους γύρω τους να τα ακολουθούν


Τα τρία ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) έχουν μία πολύ επιτυχημένη προσέγγιση στο ζήτημα απόκτησης χρημάτων. Τους αρέσει να βάζουν γερά θεμέλια στις επιδιώξεις τους και τα υλικά αγαθά είναι πολύ σημαντικά για εκείνους. Και τα τρία ζώδια εργάζονται σκληρά και είναι αφοσιωμένα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, χρησιμοποιώντας την πρακτικότητα και τις ικανότητές τους να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Μόνο αφού το πετύχουν αυτό μπορεί να αρχίσουν να ξοδεύουν χρήματα κάπως πιο εύκολα. Αλλά μερικές φορές, η ανάγκη τους να φτιάξουν μία σίγουρη βάση είναι τόσο έντονη, ώστε είναι δυνατό να αρχίσουν να το παρακάνουν με την ενασχόλησή τους με όλα εκείνα τα θέματα που έχουν σχέση με την οικονομική τους πρόοδο.Τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) είναι γεμάτοι με ιδέες, σχέδια, πρωτοβουλίες, στο να εφευρίσκουν τρόπους ώστε να βγάζουν χρήματα. Συχνά περνούν την ζωή τους ολόκληρη φτιάχνοντας περιουσίες, τις οποίες όμως μπορούν με χαρακτηριστική ευκολία να χάσουν.   


Τα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) δεν βλέπουν το χρήμα ως αυτοσκοπό αλλά ως ένα χρήσιμο εργαλείο ώστε να προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά, ή για να να πραγματοποιήσουν κάποια σχέδια που έχουν στο μυαλό τους. Δυστυχώς, έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τους άλλους και να τους εκμεταλλεύονται προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Ωστόσο, η οικονομική τους κατάσταση μοιάζει με την φύση τους, άλλοτε φουσκώνει κι άλλοτε αδειάζει. Επιπλέον, για κάποιον παράξενο λόγο, οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί μόλις αρχίζουν κι εργάζονται πάνω σε μία αποδοτική οικονομική δραστηριότητα τους πιάνει μία αναποφασιστικότητα. Τότε είναι που κανείς από όσους τους συναναστρέφονται δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς κάνουν και για ποίον λόγο το κάνουν.  


 

Οι Κριοί αγαπούν τα χρήματα αλλά το πιθανότερο είναι να προτιμήσουν την δόξα. Άλλωστε είναι πολύ σπάταλοι και για αυτό σπανίως έχουν χρήματα.


Οι Ταύροι λατρεύουν το χρήμα διότι τους παρέχει την ασφάλεια που επιθυμούν. Επίσης, έχοντας χρήματα μπορούν να αγοράσουν ό,τι θέλουν.


Οι Δίδυμοι μπορούν άνετα να διευθετήσουν τις οικονομικές υποθέσεις των άλλων αλλά με τα δικά τους δεν τα πάνε πολύ καλά. Άλλωστε τα χρήματα δεν είναι ο μόνος στόχος στις ζωές τους.


Οι Καρκίνοι είναι απίστευτα ικανοί με τα χρήματα και ξέρουν να κάνουν οικονομία. Τα θέλουν και θα κάνουν τα πάντα να τα αποκτήσουν. Είναι από εκείνους που κάνουν αποταμίευση.


Οι Λέοντες είναι γενναιόδωροι και σπάταλοι. Μονίμως μένουν άφραγκοι, αλλά τουλάχιστον χαίρονται τα χρήματά τους.


Οι Παρθένοι προτιμούν να έχουν κάποιον άλλον να τους λέει τι πρέπει να κάνουν. Μπορούν να κερδίσουν χρήματα μέσω συνεταιρισμού, αρκεί να αφήσουν στον συνέταιρο τις πρωτοβουλίες. Συνήθως όμως κερδίζουν οι άλλοι από εκείνους.   


Οι Ζυγοί αναγνωρίζουν την δύναμη του χρήματος και το χρησιμοποιούν εποικοδομητικά ως ασπίδα προστασίας.  


Οι Σκορπιοί ξέρουν πως να βγάζουν χρήματα καθώς έχουν επιχειρηματικό πνεύμα. Ξέρουν πότε είναι η στιγμή να κάνουν το επόμενο βήμα τους ή να εκμεταλλευτούν το απροσδόκητο.


Οι Τοξότες παθιάζονται με το σεξ, το ποτό και τις δραστηριότητες. Τα χρήματα είναι το μέσον για να κάνουν όλα τα παραπάνω. Δεν τα έχουν σε εκτίμηση για αυτό και δεν έχουν σχεδόν ποτέ. Είναι όμως απίστευτα τυχεροί και τους κάθονται χρήματα  από το πουθενά (λαχεία).


Οι Αιγόκεροι δεν κάνουν τίποτα στην ζωή τους εάν δεν έχουν χρήματα. Αυτό που τους κινεί για να τα αποκτήσουν είναι η σταθερότητα και η εκτίμηση του κοινωνικού τους περίγυρου. Είναι ικανοί στην διαχείριση των χρημάτων.   


Οι Υδροχόοι δίνουν περισσότερο έμφαση στις ιδέες που θα τους βγάλουν χρήματα, παρά στα χρήματα τα ίδια, τα οποία στην ζωή τους δεν τα παίρνουν σοβαρά. Αν έχουν χρήματα, έχει καλώς. Άλλωστε έχουν συνηθίσει να ζουν με λίγα. Σημασία για εκείνους έχει η επόμενη φαεινή επιχειρηματική ιδέα!


Οι Ιχθύες έχουν την έμφυτη ικανότητα να βγάζουν χρήματα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το πρόβλημα είναι ότι στερούνται των μέσων να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους ή ξοδεύουν τα χρήματά τους σε αγαθοεργίες.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan